2008-11-15

η διαστρέβλωση μίας καλής πρότασης. ποιος κερδίζει;

Η Ν.Δ. προσπαθώντας απλά να αντιπολιτευθεί το ΠΑΣΟΚ (ακούγεται περίεργο, αλλά αυτή η κυβέρνηση αυτό κάνει), προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία.

Ακούω τις τελευταίες μέρες κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν στα ΜΜΕ, ότι το ΠΑΣΟΚ πρότεινε να μειωθούν τα επιτόκια με νόμο. Πόσο απέχει αυτό από την αλήθεια!

Αντιγράφω, την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, από την σελίδα του Τομέα Οικονομίας:
Υποχρεώνονται οι τράπεζες να μειώνουν το κυμαινόμενο επιτόκιο στα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, όταν μειώνεται το επιτόκιο αναφοράς της σύμβασης. Εάν δεν το μειώνουν, τότε οι δανειολήπτες έχουν το δικαίωμα να αξιώσουν δικαστικώς τη μείωσή του, καθώς και να ζητήσουν αποζημίωση.


Σε μεγάλο βαθμό, η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης πέτυχε. Απαξίωσε μία λογική και καλή πρόταση. Ποιος όμως κερδίζει από αυτή την απαξίωση;

Η Ν.Δ.; Δεν με ενδιαφέρει.
Το ΠΑΣΟΚ; Όχι.
Οι τράπεζες; Σίγουρα.

Να σημειώσω και κάτι άλλο. Όποιος πήγε στην παραπάνω σελίδα θα είδε ότι είναι συνοπτικά η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ "για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και την προστασία των καταναλωτών από την υπερχρέωση". Ημερομηνία; 08 Μαϊου 2008, πολύ πριν αρχίσουν να "σκάνε" τα κανόνια στις διεθνείς αγορές. Νομίζω ότι αξίζει να ρίξετε μία ματιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: