2008-07-08

Λιάπης, Ολυμπιακή, Aegean και το βόλεμα του ξαδέλφου

Αδιαφορώ αν εκεί που είχε πάει "οικογενειακή εκδρομή" ο Λιάπης και ήταν και ο Χριστοφοράκος και ο Λασκαρίδης και βλέπανε μαζί τους αγώνες της Εθνικής, πριν σηκωθούν από το φαγητό πλήρωσε ο καθένας τα δικά του ή κάποιος από την παρέα είπε "α, όχι παιδιά, σήμερα πληρώνω εγώ". Δεν με νοιάζει.

Όπως δεν με νοιάζει αν, αφού είναι φίλοι και κολλητοί, εκεί που πήγαν να πληρώσουν το ξενοδοχείο είπε ένας από αυτούς "ξέχασα το πορτοφόλι στο αυτοκίνητο, πληρώνεις και τα δικά μου και να στα δώσω μετά;"

Αυτό που είναι σκάνδαλο για εμένα και παραδόξως θεωρείται δικαιολογία για τον Ρουσόπουλο, τον Καραμανλή και τον Λιάπη είναι ότι την ημέρα που οι εφημερίδες έγραφαν
Σε διαπραγμάτευση για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της πώλησης των Oλυμπιακών Aερογραμμών, με δύο διεκδικητές που διαπραγματεύονται παράλληλα με τη σύμβουλο του Δημοσίου Lazard. Oι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός του προσεχούς 15ημέρου
την ίδια μέρα, ο υπουργός μεταφορών (Λιάπης) βρισκόταν σε ταξιδάκι αναψυχής με μεγαλομέτοχο (Λασκαρίδη) του κύριου ανταγωνιστή της Ολυμπιακής (Aegean) και άμεσα ενδιαφερόμενου για την εξέλιξη και τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Και ο επιχειρηματίας πολύ καλά κάνει, δικαίωμά του, δεν θα του πω εγώ με ποιους θα κάνει παρέα. Να μην σας πώ ότι βλέποντας να έχει τόσο καλές προσβάσεις στην κυβέρνηση, θα περίμενα να ανέβουν λίγο οι τιμές των μετοχών των εταιρειών στις οποίες συμμετέχει.

Ο υπουργός όμως; Δεν βλέπει την σύγκρουση συμφερόντων;

Διότι, ακόμη και αν δεχθούμε όλα τα στοιχεία που παρουσιάζει ο ίδιος ο κ. Λιάπης, απλά θα καταλήξουμε ότι δεν κάνει για υπουργός -είναι ανίκανος και επικίνδυνος για μία τέτοια θέση. Ο πρωθυπουργός δεν το βλέπει; Πώς του επιτρέπει να έχει θέση στην κυβέρνηση;

Όπως σε όλα σχεδόν τα σκάνδαλα που είχαμε στις δύο κυβερνητικές θητείες της Ν.Δ., έτσι κι αυτό έχει και δεύτερη πράξη, αυτή του σκανδαλώδους χειρισμού της υπόθεσης, αφού αποκαλυφθεί, από τον ίδιο τον Καραμανλή. Εδώ, προκειμένου να βολέψει ένα ξάδελφό του σε μία "θεσούλα" υπουργού, δεν παραβλέπει την σκανδαλώδη συμπεριφορά του -κάτι σαν ενδοοικογενειακό ρουσφετάκι.

4 σχόλια:

blogger είπε...

Είναι πολύ σοβαρό αυτό που έβγαλες.

Ανώνυμος είπε...

Α όλα κιόλα...την οικογένεια του την έχει πως και τι η πρωθυπουργάρα μας. Τον θείο του από το παράθυρο δεν τον έχωσε στη βουλή με πατέντες του εκλογοδικείου? Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...

monahikoslikos είπε...

Το Λαζαρίδη που τον ανακάλυψες βρε Παναγιώτη, Λασκαρίδης είναι ο μέτοχος της Aegean που βγήκε ραντεβού με το Λιάπη και το Χριστοφοράκο στη Γερμανία.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@monahikoslikos: ένα ντε! Διορθώνω!!!