2008-10-13

τα δομημένα ομόλογα (ευτυχώς γλυτώσαμε εγκαίρως)

Συχνά οι πολίτες έχουν την εντύπωση ότι η διαφθορά "εκεί ψηλά" δεν τους αγγίζει.

Τί θα γινόταν όμως αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων το 2007; Ο Γ. Παπαχρήστου επισημαίνει πολύ εύστοχα στα NEA:
ΑΝ ΒΡΕΙ χρόνο τώρα που επιστρέφει από το Παρίσι ο Κώστας Καραμανλής, ας πάει σε μια εκκλησία να ανάψει ένα κερί «υπέρ υγείας και ευημερίας» του Γιώργου Παπανδρέου!

Του το χρωστάει. Γιατί αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ να αποκαλύψει και να καταγγείλει (και τελικά να αναγκάσει την κυβέρνηση να αναγνωρίσει ότι υπάρχει θέμα) το σκάνδαλο των ομολόγων, σήμερα δεν θα υπήρχε ασφαλιστικό σύστημα. Θα το είχαν τινάξει στον αέρα οι κάθε λογής «αγάπιοι», που είχαν ανακαλύψει στα «δομημένα ομόλογα» την κότα που έκανε χρυσά αυγά, για την πάρτη τους και για το κόμμα. Με τις ευλογίες του Αλογοσκούφη που ακόμη και τώρα ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο. Αλήθεια τι να λέει τώρα;

Αν σήμερα λοιπόν υπάρχουν αποθεματικά στα Ταμεία, αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι πέρσι ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έκαναν καθημερινή τους πράξη την καταγγελία του σκανδάλου, αναγκάζοντας την κυβέρνηση είτε να απαγορεύσει στις διοικήσεις των Ταμείων να παίζουν σ΄ αυτού του είδους τα λεγόμενα τοξικά προϊόντα είτε να δώσει εντολή να επιστρέψουν πίσω όσα ήδη είχαν αγοράσει. Αν συνέχιζαν, μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς τη συνέχεια. Τα Ταμεία θα τα έχαναν όλα! Μέχρι το τελευταίο ευρώ. Και οι συνταξιούχοι θα λιμοκτονούσαν χωρίς συντάξεις.

Γι΄ αυτό, ας του το ανάψει το κερί του Γιώργου ο Κ. Καραμανλής Τον έσωσε!..

Βέβαια, τότε, το 2007, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με την "αλλαζονία των δημοσκοπήσεων"[*], διατύπωνε την επίσημη θέση της κυβέρνησης Καραμανλή για το θέμα: "είναι δημιουργία εντυπώσεων".



--
[*] Δεν με ενδιαφέρουν οι δημοσκοπήσεις -νομίζω ότι είναι φανερό από αυτά που γράφω. Αλλά τουλάχιστον οι τελευταίες έχουν κόψει τον αέρα σε μερικούς που θεωρούσαν ότι μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: