2009-06-25

οι νέοι φόροι

20.5.2009: κυκλοφορεί το διαφημιστικό σποτ της ΝΔ, αυτό με τα παπαγαλάκια που φώναζαν "φόροι, φόροι, φόροι..." και κατέληγε "εσύ ξέρεις την αλήθεια"...

25.6.2009: Αύξηση των ειδικών φόρων σε καύσιμα, κινητά, ΙΧ μεγάλου κυβισμού, σκάφη άνω των 10 μέτρων αλλά και τέλος τακτοποίησης των παράνομων ημιυπαίθριων χώρων σε διαμερίσματα περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου. (πηγή: skai.gr)

Παρατηρήσεις:
- να πούμε ότι η αύξηση του φόρου στα καύσιμα πλήττει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα, φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται, εκτός και αν έχετε ακούσει κανένα εφοπλιστή να διαμαρτύρεται ότι εκεί που έχει φτάσει η βενζίνη σκέφτεται να χρησιμοποιεί λεωφορείο.
- αυτό το τέλος "τακτοποίησης" είναι από αυτές τις μπαγαποντιές που κάνει το Ελληνικό Κράτος και απαξιώνεται στα μάτια των πολιτών. Να τους νομιμοποιήσουμε δεν μπορούμε, αλλά δώσε κάτι τώρα που μας λείπουν λεφτά και "θα το τακτοποιήσουμε το θεματάκι σου".
- ποτέ δεν έχω καταλάβει γιατί ο φόρος στα αυτοκίνητα είναι ανάλογα με τον κυβισμό τους και όχι την αξία τους.
- πριν βάλουμε φόρο στα καρτοκινητά των πιτσιρικάδων και των πιο ασθενών εισοδημάτων, μήπως να φορολογούσαμε την εκκλησιαστική περιουσία; μπα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: