2009-06-04

"πρόβλημα Μπακογιάννη" για την ΝΔ

Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει επί χρόνια ένα από τα πιο προνομιακά υπουργεία, το Υπ. Εξωτερικών. Τα ΜΜΕ την αντιμετώπιζαν επί χρόνια με συμπάθεια. Ήταν σχεδόν στο απυρόβλητο, με την δυνατότητα να χτίζει και να ενισχύει το προφίλ της -ελπίζοντας πιθανότατα ότι όταν θα έρθει η ώρα της διαδοχής στην ηγεσία της ΝΔ θα είναι έτοιμη.

Μέχρι προχθές, που όλα άλλαξαν για αυτήν με την αποκάλυψη ότι το υπουργείο της έχει ευθύνη για την απόδραση Καραβέλα στο εξωτερικό. Ξαφνικά η νέα, άφθαρτη αλλά με μακρά υπουργική εμπειρία σε ένα σημαντικό υπουργείο, κόρη Μητσοτάκη, αλλά χωρίς το επίθετο που είναι κόκκινο πανί σε μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος (όλα τα καλά σε ένα...) άρχισε να αντιμετωπίζεται διαφορετικά.

Μέσα σε δύο-τρείς μέρες, το όνομά της συνδέθηκε συνειρμικά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το σκάνδαλο SIEMENS, την περίεργη εταιρεία MAYO, την ύποπτη αδυναμία του υπουργείου της να χειριστεί σωστά μία σοβαρή (αλλά πολύ απλή) υπόθεση.

Μέσα σε λίγες μέρες, η συχνά εμφανιζόμενη ως το πολιτικό μέλλον της ΝΔ, άρχισε να αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα -και μάλιστα, από ένα μερίδιο της ίδιας της της παράταξης.

Νομίζω ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης τις επόμενες μέρες... Ειδικά, μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής...

Σχετικά άρθρα:
- ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ακόμα βαρύτερο το κλίμα για την κυβέρνηση με το θέμα «Μπακογιάννη»
- ΕΘΝΟΣ: Το ΥΠΕΞ γνώριζε από την αρχή
- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Ντόρας και διπλωματών

Δεν υπάρχουν σχόλια: