Συστάσεις προς τις τράπεζες να συμορφωθούν με τέσσερις όρους στις συναλλαγές, οι οποίοι έχουν κριθεί καταχρηστικοί, απευθύνει το υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Γιάννης Οικονόμου, σε επιστολή που απέστειλε στο γενικό γραμματέα της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρ. Γκόρτσο συστήνει στις τράπεζες να προσαρμόσουν τη συναλλακτική τους πρακτική τουλάχιστον προς τους τέσσερις (4) από τους 14 όρους που έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αποφάσεις του Πολυμελλούς Πρωτοδικίου.
Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γιάννης Οικονόμου
Οι όροι αυτοί αφορούν:
[...]
2. Χρέωση προμήθειας 1,40 ευρώ για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου προσώπου, παρ' όλο που η κατάθεση φέρεται να λειτουργεί υπέρ του πελάτη της τράπεζας αλλά και υπέρ της ιδίας, δεδομένου ότι προκαλεί μεγαλύτερη ρευστότητα χρημάτων. Το ποσό αυτό φέρεται να μη δικαιολογείται ως κόστος για την έκδοση απόδειξης.
[...]
Το παραπάνω απόσπασμα είναι από την Ελευθεροτυπία, 12/10/2007
Αυτή είναι η απόδειξη κατάθεσης μίας προκαταβολής για τις διακοπές μου που έγινε σήμερα:
"προμήθεια κατάθεσης σε λογαριασμό τρίτου: 1.20 Ευρώ"
Ρώτησα τον υπάλληλο, "γιατί αυτό το 1.20 ευρώ; δεν είναι παράνομο;". Η απάντηση ήταν ότι "δεν μας έχει έρθει σχετική εγκύκλιος".
Υπάρχουν οι εξής ερμηνείες:
1. Το Υπ. Ανάτπυξης άλλα λέει στους καταναλωτές και άλλα κανονίζει με τις τράπεζες.
2. Το Υπ. Ανάπτυξης είναι ανίκανο να εφαρμόσει μία απλή απόφασή του.
3. Οι τράπεζες παρανομούν και γράφουν το Υπ. Ανάπτυξης κανονικά, αλλά από την άλλη εμείς τις στηρίζουμε με τα χρήματά μας όταν υπάρχει κρίση.
4. Ο ταμίας μου είπε ψέματα -οπότε περιμένω να λάβει τα απαραίτητα μέτρα η ALPHA BANK και επιπλέον να βρεί ένα τρόπο να μου επιστρέψει τα 1.20 Ευρώ που με χρέωσε παράνομα, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσω ούτε ένα δευτερόλεπτο από τον χρόνο μου.
Για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε και στην σελίδα του ΕΚΠΟΙΖΩ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου