2008-12-05

Ανοικτή συζήτηση: Πολιτικές ελευθερίες και ασφάλεια στην ηλεκτρονική εποχή

από τον e-lawyer, αντιγράφω:
Μία σημαντική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 Δεκεμβρίου 2008, 09.00-14.00 στο κτίριο της Παλιάς Βουλής, στην αίθουσα Ολομέλειας.

Την έχει διοργανώσει το επιτελείο του κ. Σταύρου Λαμπρινίδη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (η γνωστή "LIBE - committee") και στην οποία θα πάρουν μέρος εξέχουσες προσωπικότητες διεθνούς κύρους.

Ο αντιπρόδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, κ. Ζακ Μπαρό θα απευθύνει μήνυμα.

Μέρος τη συζήτηση θα πάρει ο κ. Peter Hustinx, ο Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων.

Θα μιλησει επίσης ο κ. Marc Rotenberg, καθηγητής του Georgetown University Law Centre, ο οποίος είχε δώσει μια άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη στις Βρυξέλλες τον Σεπτέμβρη, όπως θυμούνται οι bloggers που βρεθήκαμε εκεί.

Παρών θα είναι και ο πολύ μαχητικός ακτιβιστής Tony Bunyan, από την ΜΚΟ statewatch με το πολύ καλό και πασίγνωστο site www.statewatch.org, το οποίο έχει τόσες πληροφορίες και έγγραφα που ακόμη κι επίσημοι φορείς τα αναζητούν από εκεί.

Από Έλληνες θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο κ. Χρίστος Γεραρής, ο οποίος ήταν και Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης ο κ. Ανδρέας Λαμπρινόπουλος, πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Από bloggers θα είναι ο Πάσχος Μανδραβέλης.

Συντονιστής, ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου, κ. Νίκος Αλιβιζάτος.

Μία πραγματικά άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση - θα πάμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: