2009-07-12

Η θερινή καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών

"Τα νομοσχέδια, οι τροπολογίες και άλλες εξελίξεις που αφορούν τις ατομικές ελευθερίες ρέουν ασταμάτητα απο τα υπουργεία προς την Βουλή κι από τις εισαγγελίες προς τις δημόσιες υπηρεσίες, τον τελευταίο μήνα. Και δεν κουνιέται φύλλο!

Οι ανεξάρτητες αρχές είναι θεσμικά και επικοινωνιακά απούσες (δεν τους απαγόρευσε κανείς να εκδώσουν λ.χ. δελτία τύπου ή position papers που να εξηγούν τις θέσεις τους), οι Mη Κυβερνητικές Οργανώσεις βουβές, η Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ασχολήθηκε μόνο με κουκούλες-σωφρονιστικό σύστημα, υποσχόμενη σε ένα δελτίο τύπου να μας δώσει τις παρατηρήσεις της "την επόμενη εβδομάδα", αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή της.

Ας μην μένουμε όμως στην κριτική για τους άλλους και ας δούμε λίγο την δική μας, ατομική ευθύνη. Η δημοκρατία δεν λειτουργεί χωρίς τους πολίτες. Ας δούμε συνοπτικά τα επικείμενα σχέδια και τις παραβιάσεις των ατομικών ελευθεριών που έρχονται με αυτά."
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στον e-lawyer για να μάθετε τί γίνεται για:
- την ταυτοποίηση των χρηστών καρτοκινητής τηλεφωνίας
- για κατάργηση απορρήτου στο Διαδίκτυο
- την εξαίρεση της λειτουργίας των καμερών από το νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων
- την δημιουργία βάσης δεδομένων DNA

Μετά από τα παραπάνω, θα δείτε ότι ο τίτλος του άρθρου του Σωτήρη Κούκιου, ΝΔ : η υλοποίση της Οργουελιανής Κοινωνίας... δεν είναι υπερβολικός.

Οι πρακτικές περιορισμού και καταπάτησης των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων που τόσο αγαπήσαμε στην κυβέρνηση Μπους, τώρα και στην Ελλάδα!

Α, και κάτι άλλο. Καλές κινήσεις των διάφορων "σύγχρονων στελεχών" της ΝΔ, να ανοίγουν blog, να έχουν παρουσία στο internet και να μας χαμογελάνε ανεπιτήδευτα σε βιντεάκια στο youtube, αλλά το προοδευτικό, μοντέρνο και το σύγχρονο θα προτιμούσα να το δω στα νομοσχέδια που ψηφίζουν και στηρίζουν -όχι στην επικοινωνιακή τους πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: