2008-10-08

ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Οpencoffee -και μερικές σκέψεις.

Χθες, στο opencoffee, ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτά που είπε, τόσο στην ομιλία του (με την ιδιότητά του ως πρών Γενικός Διευθυντής του NBG Venture Caplital, της Εθνικής Τράπεζας), όσο και σε ένα "πηγαδάκι" στο οποιο βρέθηκα και εγώ, πριν τις ομιλίες, με βρίσκουν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνο -και η προσωπική επαφή έδειξε έναν εξαιρετικά συμπαθή άνθρωπο.

Αλλά μιλούσε λες και δεν είναι το κόμμα του κυβέρνηση εδώ και χρόνια. Είπε ότι "δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόση γραφειοκρατία για να ανοίξει μία νέα επιχείρηση", κάτι που θα μπορούσε να είχε διατυπώσει ο καθένας από τους 200+ (υπολογίζω) παρευρισκόμενους. Διαπίστωσε προβλήματα που όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα διαπιστώνουμε, αλλά μας είπε ότι ψήφισαν μόνο ένα νομοσχέδιο για την απλοποίηση σχετικών διαδικασιών[*]. Είπε ότι το κράτος στην Ελλάδα έχει δείξει ότι δεν είναι ικανό να ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα -χωράει μεγάλη συζήτηση αυτό, αλλά δεν καταλαβαίνω πώς συμβαδίζει με την "κρατικοποίηση" της ΓΕΡΜΑΝΟΣ επί Ν.Δ.

Θα μου πείτε, ότι αυτά μπορεί να τα δει κάποιος ως ειλικρινή αυτοκριτική -που είναι όχι μόνο θετικό αλλά και απαιτούμενο από ένα πολιτικό. Αλλά μέχρι πότε η αυτοκριτική της ΝΔ (σε θέματα πολιτικής και όχι προσώπων) θα γίνεται σε πηγαδάκια και από βουλευτές που δεν είχουν υπουργική θέση; Κάποια στιγμή, οι υπουργοί της Ν.Δ.,αλλά κυρίως ο Καραμανλής, θα πρέπει να περάσουν από το "κάνουμε την αυτοκριτική μας" που ακούμε επί χρόνια στο να μας πουν που κατέληξαν.

update: αξίζει να διαβάσετε και εντυπώσεις του Πάρη (με τον οποίο έχω σχεδόν πάντα... αγεφύρωτο χάσμα σε πολιτικά θέματα :-)

--
[*] νομίζω σχετικά με αγροτικούς συνεταιρισμούς, αν θυμάται κάποιος ακριβώς το αντικείμενο, ας το βάλει στα σχόλια να διορθώσω.

6 σχόλια:

javapapo είπε...

: D ... είναι θέμα perspective!
τουλάχιστον συμφωνούμε οτι το MacOSX prevails!

Ανώνυμος είπε...

Να θυμίσω ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός πριν εκλεγεί το 2004 έλεγε σε τηλεοπτική του εμφάνιση, με το γνωστό θεατρικό του στόμφο, ότι "για την έναρξη μιας Α.Ε. θα φροντίσω να χρειάζονται ΜΑΞΙΜΟΥΜ 3 υπογραφές". Τι να κάνω εγώ τον σχολιασμό της καθημερινότητας από έναν πολιτικό (συμπαθή ίσως ως άνθρωπο) όπως τον κ. Μητσοτάκη τον νεότερο, ο οποίος π.χ. παίρνει τσάμπα συσκευές από τη SEIMENS και εμφανίζεται να τις πληρώνει μόνο όταν "σκάει" το θέμα του? Και γω σχολιάζω την πραγματικότητα καθημερινά αλλά αυτό δεν την βελτιώνει, ούτε με καθιστά το γεγονός αυτό ηθικότερο ή ικανότερο άνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος, συμπαθής, διαβασμένος απλά ήρθε να μας παρουσιάσει τα προβλήματα που ήδη ξέρουμε...

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@nmpardakis: όπως το λές, πλησιάζει τον ορισμό του consultant :-)

blogger είπε...

Παναγιώτη,
1ον) Το να λες κάποιον υβρίδιο δεν νομίζω ότι είναι πολιτική άποψη.
2ον) Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτός ο εκθειασμός του Κυριάκου της Αγίας Οικογένειας
3ον) Δεν φτάνει να είσαι σπουδαγμένος και να τα λές καλά. Σκοπός είναι να τα κάνεις και πράξη.
Απορώ με αυτό το ποστ και ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω πως αφήνεις έναν "τυπά" να λέει τον Παπανδρέου υβρίδιο και εσύ να χαμογελάς!

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

1) ποιον είπα υβρίδιο;
2) Εκθειασμός; Το ότι είναι συμπαθής από κοντά;
3) Ακριβώς αυτό σημείωσα.