2008-06-12

ΓΑΠ: “Δεν πιστεύω σε παλιά πρότυπα ηγετών”



από το papanotas.wordpress.com

1 σχόλιο:

Panos S. είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη, έφτασε μετά από πολύ καιρό που σε διαβάζω να διαφωνήσουμε!

Ο Γιώργος Παπανδρέου δυστυχώς μετά την αποπομπή Σημίτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έδειξε πόσο παλαιάς κοπής τελικά ηγέτης είναι!

Όσο κι αν συμφωνώ με την πρόταση του για δημοψήφισμα, άλλο τόσο συμφωνώ με το δικαίωμα ενός μεγάλου ευρωπαίου ηγέτη όπως είναι ο Σημίτης να λέει ελεύθερα την άποψή του χωρίς κυρώσεις. Όπως ακριβώς άλλωστε ο ΓΑΠ ως υπουργός του Σημίτη δεν απεπέμφη όταν διατύπωσε άποψη υπέρ του να τεθεί η Συνταγματική Συνθήκη σε δημοψήφισμα!

Παλαιοκομματικά επίσης το περιβάλλον ΓΑΠ άφησε να διαρρεύσει την επομένη της ακατανόητης αυτής απόφασής ΓΑΠ ότι τάχα υφαίνετο πραξικόπημα εναντίον του ΓΑΠ και ότι και καλά κινήθηκε για να το προλάβει. Δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω νευρικά όταν διάβαζα το πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ του τεύχους του Σαββάτου.

Όλα αυτά όμως λίγη σημασία έχουν. Αυτό που μετρά πιο πολύ είναι η αγάπη, ο θαυμασμός ή ο σεβασμός (σε ό,τι με αφορά) ενός πολύ μεγάλου μέρους του ΠΑΣΟΚ για το πρόσωπο του Κώστα Σημίτη. Και σε αυτό το συλλογικό θυμικό του κόμματος πήγε ενάντια ο ΓΑΠ. Ένας φίλος μου επίσης συναγωνιστής για την επανεκλογή ΓΑΠ από το Παρίσι μου έγραφε ότι "με αυτήν την ηλίθια κίνηση ΓΑΠ ο άνθρωπος ξεφτιλίστηκε γιατί στα μάτια της κοινής γνώμης εμφανίζεται ως ο συμπλεγματικός που έχασε δις εθνικές εκλογές να διαγράφει αυτόν που κέρδισε δις εθνικές εκλογές!"

... Όπως καταλαβαίνεις ο ΓΑΠ πλέον έχασε άλλον έναν υποστηρικτή του! Κρίμα γιατί άλλη μια τετραετία Καραμανλή δεν την αντέχει ο τόπος!