2009-06-11

η κυριαρχία της ακροδεξιάς ατζέντας.

Το χειρότερο με την άνοδο του ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές δεν είναι ότι εκλέγει 2 ευρωβουλευτές. Το χειρότερο είναι ότι με δεδομένο ότι εφάπτεται πολιτικά της ΝΔ που είναι κυβέρνηση (και έχει την μεγαλύτερη δυνατότητα να θέτει την πολιτική ατζέντα), ανέδειξε την ακροδεξιά[*] ατζέντα ως κυρίαρχη. Προσοχή: όταν λέω την ακροδεξιά ατζέντα δεν μιλάω για τα προβλήματα, αλλά τον τρόπο αντιμετώπισης.

Ας πούμε την ασφάλεια μέσα στην πόλη. Ναι, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Αλλά από τα πρώτα μέτρα που λαμβάνει η ΝΔ είναι να προωθήσει την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών (γιατί λέει τα χρησιμοποιούν οι απαγωγείς...) και να ποινικοποιήσει "την αλλοίωση των χαρακτηριστικών κατά την τέλεση αξιόποινων πράξεων" (λες και πριν έπιαναν αυτούς που έσπαγαν τα μαγαζιά ή έριχναν τις μολότοφ, αλλά δεν μπορούσαν να επιβάλουν ποινές). Κοινώς, "λύσεις" που βασίζονται στον περιορισμό ελευθεριών.

Ή το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Θα κάνουμε λέει πιο σκληρή την αστυνόμευση των συνόρων. Θα είμαστε πιο σκληροί στην επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών. Θα ξεκινήσουμε "επιχειρήσεις σκούπα". Να σας πω κάτι; Δεν θα λυθεί το πρόβλημα.

Δεν θα λυθεί το πρόβλημα των μεταναστών αν δεν φροντίσουμε να μην δημιουργούνται γκέτο. Δεν θα λυθεί αν δεν φροντίσουμε να μπορούν να εργάζονται νόμιμα. Δεν θα λυθεί αν δεν είμαστε πολύ σκληροί στους έλληνες εργοδότες τους, ώστε να τους υποχρεώνουμε να τους ασφαλίζουν και να τους καταβάλουν τους νόμιμους μισθούς. Δεν θα λυθεί αν δεν χτυπήσουμε την αλλοδαπή μαφία την οποίας τα πρώτα θύματα είναι οι ίδιοι οι μετανάστες -που τους εκμεταλλεύεται, τους ληστεύει, τους εκδίδει, τους πουλάει προστασία.

Θα ήθελα να διαβάσετε τί έγραφα μετά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου, εδώ και εδώ. Παραθέτω ένα απόσπασμα και πείτε μου αν είχα άδικο:
Δεν ήταν ωραία η κοινωνία μας το Σάββατο το πρωί, απλά μερικοί από εμάς δεν βλέπαμε την ασχήμια σε όλη της την έκταση. Στόχος μας δεν πρέπει να είναι να γυρίσουμε στο ίδιο σημείο -να ξαναγίνουν τα μαγαζιά, να επιστρέψει η εμπορική κίνηση στο κέντρο, να μην χάσουν τις δουλειές τους όσοι είχαν. Δεν φτάνει αυτό.

Αν απλά επιστρέψουμε στο Σάββατο το πρωί, η αστυνομία θα συνεχίσει να λειτουργεί λάθος, η δικαιοσύνη θα συνεχίσει να είναι αναξιόπιστη, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση, οι μαθητές θα συνεχίσουν να μην έχουν διεξόδους να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, οι αλλοδαποί θα επιστρέψουν ζουν στα γκέτο των πόλεών μας, οι άνεργοι θα συνεχίσουν να μην έχουν δουλειά, η κοινωνία μας να είναι από τις πιο απαισιόδοξες στην Ευρώπη.

Δυστυχώς ο πρωθυπουργός, περιορίστηκε για μία ακόμη φορά στην ανακοίνωση μέτρων που θα συντηρήσουν την υπάρχουσα κατάσταση. Μερικές φορές υποψιάζομαι ότι αν μπορούσε, θα πάγωνε τον χρόνο στην μέρα που ανέλαβε πρωθυπουργός το 2004.
Δυστυχώς ο Καραμανλής που αποφάσισε επιτέλους, μετά από 5 χρόνια, να κάνει κάτι, αποφάσισε να μιμηθεί τον Καρατζαφέρη.

--
[*] Για να μην μπούμε στην συζήτηση αν ο Καρατζαφέρης είναι ακροδεξιά ή όχι, ας πούμε ότι με τον δικό μου ορισμό εννοώ οποιονδήποτε λέει τα παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια: