Διάβασα χθές στο nylon.gr ότι κάποιοι bloggers δέχθηκαν πρόσκληση από την Ντόρα Μπακογιάννη να συναντηθούν μαζί της σήμερα. Δεν κατάλαβα τον τρόπο που οργανώθηκε η συνάντηση αυτή, ούτε το αντικείμενό της, ούτε και τον τρόπο επιλογής των bloggers.
Θέλω να είμαι δίκαιος. Κατανοώ την λογική ότι επιλέγει να προσκαλέσει συγκεκριμένους bloggers. Πρώτον για καθαρά πρακτικούς λόγους, φαντάζομαι ότι υπάρχει ένας περιορισμός στον αριθμό. Οπότε (αν ήμουν εγώ υπεύθυνος) θα διάλεγα ορισμένους bloggers που να ασχολούνται συχνά ή συστηματικά με πολιτική, που να έχουν όσο μεγαλύτερο κοινό γίνεται, που να είναι εξοικειωμένοι και με άλλα μέσα αν γίνεται, π.χ. video/audio κ.λ. Λέω λοιπόν ξεκάθαρα ότι η διαδικασία της επιλογής με βρίσκει σύμφωνο -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα της (κάθε) επιλογής δεν είναι αντικείμενο κριτικής.
Θα μπορούσε όμως η επιλογή αυτή να γίνει μετά από πρόσκληση. Ποιος θέλει να συμμετέχει; Από αυτούς που ενδιαφέρονται επιλέγω 1,2,10, όσους θέλω. Νομίζω ότι έτσι η διαδικασία θα ήταν πιο διαφανής.
Όταν ενημερώθηκα για την συνάντηση, έστειλα email στους υπεύθυνους της Ντόρας Μπακογιάννη, ότι θα με ενδιέφερε και εμένα να παραβρεθώ. Μου τηλεφώνησαν λίγες ώρες μετά. Μου είπαν ότι επέλεξαν κάποιους από τους bloggers που ακολουθούσαν την Μπακογιάννη στο twitter και για αυτό δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί μου. Στην ενδιαφέρουσα τηλεφωνική συζήτηση που είχαμε, ο Αχιλλέας Ιωακιμείδης από την ομάδα της Μπακογιάννη μου είπε πολύ ευγενικά ότι δεν κάλεσαν bloggers με γνώμονα τον πολιτικό χώρο που έχουν δηλώσει (όσοι έχουν δηλώσει) ότι προτιμούν. (Κάτι που είναι αλήθεια και προφανές, από τους 2-3 που ξέρω ότι ήταν στην πρόσκληση). Αλλά για την δική μου περίπτωση, μου είπε ευγενικά ότι "εσύ με δεδομένη την θέση σου.. καταλαβαίνεις". Και (του το είπα κι όλας), καταλαβαίνω. ΟΚ, είπαμε "άνοιγμα", αλλά όταν έτσι κι αλλιώς μπορείς να καλέσεις ένα μικρό αριθμό, δεν χρειάζεται να καλέσεις τον σύμβουλο του "αντίπαλου". [*]
Σήμερα όμως, διαβάζοντας τα tweets του nikan και του drandakis, συνειδητοποίησα ότι η πρόσκληση αυτή δεν έγινε από την Ντόρα Μπακογιάννη ως βουλευτή ή στελέχους της Ν.Δ., αλλά ως Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.
Γράφει μάλλιστα ο nikan: "ρωτήθηκαμε πως μπορεί να βοηθήσει η μπλογκόσφαιρα την επικοινώνηση των εθνικών θέσεων".
ΟΚ, αν είναι έτσι, η κα. Μπακογιάννη έχει κάνει φάουλ. Σε αυτή την συζήτηση, αν υπάρχει κάποιος που ανήκει επίσημα σε ένα άλλο κόμμα και ασχολείται με το αντικείμενο, θα ΕΠΡΕΠΕ να συμμετέχει. Μία πρόσκληση που γίνεται από κυβερνητικό στέλεχος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, όχι μόνο δεν μπορεί να αποκλείει κάποιον επειδή βρίσκεται σε αντίπαλο πολιτικό κόμμα, αλλά αντίθετα, επιβάλλεται να τον περιλαμβάνει.
