2008-09-14

άρχισε να παίζει το "ποιηματάκι"

Άρχισαν οι "σχολιαστές" να λένε το "ποιηματάκι": "Δεν μας είπε ο Παπανδρέου που θα βρει τα λεφτά"

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.

Μπορεί κανείς να διαφωνήσει. Να πει ότι οι προτάσεις του Παπανδρέου έχουν το Α ή Β θετικό ή αρνητικό. Αλλά η μισή ομιλία του περιέγραφε το από που θα προέλθουν οι πόροι που απαιτούνται. Προφανώς οι προτάσεις για την εξεύρεση των πόρων και την αναδιανομή δεν είναι υπεράνω κριτικής. Και όποιος έχει κριτική, πρέπει να την κάνει. Και εκτός ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμη και από μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Έτσι κι αλλιώς η χθεσινή ομιλία του Παπανδρέου είναι αποτέλεσμα διεργασιών και συζήτησης και κριτικής, κυρίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά όποιος λέει ότι ο Παπανδρέου δεν είπε πού θα βρεθούν τα λεφτά, λέει ΨΕΜΑΤΑ.

Παραθέτω ένα μικρό μέρος της ομιλίας, που αναφέρεται στο φορολογικό σύστημα:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ!!!!

Θα τα πάρει από του Τσουκάτο και την παρέα της μιζενς. ΑΝ δεν φτάσουν θα τα πάρουν από τα λαμόγια του σκανδάλου του χρηματιστηρίου.....

ManBlogg είπε...

Έχεις δίκιο. Ο ΓΠ είπε σε κάποια σημεία πώς θεωρεί ότι θα αποκτήσει το κράτος έσοδα. Φορολογία κερδών μετοχών και μερισμάτων. Επίσης φορολογία μεγάλης ακίνητης περιουσίας (συμπεριλαμβανομένου και της Εκκλησιαστικής είπε όταν αυτή εκμεταλεύεται οικονομικά - αυτό δεν το καταλαβα; - α στην αρχή χαιρέτησε κάποιον παναγιότατο .. Ήταν παρών και ο Ιησούς στο συνέδριο; :))
Μάλιστα ανέφερε και διάθεση κερδών του κράτους από το φόρο στα καύσιμα για κάποιο επίδομα.
Κοίτα αυτή η ομιλία είναι πολύ καλή για κάποιον όπως πχ τον πατέρα μου. Ψηφίζει ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του. Του αρκεί να βλέπει το όνομα Παπανδρέου στο ψηφοδέλτιο. Από κει και πέρα ο ΓΠ θα μου έκανε εντύπωση αν μπορεί να πείσει κάποιον μη συναισθηματικά και καθαρά ορθολογικά σκεπτόμενο άνθρωπο. Σημειώνω ότι σε όλη την ομιλία του τα μόνα νούμερα που σημείωσα ήταν: πάνω από 4 δισ ευρώ χαρισμένα με τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων όπως είπε και 5 δισ που είπε ότι έχασε από τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού παρά την φορολογική επιδρομή επί όλων των επιχειρήσεων και μισθωτών όπως είπε! ( σημείο ~ 33:00 εδώ. Άκουσα πολλά ευχολόγια και θεωρητικολόγια όπως και σε κάθε ομιλία πολιτικού αλλά τουλάχιστον κάποιος που θέλει να πείσει πετάει και νούμερα να στηρίξει τα επιχειρήματά του (κατά προτίμιση νούμερα που να μήν αλληλοσυγκρούονται όπως αυτό το φοβερό που σημείωσα παραπάνω).
Συνεπώς εγώ δεν κατάλαβα ακόμα πόσα λεφτά θέλει για να υλοποιήσει το πρόγραμμα/όραμά του, πώς/που θα τα βρει, ποιές οι προτεραιότητες και ποιό το χρονοδιάγραμμα. Ακόμα και αυτό να κάνει βέβαια, κολλάω πάρα πολύ στην αξιοπιστία. Ξέρεις αυτό που λέμε συνέπεια λόγων και πράξεων (νομίζω το έχω αναφέρει και παλιότερα χμμμ)
Γιατί δεν αρχίζει από μια εσωτερική ξεγυρισμένη κάθαρση της κοπριάς του κόμματός του και της αυλής του με αφορμή το σκάνδαλο Siemens; Α, μάλλον θα περιμένει τον εισαγγελέα και τη διακοματική που θα τα ξεκαθαρίσουν όλα...