2010-05-02

2.5.2010



Η εισήγηση του Πρωθυπουργού, στο Υπουργικό Συμβούλιο, εν όψη των μέτρων που απαιτούνται για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

17 σχόλια:

αντωνης είπε...

αν ειχες λιγη ντροπη, δεν θα εβαζες αναρτηση σημερα.

ξεφτιλα

vrypan είπε...

Η ξεφτίλα είναι όσων μας έφεραν εδώ που χρειάζεται να χάσω το δώρο Πάσχα, διακοπών και Χριστουγέννων. Όχι δική μου που δεν θα τα πάρω.

αντωνης είπε...

ΟΛΕΣ οι κυβερνησεις μας εφεραν μεχρι εδω, αν διαφωνεις τοτε απλα εισαι εκτος τοπου και χρονου.

Πρώην ψηφοφόρος ΠΑΣΟΚ είπε...

Ντροπή στο ΠΑΣΟΚ ντροπή στον Παπανδρέου.

Τον Καραμανλή τον καταψήφισε ο ελληνικός λαός, άλλωστε δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από δαυτον, αλλά δυστυχώς ο Παπανδρέου και το σοσιαλιστικό κόμμα μας έδωσε στο ΔΝΤ και τους αμερικάνους.
Εμείς τα μέλη του ΠΑΣΟΚ αγωνιστήκαμε γι αυτή την παράταξη αγωνιστήκαμε για τον Παπανδρέου στις εσωκομματικές με τον χοντρο και είμαστε δυο φορές οργισμένοι για την κοροιδία.

Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα και στις εκλογές θα πάρετε αυτό που αξίζετε.

Andreas2010 είπε...

Ο ελληνικός λαός, αγαπητέ, κοιμότανε πεντέμισι χρόνια. Ακόμα και όταν καταψήφισε τελικά τον Καραμανλή, δεν είχε συναίσθηση της κατάστασης. Και ούτε ακόμα έχουν συνειδητοποιήσει οι περισσότεροι τι έχει συμβεί. Τέτοια καταστροφή του κράτους δεν έχει ξαναγίνει.

Τι επιλογές έχεις όταν δε βρίσκεται κανένας να σε δανείσει και χρειάζεσαι ένα σωρό χρήματα για να βγεις; Το ξέρεις ότι μέχρι τώρα η μόνη επιλογή που υπήρχε ήταν η προσφυγή στο ΔΝΤ, το οποίο έδινε το πολύ 20 δις; Όλα αυτά τα σκληρά μέτρα που έχεις ακούσει ότι ζητά το ΔΝΤ, τα ζητά για 10-20 δις. Εμείς που χρειαζόμαστε 60 τον χρόνο τι θα κάναμε;

Ούτε το ΔΝΤ δε μας έσωζε.

Και ο Παπανδρέου πέτυχε να πάρουμε 120 δις. Με μια διαδικασία που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Δεν είναι αυτό σοσιαλιστικό για σένα; Τι θα ήταν σοσιαλιστικό; Η εξαθλίωση;

Δε σ' αρέσουν οι όροι του δανεισμού; Γιατί, νομίζεις αρέσουν σε κανέναν άλλο; Αλλά στη ζωή δεν παίρνεις ό,τι σ' αρέσει. Είτε είσαι σοσιαλιστής, είτε είσαι συντηρητικός, θαύματα δε γίνονται. Όταν έχεις δυο επιλογές, τα μέτρα ή την χρεοκοπία, τι είναι σοσιαλιστικό; Να σταματήσεις να πληρώνεις μισθούς και συντάξεις; Να βγεις από την ΟΝΕ και την ΕΕ και να μοιράζεις χαρτιά αντί για λεφτά; Αυτό είναι σοσιαλισμός;

Και άσε τις ιστοριούλες για τους κακούς Αμερικάνους. Καταρχάς οι Αμερικάνοι δεν έχουν την πλειοψηφία στο ΔΝΤ. Τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν περισσότερες ψήφους από τους Αμερικάνους. Αν οι Αμερικάνοι είναι κακοί, γιατί ο υπόλοιπος πλανήτης σε αναγκάζει να πάρεις τόσο σκληρά μέτρα; Γιατί δε σου χαρίζουν τα λεφτά του φορολογούμενου λαού τους οι άλλες ξένες κυβερνήσεις που είναι μέτοχοι στο ΔΝΤ χωρίς σκληρούς όρους;

