2009-09-23

αυτή δεν είναι έντιμη συμπεριφορά.

Πολλές φορές έχω κατηγορήσει τον Καραμανλή ως ανίκανο να κυβερνήσει. Κατά την γνώμη μου έχει συστηματικά αποδειχθεί κατώτερος των περιστάσεων.

Και σε ένα βαθμό, βάζοντας στην άκρη το πάθος μου για τις εκλογές που πολλές φορές με κάνει να εκφράζομαι πιο έντονα, μπορώ να δικαιολογήσω κάποια ψέματα και να τα αποδώσω σε ένα κακό επιτελείο που του δίνει ανακριβές υλικό.

Αλλά ο τρόπος που αναφέρεται στην στάση που κράτησε στο Σχέδιο Ανάν, με κάνει να αμφιβάλω σοβαρά για την ποιότητα του χαρακτήρα του.

Ο Καραμανλής, κατηγόρησε τον Παπανδρέου στο debate (δεν είναι η πρώτη φορά) για την στάση του στο σχέδιο Ανάν. Η αλήθεια, φαίνεται ότι ήταν πως πίσω από τις κλειστές πόρτες του συμβουλίου των αρχηγών ο Καραμανλής είχε πει ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν.

Δεν κρίνω την θέση, για εμένα το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ είναι σεβαστό, όπως και όποιος δημόσια λέει την θέση του. Αλλά δεν είναι ντροπή, δεν είναι ύπουλο, δεν είναι άνανδρο, να κατηγορείς τον αντίπαλό σου για μία θέση που είχες υποστηρίξει και εσύ, και να παρουσιάζεις μάλιστα αυτή την θέση ως επιβλαβή για τα συμφέροντα του Ελληνισμού;

Ποιος πολιτικός άνδρας με αξιοπρέπεια, ποιος άνθρωπος με τσίπα, συμπεριφέρεται έτσι;

Για το ιστορικό: ο Γιώργος Παπανδρέου του απάντησε. Εκείνη την ώρα, στο debate. Ο Καραμανλής δεν τόλμησε να ανταπαντήσει.



Σχετικό άρθρο, πιο πολιτικά ορθό, μπορείτε να βρείτε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: