2008-09-03

το άρθρο του Π. Τατούλη

Διάβασα με ενδιαφέρον το σημερινό άρθρο του Πέτρου Τατούλη.

Ξεκινάει με μία μικρή αντίφαση, αλλά φαντάζομαι ότι εκεί έπεσε προσπαθώντας να βάλει και μία νότα αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ. Από την μία λέει ότι
Ο καταλογισμός ενός κρούσματος διαφθοράς / υπόνοιας διαφθοράς κρίνεται όχι από αυτό καθαυτό το γεγονός, αλλά από τις επιπτώσεις του στην εκάστοτε (ισχυρή ή ισχνή) κυβερνητική πλειοψηφία.
και από την άλλη κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι
Με την πρόσφατη παρέμβαση του, [...] κατόρθωσε για πολλοστή φορά να καλλιεργήσει ένα ακόμη κακόγουστο κουτσομπολιό, δημιουργώντας μια ακόμη τηλεοπτική φαρσοκωμωδία, δίχως ίχνος πολιτικής ουσίας ή αν έχει πολιτική ουσία αυτή είναι η δημιουργία συνθηκών για εκλογές (ή για απειλή εκλογών πράγμα που είναι συνταγματικά τουλάχιστον ανεπίτρεπτο).

Οπότε, ας μην σταθούμε εκεί.

Το σημαντικότερο μέρος του post του ασχολείται με ένα θέμα που έχει απασχολήσει τουλάχιστον αυτό το blog πολλές φορές: την στενή σχέση που έχουν τα ΜΜΕ με την σημερινή κυβέρνηση (και με την προηγούμενη και με την προπροηγούμενη, δεν θα διαφωνήσω). Χάρηκα βλέποντας όχι αόριστες κουβέντες, αλλά συγκεκριμένη κριτική για συγκεκριμένα πρόσωπα: τον κ. Ρουσόπουλο και την γυναίκα του κα Ζαχαρέα. Ως πολίτες, χρειαζόμαστε τέτοιες συγκεκριμένες κουβέντες και αναφορές.

Βέβαια, ο κ. Τατούλης "βγάζει απ' έξω" τον κύριο υπεύθυνο, τον κ. Καραμανλή -κατά την γνώμη μου, προσπαθώντας να προστατέψει το μόνο "ισχυρό χαρτί" της σημερινής κυβέρνησης.

Ο κ. Καραμανλής δεν "ανέχεται" την "σύγκρουση καθηκόντων" (διαπλοκή την ονόμαζε ο ίδιος παλιότερα) μέσα στην κυβέρνησή του. Ο κ. Καραμανλής επωφελείται και αξιοποιεί αυτή την σύγκρουση καθηκόντων. Άλλωστε η φράση "ισχυρό χαρτί" συνοδεύεται (έστω και σιωπηλά) πάντα από το επίθετο "επικοινωνιακό" -επίτευγμα που (δικαίως κατά την γνώμη μου) αποδίδεται από πολλούς στον κ. Ρουσόπουλο.

Θαυμάζω την τόλμη του κ. Τατούλη να αναφέρει
Να βρούμε την τόλμη να κατονομάσουμε συγκεκριμένα τους λίγους εκείνους που μπήκαν στην πολιτική φτωχοί και σήμερα υπερηφανεύονται δεξιά και αριστερά για τα βαθιά τους πλούτη, χρεώνοντας τα –πού αλλού- στις συζύγους τους και στις ευγενείς καταβολές τους (πολλοί είμαστε εκείνοι που τους θυμόμαστε επαίτες μιας όποιας θεσούλας)!

Θα ήθελα να μας βοηθήσει να κάνουμε εμείς, οι πολίτες, αυτό που αναγνωρίζω ειλικρινά ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για ένα εν ενεργεία πολιτικό. Θα ήθελα να τον παρακαλέσω να μας δοθεί πρόσβαση (όσο και αν έψαξα δεν τα βρήκα on-line) στα Πόθεν Έσχες των βουλευτών, για τα τελευταία 3-4 χρόνια, ώστε να συγκρίνουμε την μεταβολή των "αντικειμενικών τεκμηρίων διαβίωσής τους". Αν υπάρχουν κάποιοι που πλούτισαν κατά την διάρκεια της υπουργικής τους θητείας, νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να κρυφθούν. [*]

--
[*] Άσχετο, αλλά σχετικό: διαβάστε για την κίνηση Δημόσια Δεδομένα, Δικά μας Δεδομένα.

7 σχόλια:

blogger είπε...

Δυστυχώς, πρόκειται καθαρά για επικοινωνιακό παιχνίδι του κ. Τατούλη και τίποτε άλλο...
Αυτό το άρθρο είναι που πραγματικά αποπροσανατολίζει τον κόσμο από τα προβλήματα.
Και θα το δεις στα σημερινά δελτία ειδήσεων.

Divaynne είπε...

στα blogs τα γραφει και η κουτσή Μαρία.
Ο,τι και να λέει ο καθένας το bottom line είναι απλό...μπλά μπλά....πολύ εύκολα εντυπωσιάζεται ο κόσμος με τα λόγια και είναι υποτιμητικό.αλλά εδώ βγάλαμε νδ τι να λέμε τώρα...

Ανώνυμος είπε...

@ Divaynne
Συγνώμη αλλά είναι άλλο να γράφει η... κουτσή Μαρία και άλλο να γράφει (με αποδείξεις και ονόματα) ένας βουλευτής και μάλιστα πρώην υφυπουργός έναν καταιγισμό εναντίον ισχυρών του ίδιου του του κόμματος που κυβερνάει με ισχνή πλειοψηφία.
Το κείμενο Τατούλη είναι πολιτικός κεραυνός.
Αν ο Καραμανλής είχε άλλους δύο βουλευτές θα τον είχε πετάξει έξω.
Κι αν δεν του συμπαρασταθούν τώρα πολλοί άλλοι από τη ΝΔ (που δεν θα το κάνουν), δεν ξαναβλέπει υποψηφιότητα με τη ΝΔ και είναι κρίμα γιατί μας λείπουν βουλευτές με θάρρος. Αλήθεια ο Γιώργος τον θέλει; Τι λες Παναγιώτη;

blogger είπε...

@ ανώνυμος,

Η αλήθεια είναι ότι πολλές θέσεις του είναι αρκετά προοδευτικές.

Εγώ πάντως στο άρθρο του για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση, το είχα πει ότι οι θέσεις του είναι ουσιαστικά οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ που έχουν διαμορφωθεί εδώ και χρόνια μετά από πολλή και επίμονο διάλογο...
και τον ρώτησα αν θέλει να τον αποκαλούμε... "σύντροφο".

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς γιαυτό πρέπει εκτος του να γράφει, να λέει κιόλας.Μόνιμα ακούμε ο Τατούλης έγραψε, γράφει αλλά πάντα ουδέν σχόλιον on camera.Αδυνατώ επίσης να πιστέψω οτι τον εκφράζει ακόμα αυτή η παράταξη αφού έχει γίνει εβδομαδιαίο σήριαλ το "τι θα γράψει πάλι ο Τατούλης". Αν όμως τον εκφράζει, τότε να κάνει κάτι να αλλάξει την κατάσταση απο μέσα, γιατί αυτός είναι ο λόγος που εκλέγουμε βουλευτές.Για να κάνουν αυτό το παραπανω που εμείς οι υπόλοιποι δεν μπορούμε.

blogger είπε...

Το ξαναλέω, όπως το έχω ξαναπεί πολλές φορές:
Ο Τατούλης λειτουργεί ως "βαλβίδα αποσυμπίεσης" της κοινωνικής κατακραυγής.
Για να λένε οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. μετά από τα όσα βλέπουν και ακούν "υπάρχουν και τίμιοι στο κόμμα".
Πάρτε το χαμπάρι!
Δεν είναι τυχαίο που δεν ακουμπά ποτέ τον Καραμανλή...

Ανώνυμος είπε...

σωστό κι αυτό..και πιο πιθανό... γιατί μετα στις εκλογές θα πάει ο κατακαημένος ψηφοφόρος και θα πει "μα..έχουν κι αυτό το καλό παιδί τον Πετράκη..."