2009-06-04

συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο TVXS

Η ζωντανή συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη 3.6.2009, ο Γιώργος Παπανδρέου στο TVXS. Ο Στέλιος Κούλογλου μετέφερε τις ερωτήσεις που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο TVXS, αλλά και πολλές από αυτές που διατυπώθηκαν κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης.

Ενδιαφέρον έχει ότι αρκετές από τις ερωτήσεις που έγιναν, δεν γίνονται συχνά από τους δημοσιογράφους των παραδοσιακών μέσων. Νομίζω ότι είναι μία συνέντευξη με ενδιαφέρον.



--
Για το "αρχείο": η πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν στις 10.11.2007, όταν απάντησε σε, νομίζω 15, ερωτήσεις που είχε συγκεντρώσει και στείλει μία ομάδα bloggers μέσω youtube.

Από την ερασιτεχνική λήψη που κάναμε τότε, με μία απλή κάμερα στο σπίτι του (πρωί-πρωί, για να έχει φως και να είναι καλή η εικόνα), μέχρι την οργάνωση της συνέντευξης αυτής, με τις πολλές κάμερες, την ζωντανή μετάδοση, το πολύ μεγαλύτερο κοινό, τις ζωντανές ερωτήσεις, την ύπαρξη ενός "backchannel" που ονομάζεται twitter και την ύπαρξη ελληνικών διαδικτυακών καναλιών, έχουν αλλάξει πολλά.

Νομίζω ότι όπως και τότε, έτσι και σήμερα θέσαμε ένα νέο μέτρο σύγκρισης για παρόμοιες διαδικτυακές συνεντεύξεις -προφανώς υπάρχουν πολλά που θα θέλαμε να βελτιώσουμε και θα τα βελτιώσουμε την επόμενη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: