2008-09-14

"Απογευματινή" δημοσιογραφία

Έχω ξαναγράψει ότι η τακτική του Καραμανλή φαίνεται να είναι "πέφτω εγώ, αλλά θα πάρω όλο το πολιτικό σύστημα μαζί μου". Σε αυτό το παιχνίδι συμμετέχουν βέβαια και τα φιλικά του ΜΜΕ, όπως η Απογευματινή.

Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω την ερώτηση που έκανε δημοσιογράφος της εφημερίδας στον Γιώργο Παπανδρέου, για "βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που είναι παράλληλα και σύμβουλος σε κατασκευαστική εταιρεία".

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του βουλευτή (ώστε να μπορεί να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση ή να μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει με βεβαιότητα τα στοιχεία της ερώτησης). Χωρίς να έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία. Μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις (το επικοινωνιακό επιτελείο της Ρηγίλης;)

Η αλήθεια είναι, ότι η ερώτηση βασίστηκε σε ανακριβή στοιχεία.

Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα το αξιοποιήσουν και θα το εντάξουν στους επικοινωνιακούς συμψηφισμούς τους.

Αλλά, η πολιτική των εντυπώσεων και της επικοινωνίας έχει όρια: "μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για λίγο καιρό, μπορείς να κοροϊδεύεις μερικούς για πολύ καιρό, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αναπαραγάγετε μία ερώτηση άνευ ουσίας και αναδεικνύεται ένα ανύπαρκτο θέμα.

Γνωστό το έντυπο, γνωστός και ο ερωτών.

Ξέρετε πόσες ημέρες έψαχναν τόσο από την «Α» όσο και από άλλα έντυπα καθώς και από το Μαξίμου να βρουν κάτι που να μπορέσει έστω και στο ελάχιστο να «συμψηφίσει» τα δικά τους άπλυτα;

Φευ! Τίποτα δεν μπόρεσαν να βρουν. Η συγκεκριμένη ερώτηση έγινε για την τιμή των όπλων. Κάτι να έχει να πορεύεται η «Α», άντε κάτι να πουν και συγκεκριμένα «πρωϊνάδικα».

Διαστάσεις το θέμα δεν θα πάρει, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν έχει.

Άρα, τους άνθρακες να μην τους κάνουμε… θυσαυρό! :-)

δ.