Και έπειτα, από ό,τι φαίνεται, οι Αμερικάνοι ήταν αυτοί που πίεσαν και κατάφεραν την Μέρκελ να τιμήσει τη συμφωνία που η ίδια συμφώνησε με τους Ευρωπαίους. Για άλλη μια φορά, οι Αμερικάνοι μας ξελάσπωσαν. Άστους λοιπόν στην ησυχία τους και θύμωσε με τον δικό μας κακό εαυτό.

Δ.Χ. είπε...

Απο ποια δουλειά ρε ξεφτυλισμένε θα έπαιρνες τον 13ο και 14ο μισθό; Απο την δουλειά που σου έδωσαν οι δικοί μας αγώνες, τα δικά μας κυνηγήματα, τα δικά μας πορτα πορτα στον καθένα να ψηφισει το αφεντικό σου; Κι όλα αυτά χωρίς να ζητησουμε ΠΟΤΕ ουτε ένα γραμμα που να λεει ευχαριστώ ρε συντροφε. Τι βαθμό έχεις στο πτυχίο που είναι το απολυτηριο Λυκείου ρε άριστε;

Όχι δεν θα κόψουμε τα χερια μας για τις ψήφους μας. Θα μαζευουμε σάλιο να σας φτυνουμε. Ο Κακλαμάνης, ο ήρωας του WC, ήταν μόνο η αρχή.

Αν έχεις στοιχειώδη συναίσθηση του τι έκανε σημερα το αφεντικό σου, γράφε για τις γνωστές ανοησίες που γράφεις και μην μας προκαλείς ξεφτυλισμένε.

Μη μας δουλευετε άλλο είπε...

Καλά φίλε είσαι ανεκδιήγητος. Τι είναι αυτά που λες.

Πως δεν είχε επιλογές . Τον δεκέμβρη βγήκε για δανεισμό και τις δόθηκαν 25 δις με 4,5% επιτόκιο και δεν τα πήρε.
Προεκλογικά ο Παπανδρέου είχε πει σε υποψηφίους βουλευτές (διότι ήξερε την οικονομική κατάσταση ενώ ψευδώς λέει πως δεν την γνώριζε) ότι θα βγει στη Κίνα και θα δανειστεί. Τι το κακό έχει το δάνειο από την Κίνα την ρωσία κτλ.
Τα επιτόκια δανεισμού τα πήρε στις 150 μοναδες και τα έφτασε 1000 με δηλώσεις του πανεξυπνότατου Παπακωσταντίνου περί τιτανικού και του Παπανδρέου περί χαμένης αξιοπιστίας κτλ.
Και δεν έχουν ευθύνη? Σε ποιους τα λες αυτά?
Τώρα αν πιστευεις πως οι αμερικάνοι είναι "φίλοι" μας όπως έλεγε ο "Ματσας" τους Γερμανούς οκ πάω πάσο. Ας βγει και ο νυν πρωθυπουργός και να τους ευχαριστήσει στη βουλή όπως ο πρώην. Σε αυτό ειστε καλοί.

Πάντως οκ για την ελλάδα ας πληρώσουμε με το 25% των ετησίων αποδοχών μας. Αλλά ήθελα να ήξερα το ΚΕΦΑΛΑΙΟ στο οποίο δεν χρωστούσε προεκλογικά ο Παπνδρέου, που θίγεται από τα μέτρα? Μάλλον πουθενά. Αυτό είναι σοσιαλιστικό φίλε που είσαι πανασχετος με πολιτική (μαλλον καιροσκόπος του κερατά είσαι και εσύ όπως και πολλοί στην αυλή του Παπανδρέου)????
Σοσιαλιστικό αγαπητέ είναι σε αυτή την προσπάθεια να συνεισφέρουν όλοι ανάλογα με τις δυναμεις τους. Τώρα αν πιστευεις πως στον συνταξιουχο των 900 ευρώ πρέπει να του κρατήσει το ΠΑΣΟΚ 1000 ευρώ το χρόνο συγνώμη αλλά είσαι νεοφιλευλευρος του χείριστου είδους.

Andreas2010 είπε...

Καλά, εδώ είπαν τον Κύρκο νεοφιλελεύθερο, δε θα πουν εμένα;

Πλήρης παραλογισμός!

Τι πάει να πει "θα βγει στην Κίνα να δανειστεί"; Δε βγάλαμε ομόλογα; Δεν μπορούσαν οι Κινέζοι να τα αγοράσουν; Γιατί δεν τα αγόρασαν; Νομίζεις πως είναι κορόιδα; Για ποιον λόγο να χαλάσουν τα λεφτά τους σε εμάς, τη στιγμή που μπορούν να τα αξιοποιήσουν πολύ καλύτερα αλλού; Μας χρωστάνε λεφτά οι Κινέζοι; Ή μήπως μας χρωστάνε οι Γερμανοί; Ή οι Γάλλοι;

Μου κάνει εντύπωση που μερικοί Έλληνες επιμένουν, ακόμα και τώρα, σε θεωρίες συνωμοσίας, σε φαντασίες, σε σκευωρίες, σε φήμες και παραμύθια.

Εσύ "ξέρεις" ότι οι Κινέζοι θα μας δάνειζαν και ας μην έχουν εκδηλώσει τέτοια πρόθεση. "Ξέρεις" τι γνώριζε ο Παπανδρέου και ας μην έχουμε κανένα στοιχείο τέτοιο οι υπόλοιποι. "Ξέρεις" πως τα spreads ανέβηκαν από τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου και όχι από τη χρεοκοπία του Ντουμπάι και της Ισλανδίας που πανικόβαλαν τον κόσμο αφού απέδειξαν πως και τα κράτη χρεοκοπούν. "Ξέρεις" πως δεν έχουμε καμιά ηθική υποχρέωση στους Αμερικάνους, που απέτρεψαν έναν πόλεμο για μερικά γίδια.

"Ξέρεις" ποιοι είναι οι καλοί και οι κακοί.

Good for you.

Αλλά κάποιοι άλλοι θα επιμένουμε στην λογική ανάλυση των πραγμάτων. Και ας φαινόμαστε... ανεκδιήγητοι σε μερικούς!

Μη μας δουλευετε άλλο είπε...

Ναι φίλε μου τυγχάνει να ξέρω. Και αφού ξέρω καταλαβαίνεις πως όλα αυτά που λες καλά είναι για τους αδαείς.

Ξέρω πως ο Παπανδρεου είχε συμφωνήσει με τους υποψήφιους βουλευτές ότι θα βγει και θα πάρει 90 δις από τους κινέζους. Δεν χρειάζεται να σου αναφέρω το όνομα υποψηφίου βουλευτή πρώην υπουργού που μου το είπε εμπιστευτικά. Μην είσαι αφελής οι κινέζοι δεν θα έχαναν γιατί καλοβλέπουν υποδομές που έτσι και αλλιώς η ελλάδα θα εκποιήσει. Γιατί λες ότι διερευσε κάποια στιγμή από το δεξιο-νεοφιλελευθερο μπλοκ του πασοκ (Παπαπακωσταντίνου και ΣΙΑ)? Αν δεν υπήρχε τέτοιο θέμα γιατί διέρευσε?

Είσαι φιλοαμερικανός δικαιωμά σου αλλά θα πρέπει να ξέρεις πως οι αμερικανοί ιστορικά ποτέ δεν κοίταξαν τίποτα άλλο παρά το συμφερον τους. Εκτός αν δεν είσαι φιλοαμερικάνός αλλά σκέτο αμερικανός andrew!!

Αλλά για τα μέτρα αποφευγεις να απαντήσεις. Γιατί άραγε? Για πες μας ποια από τα μέτρα χτυπάει τους οικονομικά ισχυρούς σε αυτή τη χώρα.
Το ξέρεις πως ο συνταξιουχος των 600 ευρώ θα χάσει με τα μετρα της κυβερνησης 400 ευρώ το χρόνο.

Ναι φίλε μου ξέρω ποιοι είναι οι κακοί στο παραμύθι σας. Ο κακός ο λύκος είναι το ΠΑΣΟΚ o Παπανδρέου ο Παπακωσταντίνου και τα παπαγαλάκια που θέλουν να μας πείσουν για το γνωστό "TINA". Εκτός αν θεωρείς σοσιαλιστικό το μέτρο που ο συνταξιούχος των 600 χάνει σχεδόν μια σύνταξη. Τότε από τα παραμύθια πάμε στα ανέκδοτο.

Το πιο σύντομο ανέκδοτο πλέον ξέρεις ποιο είναι:
Πανελλήνιο "σοσιαλιστικό" κίνημα.

Kostis είπε...

Δική μου ευχή είναι το προσεχές διάστημα αντί να τσακωνόμαστε για το ποιος έχασε τα περισσότερα επιδόματα να συνειδητοποιήσουμε πόσο κοντά φτάσαμε στην εθνική τραγωδία της ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ και στάσης πληρωμών. Τότε, αυτοί που είναι τόσο πολύ στην ΚΟΣΜΑΡΑ τους (κυρίως οι βολεμένοι στην ασφάλεια και την αδράνεια του δημοσίου) θα ξύπναγαν μια και καλή και θα δοκίμαζαν λίγο από το πικρό φάρμακο της ανασφάλειας και της φτώχιας που ήδη δοκιμάζει καθημερινά ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.

Εμένα δε με έπεισαν καθόλου τα περιβόητα νέα μέτρα. Τίποτα περισσότερο από τα μέτρα "σταθεροποίησης" του Μουλαροσκούφη, στο πιο σκληρό τους (μείωση μισθών, αύξηση έμμεσων φόρων - αυτά τα κάνει και πρωτοετής φοιτητής σε ΤΕΙ οικονομικών). Ο,τιδήποτε δεν οδηγεί σε πραγματικό paradigm shift, δε διορθώνει την απίστευτη κοινωνική αδικία στην Ελλάδα (που προϋπήρχε των μέτρων) και δε βελτιώνει τους σμπαραλιασμένους θεσμούς δεν μπορεί να θεωρηθεί καν μεταρύθμιση. Περιμένουμε πολλά από το ΠΑΣΟΚ και από τον ΓΑΠ Παναγιώτη. Αν τα "νέα μέτρα" τα επιβάλλουν οι αριθμοί, τις (πραγματικές και όχι γιαλαντζί) μεταρρυθμίσεις τις ΑΠΑΙΤΕΙ η κοινωνία.

Andreas2010 είπε...

Σκέψεις του στυλ "αν δεν υπήρχε σαν θέμα γιατί διέρρευσε" είναι χαμηλού επιπέδου. Αν δεν καταλαβαίνεις πως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα, τότε τι να πω;

Όσον αφορά τα μέτρα. Πρώτα από όλα, τα μέτρα πλήττουν κυρίως τους υψηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους. Αντί να κόψει 13ο και 14ο μισθό τελείως, περιορίζει τα επιδόματα, και αυτό χτυπάει τους υψηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους. Επομένως υπάρχει κοινωνική μέριμνα να προστατευθούν όσο γίνεται οι χαμηλόμισθοι.

Δεν υπάρχουν πιο πλούσιοι από τους δημοσίους υπαλλήλους για να τα πάρουν από αυτούς; Φυσικά και υπάρχουν. Εδώ όμως έχω τρεις σημειώσεις να κάνω:

Πρώτον, από αυτούς τα παίρνει αμέσως με την αύξηση του ΦΠΑ, γιατί η αύξηση πέφτει σε όλους, άρα και στους πλούσιους.

Δεύτερον, το ότι υπάρχουν πολλοί πλουσιότεροι των δημοσίων υπαλλήλων, δε σημαίνει πως φαίνονται και πλουσιότεροι. Άντε βρες τους. Από τη στιγμή που δεν τα δηλώνουν οι πιο πολλοί, χρειάζεσαι αρκετό χρόνο για να τους βρεις. Δεν έχω αμφιβολία ότι η κυβέρνηση κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά για να παταχτεί η φοροδιαφυγή χρειάζεται χρόνος και χρόνο δεν έχεις όταν έχεις δόση να ξεπληρώσεις στα μέσα του Μάη και μισθούς να πληρώσεις λίγο μετά.

Επειδή δεν υπάρχει χρόνος και χρειάζεσαι άμεσα χρήματα τα παίρνεις από αυτούς που μπορείς, προσπαθώντας να μη χτυπάς πολύ τους χαμιλόμισθους.

Και τρίτον, όταν το 70% των εξόδων του κράτους πάει στους μισθούς, δεν κάνεις μπαμπούλα τους κακούς πλουτοκράτες και απαιτείς αυτοί να πληρώσουν τον κομματικό στρατό που διόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση (που διπλασίασε τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων).

Όσο για τους κακούς νεοφιλελεύθερους, τόσο ο Μάνος όσο και ο Ανδριανόπουλος διαφώνησαν με τις μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων γιατί αναγνώρισαν πως τα χρήματα που παίρνουν δεν είναι πολλά.

Και κάτι τελευταίο. Έχεις δίκιο, δεν υπάρχει μόνο η ΤΙΝΑ. Υπάρχει και η Βόρεια Κορέα, που απειλείται τώρα από λιμό καθώς σε πολλές περιοχές σταμάτησαν να χρησιμοποιούν χρήματα μετά την νομισματική αλλαγή που έκανε το καθεστώς και κάνουν πια ανταλλαγές προϊόντων, αλλά και η Κούβα που παρακαλάει τις ΗΠΑ να αρθεί το εμπάργκο. Εναλλακτικές φαίνεται πως υπάρχουν...

vrypan είπε...

Κωστή, η προσδοκία σου είναι και δική μου. Τα μέτρα, πρέπει να συνοδευτούν από πολλά άλλα που να οδηγήσουν σε βαθιές αλλαγές όχι μόνο την ελληνική οικονομία, αλλά και την ελληνική κοινωνία.

Τα χρήματα που έχουμε στην τσέπη μας καθορίζουν τόσο πολύ την ζωή μας, ακριβώς επειδή δεν λειτουργεί τίποτα σωστά: υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη, αγορά, εργασιακό δίκαιο, κ.λ.

Μη μας δουλευετε άλλο είπε...

Αγαπητέ ανδρέα δυστυχώς έχω να σου πω πως τα επιχειρήματά σου είναι πραγματικά πολύ φτωχά.

Όταν σε ρωτώ ποια από τα μετρα χτυπούν τους ισχυρούς μου απαντάς άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Μου λες πως οι ισχυροί πληρώνουν μέσω της άυξησης του ΦΠΑ. Μα και πρωτοετής σε ΙΕΚ οικονομίας και διοίκησης ξέρει πως οι έμμεσοι φόροι είναι οι πιο άδικοι διότι θιγουν τους χαμηλόμισθους. Κάποιος που είναι επιχειρηματίας και έχει κέρδη 500.000 το χρόνο θα πληρώσει το ίδιο ΦΠΑ για τα ίδια προϊόντα με τον συνταξιούχο των 800 ευρώ. Επίσης ο συνταξιούχος χάνει ΚΑΙ από την μείωση της σύνταξης. Φαντάζομαι θα γελάς και ο ίδιος με τα επιχειρήματά σου.

Δεν μπορεί να βρει τους πλουσιότερους? Είσαι σίγουρος γι αυτό ή είναι επιλογή τους. ΔΙότι στα καπιταλιστικά κράτη όπως η Αμερική ουε και αλλοίμονο και κρύψεις εισοδήματα. Είναι πολύ απλό και λέγεται διασταυρωση στοιχείων. Αλλά αντί να προσλάβει το κράτους οικονομολόγους και πληροφορικούς στο υπουργείο οικονομικών προσλαμβανει άχρηστους στη βουλή.

Τελος εγραψες το εξής απίστευτο:
"Επειδή δεν υπάρχει χρόνος και χρειάζεσαι άμεσα χρήματα τα παίρνεις από αυτούς που μπορείς, προσπαθώντας να μη χτυπάς πολύ τους χαμιλόμισθους."

Αυτό φίλε προσπαθώ να πω και εγώ. Η αναλγησία του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο μεγάλη που τα παίρνει από αυτούς που μπορεί και όχι από αυτούς που υποσχέθηκε προεκλογικά και είναι δίκαιο.
Αυτό το ΤΙΝΑ το είχε απορρίψει ο Παπανδρέου προεκλογικά και το επικαλείστε τώρα? Μπράβο στην κωλοτούμπα είστε τεράστιοι.
Εν κατακλείδι και επειδή είναι βαρετό να επιχειρηματολογώ σε αδύναμα επιχειρήματα θα σου έλεγα πως αν ήθελε το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου να μη χαρακτηρίζεται "αναξιόπιστος" ας είχε βγει προεκλογικά και να έλεγε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Πάρε και ένα βιντεάκι γιατί κάποιοι έχουν μνήμη το πολύ τριμήνου προς τα πίσω.
http://www.youtube.com/watch?v=W6n_UexpXZQ

aaaa είπε...

Αγαπητέ ανδρέα δυστυχώς έχω να σου πω πως τα επιχειρήματά σου είναι πραγματικά πολύ φτωχά.

Όταν σε ρωτώ ποια από τα μετρα χτυπούν τους ισχυρούς μου απαντάς άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Μου λες πως οι ισχυροί πληρώνουν μέσω της άυξησης του ΦΠΑ. Μα και πρωτοετής σε ΙΕΚ οικονομίας και διοίκησης ξέρει πως οι έμμεσοι φόροι είναι οι πιο άδικοι διότι θιγουν τους χαμηλόμισθους. Κάποιος που είναι επιχειρηματίας και έχει κέρδη 500.000 το χρόνο θα πληρώσει το ίδιο ΦΠΑ για τα ίδια προϊόντα με τον συνταξιούχο των 800 ευρώ. Επίσης ο συνταξιούχος χάνει ΚΑΙ από την μείωση της σύνταξης. Φαντάζομαι θα γελάς και ο ίδιος με τα επιχειρήματά σου.

Δεν μπορεί να βρει τους πλουσιότερους? Είσαι σίγουρος γι αυτό ή είναι επιλογή τους. ΔΙότι στα καπιταλιστικά κράτη όπως η Αμερική ουε και αλλοίμονο και κρύψεις εισοδήματα. Είναι πολύ απλό και λέγεται διασταυρωση στοιχείων. Αλλά αντί να προσλάβει το κράτους οικονομολόγους και πληροφορικούς στο υπουργείο οικονομικών προσλαμβανει άχρηστους στη βουλή.

Τελος εγραψες το εξής απίστευτο:
"Επειδή δεν υπάρχει χρόνος και χρειάζεσαι άμεσα χρήματα τα παίρνεις από αυτούς που μπορείς, προσπαθώντας να μη χτυπάς πολύ τους χαμιλόμισθους."

Αυτό φίλε προσπαθώ να πω και εγώ. Η αναλγησία του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο μεγάλη που τα παίρνει από αυτούς που μπορεί και όχι από αυτούς που υποσχέθηκε προεκλογικά και είναι δίκαιο.
Αυτό το ΤΙΝΑ το είχε απορρίψει ο Παπανδρέου προεκλογικά και το επικαλείστε τώρα? Μπράβο στην κωλοτούμπα είστε τεράστιοι.
Εν κατακλείδι και επειδή είναι βαρετό να επιχειρηματολογώ σε αδύναμα επιχειρήματα θα σου έλεγα πως αν ήθελε το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου να μη χαρακτηρίζεται "αναξιόπιστος" ας είχε βγει προεκλογικά και να έλεγε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Πάρε και ένα βιντεάκι γιατί κάποιοι έχουν μνήμη το πολύ τριμήνου προς τα πίσω.
http://www.youtube.com/watch?v=W6n_UexpXZQ

vrypan είπε...

Ορίστε μερικά:

Τα μερίσματα των ΑΕ, μέχρι "χθες" φορολογούνταν με 10%. Με το νέο φορολογικό θα εντάσσονται στην ενιαία φορολογική κλίμακα, που σημαίνει ότι οι "ισχυροί" που λές θα φορολογούνται με συντελεστή 45%.

Επίσης, τα ακίνητα των off shore, που φορολογούνταν με 3%, φορολογούνται πλέον με 15% και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν και να καταγραφούν (αλλιώς προφανώς δεν έχει και μεγάλη σημασία).

Ακόμη, η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας με αξία πάνω από 400.000 είναι (προοδευτικά) πολύ μεγαλύτερη από πριν.

Λίγα τα θεωρείς αυτά;

αντωνης είπε...

Μπορεις σε παρακαλω να μη μιλας για πραγματα στα οποια δεν εχεις ιδεα;

Εκτιθεσαι...

Andreas2010 είπε...

Περί μνήμης ο λόγος...

Προεκλογικά είχαμε δανειστές. Τώρα δεν έχουμε.

Προεκλογικά το έλλειμμα του 2009 δεν ήταν 14%. Τώρα είναι.

Προεκλογικά το Ντουμπάι θεωρείτο πλούσιο κράτος. Τώρα θεωρείται χρεοκοπημένο.

Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν πως σε μικρό χρονικό διάστημα ήρθαν τα πάνω κάτω σε αυτή την χώρα. Και αυτό περιλαμβάνει και αυτά που ήξερε ο Παπανδρέου.

Από όσο ξέρω ο μόνος στην Ελλάδα που έβαζε στο τραπέζι το ζήτημα της χρεοκοπίας των χωρών με τη φούσκα του δημόσιου χρέους παγκοσμίως εδώ και χρόνια τώρα ήταν ο Μίμης Ανδρουλάκης. Κανείς δεν πίστευε ούτε και φανταζόταν πως τα κράτη χρεοκοπούν. Και τώρα φτάσαμε στο σημείο ο Obama να τρέμει μήπως η Ελλάδα γίνει η Lehman Brothers του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Οπότε άσε τα περί προεκλογικών υποσχέσεων.

Είδες το πρώτο πρόγραμμα που έφτιαξε η κυβέρνηση Παπανδρέου και που αποδέχτηκε η Ευρώπη; Δεν είχε αυτές τις περικοπές και αντίθετα έλεγε πολλά για τη φοροδιαφυγή κλπ κλπ. Τώρα όμως που φτάσαμε να ζητάμε άμεσα τα λεφτά και που μπήκε και το ΔΝΤ στο παιχνίδι, τα λόγια περί πάταξης της φοροδιαφυγής δεν ήταν αρκετά. "Πατάξτε την πρώτα και μετά τα λέμε. Τώρα θέλουμε άμεσες περικοπές στα έξοδα του κράτους". Και είναι λογικό.

Συνοψίζω για τους πλούσιους:

Οι νομοταγείς πλούσιοι δεν είναι λογικό να φέρουν όλο το βάρος του κομματικού στρατού που διόρισε η ΝΔ στο δημόσιο. Όταν το 70% των εξόδων του κράτους είναι οι μισθοί, είναι τουλάχιστον ανήθικο να ζητάς το βάρος αυτό να το πληρώσουν κυρίως οι πλούσιοι που δηλώνουν τα εισοδήματά τους.

Οι πλούσιοι που δε δηλώνουν τα εισοδήματά τους πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν σκληρά. Η σκληρή τιμωρία τους και η βαριά φορολόγησή τους είναι και δίκαιη και ηθική. Αλλά για να τους βρεις πρέπει να περάσει πολύς χρόνος και για να τους τιμωρήσεις χρειάζεται ακόμα περισσότερος. Όταν αντιμετωπίζεις στάση πληρωμών στα μέσα του Μάη δε βάζεις σα λύση την πάταξη της φοροδιαφυγής το 2012.

Όσον αφορά το there is no alternative,  το ΠΑΣΟΚ το αποδέχεται, όπως και γενικότερα η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΚΚΕ αγαπητέ. Αποδέχεται το οικονομικό σύστημα γιατί πραγματικά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, και παλεύει με μεταρρυθμίσεις να το κάνει δικαιότερο και να βοηθηθεί ο πολίτης με ειδική μέριμνα για τα φτωχότερα στρώματα.

Από ότι φαίνεται για σένα υπάρχει εναλλακτική. Αλλά δε μας την έδειξες όταν στο ζήτησα. Πού είναι αυτή η εναλλακτική πέρα από τη φαντασία ορισμένων Ελλήνων; Γιατί δε μας λες;