2009-05-08

απεγκλωβισμός (με αφορμή το 2%)

Η συζήτηση στο internet σχετικά με την στάση των κομμάτων στην τροπολογία του "μαύρου" 2% των ΜΜΕ, δεν μπορούσε να μην φτάσει και στο παρελθόν: πώς μπορεί να είναι αντίθετο τώρα το ΠΑΣΟΚ, όταν στο παρελθόν, ως πλειοψηφία, είχε ψηφίσει την διάταξη; [1]

Ε, και; Ας το μετρήσουμε και αυτό στα αρκετά λάθη που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν. Υπάρχουν πολλά για τα οποία μπορεί να είναι περήφανο (ορίστε μερικά) και άλλα για τα οποία δεν θα έπρεπε.

Τα καλά και τα κακά, θα υπάρχουν πάντα εκεί και θα μπαίνουν στην εξίσωση. Το σημαντικότερο όμως είναι τί κάνουμε σήμερα. Δεν γίνεται να είμαστε για πάντα εγκλωβισμένοι στις λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος -και πολύ περισσότερο, να συνεχίζουμε να τις υποστηρίζουμε.

Στο θέμα του "2%", το ΠΑΣΟΚ είχε πολλές ευκαιρίες να καταργήσει μία αδικία -ας την πούμε έτσι... Δεν το είχε κάνει. Το έκανε τώρα, χωρίς να φοβηθεί την σύγκρουση με τα συμφέροντα των ΜΜΕ.

Όπως έπρεπε. Διατυπώνοντας μία ξεκάθαρη θέση. Ενώνοντας τις δυνάμεις του με όλους όσους έδιναν την ίδια μάχη. Χωρίς να εγκλωβιστεί στην λανθασμένη επιλογή που είχε κάνει πριν από 5 χρόνια.

Ο απεγκλωβισμός από σφάλματα του παρελθόντος είναι ο μόνος δρόμος που έχει ενδιαφέρον και αξία για τους πολίτες. Χαίρομαι όταν το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει και με πράξεις ότι τον ακολουθεί.

--
[1] Αν κατάλαβα σωστά, η διάταξη ουσιαστικά εμφανίστηκε το '91, επί Μητσοτάκη, παρατάθηκε το 2001, επί Σημήτη, ανανεώθηκε το 2004 και πάλι επί Σημήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: