2008-06-18

ο "αναλυτής" κ. Πρετεντέρης

Έγραφε ο Πρετεντέρης το 1998[*], όταν ο Καραμανλής διέγραφε στελέχη από την Ν.Δ.

Στο σεληνιακό τοπίο της πολιτικής μας δεν υπάρχει ώρα και στιγμή που να μην εμφανίζεται ο πιο απίθανος τζιτζιφιόγκος έτοιμος να αμφισβητήσει την επίσημη άποψη του κόμματός του. Ο κομματικός πατριωτισμός, η αίσθηση ενός πολιτικού αυτοελέγχου, ο σεβασμός στην «επίσημη άποψη» ή στην ηγεσία του κόμματος έχουν σχεδόν εξαφανιστεί και ο καθένας αισθάνεται ελεύθερος να μετρήσει τις φιλοδοξίες του, τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές του, να εκσφενδονίσει την παρόλα του, ανεξαρτήτως επιπτώσεων και θυμάτων

ΟΚ, ο καθένας μπορεί να λέει και να γράφει ό,τι βλακεία του κατέβει, ελευθερία λόγου έχουμε. Αλλά όχι και να μας εμφανίζεται ως αξιόπιστος πολιτικός αναλυτής!

Για να μην παρεξηγηθώ, διαφωνώ με αυτά που είχε γράψει και τότε και κυρίως με το ξερόλικο, απαξιωτικό και μηδενιστικό υφάκι που χρησιμοποιούσε -και συνεχίζει να χρησιμοποιεί. Νομίζω ότι οι αναλύσεις του θα ταίριαζαν περισσότερο σε εφημερίδα ή κανάλι αθλητικού συνδέσμου.

---
[*] το άρθρο το βρήκε το papanotas.wordpress.com

2 σχόλια:

Στέλιος είπε...

Παναγιώτη κάποτε το Πασόκ είχε την Επικαιρότητα, τη Ρωμιοσύνη, την Εξόρμηση και έκανε αγώνα και αυτά τα έβγαζε στη δημοσιότητα. Τώρα ποιές εφημερίδες έχει ώστε αυτά να γίνουν γνωστά?

Ανώνυμος είπε...

Να 'σαι καλά Παναγιώτη που μας θύμισες τα περπαγμένα του κυρίου Πρετεντέρη (ή Pretender αγγλιστί).

Ορέστης