2009-10-04

τίποτα δεν έχει κριθεί

Προσωπικά, βλέπω όλη αυτή την συζήτηση για "άνετη νίκη του ΠΑΣΟΚ" με πολύ μεγάλη καχυποψία. Δεν έχω κανένα στοιχείο που να δείχνει κάτι τέτοιο και θα προτιμούσα να μην δεχθώ τον λόγο κανενός που υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ένα ή το άλλο.

Το να παρουσιάζεται το αποτέλεσμα ως δεδομένο είναι σε ένα βαθμό προσβλητικό και για τους ψηφοφόρους: το τί θα αποφασίσει ο καθένας να ρίξει μέσα στην κάλπη αύριο είναι δική του υπόθεση και το τι θα αποφασίσουμε όλοι μαζί είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά. (Το μόνο δεδομένο είναι ότι την Δευτέρα θα έχουμε πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κώστα Καραμανλή ή θα ψάχνουμε να δούμε αν θα έχουμε παράταση της προεκλογικής περιόδου.)

Οπότε αφήστε στην άκρη τις "μυστικές δημοσκοπήσεις", τα παπαγαλάκια και την παραπληροφόρηση και ψηφίστε αυτό που εσείς πιστεύετε καλύτερο, χωρίς να μπείτε στα παιχνιδάκια άλλων.

Βάλτε και τους σταυρούς με σύνεση: οι σταυροί είναι που θα καθορίσουν τα πρόσωπα που θα είναι στην επόμενη Βουλή. Αν σκοπεύετε να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ, ρίξτε μία ματιά στους υποψήφιους από τώρα, ώστε να επιλέξετε πού θα δώσετε τους σταυρούς προτίμησής σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: