2009-04-29

ο παραμορφωτικός φακός των media

Για κάποιο λόγο (...) η "γραμμή Ρουσόπουλου" που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Πρετεντέρη την Δευτέρα, αναπαράγεται και συζητιέται λες και ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Η "γραμμή" αυτή έχει τίτλο "η σκανδαλολογία του ΠΑΣΟΚ" και λέει πάνω κάτω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταφύγει στην σκανδαλολογία.

Παρακάμπτω το γεγονός, ότι το κακό δεν είναι να μιλάς για τα σκάνδαλα, αλλά να τα κάνεις, και προσπαθώ να δω για παράδειγμα, τί μέρος της τελευταίας ομιλίας [*] του Παπανδρέου (στο LSE, 27/4/2009) αναφέρεται σε σκάνδαλα. Η πιο σχετική αναφορά που βρήκα, σε μία ομιλία 2.590 λέξεων) ήταν η φράση
"Εξαγορά ρουσφετιών, πολιτικών, ψήφων, υπονόμευση της ανεξαρτησίας των ελεγκτικών μηχανισμών των δημοκρατικών μας θεσμών, του Κοινοβουλίου, του δικαστικού κλάδου: ναι, η τεράστια, άνιση κατανομή δύναμης και πλούτου απειλεί σήμερα τους δημοκρατικούς θεσμούς μας, μέσω της διαφθοράς και, τους αιχμαλωτίζει, μέσω των ειδικών συμφερόντων."




Επαναλαμβάνω, για να μην παρεξηγηθώ: θεωρώ ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν υποχρέωση και ευθύνη να αναδείξουν την σκανδαλώδη διαχείριση εξουσίας και δημόσιου πλούτου που κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή τα τελευταία χρόνια (και κάθε κυβέρνηση).

Αλλά δυσκολεύομαι να διακρίνω σε τί βασίζεται η θεωρία ότι το ΠΑΣΟΚ προβάλει την σκανδαλολογία -τουλάχιστον δυσκολεύομαι χωρίς τον παραμορφωτικό φακό και την αποσπασματική ενημέρωση των ΜΜΕ.

--
[*] το video της ομιλίας, για όποιον ενδιαφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: