2009-11-19

blogger, blogger, ποιος είσαι;

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να απασχολούμαι στο ΠΑΣΟΚ (και λίγο πιο πριν, για την ακρίβεια), φρόντισα όχι μόνο να το δημοσιεύσω στο blog μου, αλλά και να το αναφέρω σε εμφανές σημείο ώστε η σχέση μου (και το είδος της σχέσης αυτής) με ένα πολιτικό χώρο να είναι φανερή σε οποιονδήποτε διαβάζει κάτι που γράφω.

Είναι μεγάλος μπελάς. Και συχνά, μπορεί να θεωρείς ότι δεν έχει σημασία, αφού το ίδιο θα έλεγες ανεξάρτητα με το που εργάζεσαι. Όμως, θεωρώ ότι είναι υποχρέωση κάποιου που μιλάει και γράφει δημόσια να διευκρινίζει ποιος είναι, τουλάχιστον σε σχέση με το αντικείμενο που πραγματεύεται.

Προφανώς, δεν παίζει κανένα ρόλο το αν δουλεύεις στην IBM ή το supermarket της γειτονιάς σου ή την ΝΔ ή στο γραφείο ενός υπουργού, αν γράφεις στο blog σου ταξιδιωτικές ιστορίες ή κηπουρική.

Με λύπη μου όμως, κάθε λίγο και λιγάκι, διαπιστώνω ότι bloggers που ασχολούνται (και) με πολιτικά θέματα και κάνουν δημόσια πολιτική κριτική, εργάζονται (και μάλιστα, την ίδια περίοδο) σε κόμματα ή υπουργούς ή πολιτικούς, χωρίς να το αναφέρουν ξεκάθαρα [*] ή ακόμη και χωρίς να το αναφέρουν καθόλου.

Μπορεί να έχει, μπορεί και να μην έχει σημασία να το αποκαλύπτετε -αλλά αν σέβεστε τους αναγνώστες σας, θα τους δώσετε όλες τις πληροφορίες ώστε να κρίνουν οι ίδιοι.

--
[*] δεν θεωρώ ότι το να αναφέρει κάποιος την επαγγελματική του σχέση με ένα κόμμα πρέπει να γίνεται π.χ. σε ένα post που μετά από λίγο καιρό είναι αδύνατο να ανακαλύψει ο περαστικός αναγνώστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: