2010-05-28

Συνένοχοι γινόμαστε όταν καλύπτουμε και προστατεύουμε τους διεφθαρμένους.

Προσωπικά, με ενδιαφέρουν περισσότερο οι περιπτώσεις διαφθοράς στις οποίες συμμετέχουν στελέχη ή πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρά αυτές στις οποίες συμμετέχουν στελέχη άλλων κομμάτων. Διότι αυτές, πέρα από όλα τα άλλα αντανακλούν και σε εμένα προσωπικά.

Η σημερινή κυβέρνηση και η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία πρέπει να είναι 10 φορές πιο επίμονη στο να διαλευκανθούν υποθέσεις στις οποίες συμμετείχαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ από όλες τις άλλες.

Δεν υπάρχει περιθώριο για περιχαράκωση σε κομματικές γραμμές σε θέματα διαφάνειας. Οι επίορκοι και η χρηματισμένοι δεν μπορούν να θεωρούνται ούτε "δικοί μας", ούτε "δικοί τους".

Τα παραπάνω δεν είναι μόνο κριτική στην σημερινή στάση της ΝΔ, που προσπαθεί να κερδίσει πολιτικά από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τον Μαντέλη -είμαι περήφανος που η σημερινή πλειοψηφία της βουλής δεν δείχνει διάθεση να προστατέψει τους "δικούς της".

Είναι και μία παρότρυνση προς το ΠΑΣΟΚ, όταν οι ευθύνες αγγίζουν σημερινά ή πρώην στελέχη της ΝΔ, να μην τις γενικεύουν -ναι, ας βοηθήσουμε και την ΝΔ να απαλλαγεί από στοιχεία που αμαυρώνουν στο σύνολό της την πολιτική, ας την βοηθήσουμε να βγει από τα κομματικά χαρακώματα στα οποία βρίσκεται ταμπουρωμένη, όλοι κερδισμένοι θα είμαστε.

Δεν είναι όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο της πολιτικής ούτε διεφθαρμένοι, ούτε συνένοχοι. Συνένοχοι γινόμαστε όταν καλύπτουμε και προστατεύουμε τους διεφθαρμένους.

2 σχόλια:

SykoFantiS_Bastoyni είπε...

Υπάρχει και κάτι ακόμη Παναγιώτη. Αφού καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου ή και κατά την διάρκεια του καθαρισμού θα συνεχίσουμε να κουβαλάμε στην πλάτη μας ότι μας φόρτωσαν; Κι εξηγούμε. Συμβάσεις, προμήθειες, πληρωμές κλπ που αποδεδειγμένα πλέον έγιναν ύστερα από μαύρη συναλλαγή πρέπει να συνεχίζουν να δεσμεύουν την κυβέρνηση; Το πρόβλημα καλό είναι να μην επικεντρωθεί μόνο στο ποιοι και από ποιον χώρο είναι οι διεφθαρμένοι αλλά και πως θα άρουμε της άμεσες συνέπειες της διαφθοράς τους τις οποίες συνεχίζουμε να πληρώνουμε ως κράτος. Αν μου επιτρέπεις θα αφήσω ένα λίνκ στο οποίο λέω αναλυτικότερα την άποψή μου. http://www.e-cannibals.gr/blog/?p=2818

Kostis είπε...

Παναγιώτη, σίγουρα δεν είναι όλοι όσοι βρίσκονται στην πολιτική διεφθαρμένοι. Μήπως όμως είναι απόλυτα διεφθαρμένο το πολιτικό μας σύστημα και ο τρόπος με τον οποίο ασκείται και διαχέεται η εξουσία στη χώρα μας; Ας μην παγιδευόμαστε στην βολική ερμηνεία των "μεμονωμένων περιπτώσεων", αν ήταν μεμονωμένες οι περιπτώσεις διαφθοράς δε θα μας είχαν πνίξει τα σκατά (συγνώμη για την έκφραση). Ενδεικτικά σημεία της επικαιρότητας, που αποδεικνύουν το εύρος της διαφθοράς:

*Η επιθεώρηση εργασίας έσβηνε πρόστημα (φρίκη!)
*Η ΕΥΠ πουλούσε υπηρεσίες παρακολούθησης (κωμικοτραγικό)
*Λογαριασμοί τελωνιακών και εφοριακών αποκαλύπτουν καταθέσεις εκατομυρίων (εξοργιστικό)
*Οι φαρμακοβιομηχανίες εκβιάζουν ώστε να μη μειωθούν τα τεράστια περιθώρια κέρδους που τους εξασφαλίστηκαν με σκανδαλώδη τρόπο (ermippos.blogspot.com)
*Τα δύο μεγάλα κόμματα είναι καταχρεωμένα, ενώ αποδεδειγμένα χρηματοδοτούνταν από μαύρα ταμεία επιχειρήσεων

Δέχομαι ότι αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει ενθαρυντικά δείγματα στην καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά συχωροχάρτι για κανέναν - όλοι όσοι υπηρέτησαν το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα είναι για μένα ένοχοι, ακόμα και αυτοί (οι λίγοι) που δεν έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι. Επομένως δεν χρειάζεται κάθαρση προσώπων, "να φύγουν τα σάπια μήλα" (και ποιος θα μείνει; λολ), αλλά κάθαρση θεσμών.