Θα μου πείτε βέβαια, αν θέλεις να βοηθήσεις, τι σε εμποδίζει να το κάνεις; Σωστό. Και το πιο πιθανό είναι ότι θα μιλήσω στο μέλλον με τα παιδιά που αποτελούν την διαδικτυακή ομάδα της Υπ.Εξ., αφού και αυτοί μου είπαν στην σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία μας ότι κάτι τέτοιο θα είχε ενδιαφέρον. Και από επαγγελματική περιέργεια, θα ήθελα να μιλήσω μαζί τους ακόμη και αν η Μπακογιάννη δεν είχε υπουργική θέση.
Αλλά η αντίληψη ότι από μία συνάντηση υπουργού (και όχι κομματικού στελέχους) αποκλείεται κάποιος που, φαντάζομαι, πληρεί όλα τα άλλα κριτήρια, γιατί κινείται επίσημα σε ένα άλλο πολιτικό χώρο από τον/την υπουργό, δείχνει κάτι. [*]
Πέρα από τα παραπάνω, θεωρώ ότι η συνάντηση που έγινε ήταν ένα θετικό βήμα, ειδικά αφού όσα ονόματα bloggers είδα είναι πρόσωπα αξιόλογα που σίγουρα θα έθεσαν διάφορα σημαντικά θέματα στην υπουργό. Διαβάζω ότι αναφέρθηκαν στον φημολογούμενο/επερχόμενο "blogονόμο" και αυτό είναι πολύ καλό -μακάρι να ακολουθήσουν και άλλα υπουργεία παρόμοιες πρωτοβουλίες. Στις φωτογραφίες του Ανδρέα βλέπω πολλές βιντεοκάμερες, οπότε λογικά θα έχουμε και αρκετό υλικό από την συζήτηση. Περιμένω να διαβάσω τα σχετικά post στα blogs.
UPDATE 1: ο Νίκος σχολιάζει :-) και παρουσιάζει το τί έγινε στην συνάντηση, εδώ και εδώ
UPDATE 2: Γράφουν ακόμη ο Dealsend, ο Σπύρος Ντόβας, ο Νίκος Αναγνώστου, ξανά ο Νικός Δρανδάκης και ο Γιάννης Καρακατσάνης.
--
[*] Να κάνω μία παρένθεση που έχει την σημασία της. Θεωρώντας ότι είναι συνάντηση της Μπακογιάννη ως πολιτικού και όχι ως υπουργού δεν επέμεινα -δεν ήξερα ότι θα γίνει στο Υπ. Εξ. Θεωρώ ότι αν επέμενα, το πιθανότερο είναι πως θα με καλούσαν. Αυτό όμως δεν αλλάζει την αίσθηση που μου αφήνει ο χειρισμός του θέματος.
21 σχόλια:
πω μαλακια ρε..εμενα γιατι δεν με κάλεσαν..θα πηγαινα με t-shirt ελληνοφρένειας..λυπάμαι!
by the way η γκόμενα blogger ποια ήταν..
θεματάκι!!!
http://metablogging.gr/archives/1447
"στόχος της ήταν να ακούσει τις γνώμες μας για το πως μπορεί η μπλογκόσφαιρα να βοηθήσει στην προώθηση των εθνικών θεμάτων"
"ξεκαθάρισε με τα λεγόμενα και τις πρώτες τοποθετήσεις ότι το προσδοκώμενο ήταν να γίνει ενός είδους brainstorming κι ότι η Υπουργός είχε πράγματι την διάθεση να ακούσει και να αφουγκραστεί"
"θα υπάρξουν δηλ. κι άλλες συναντήσεις με διαφορετικούς bloggers"
Άρα, η Υπ. Εξ. Ντόρα Μπακογιάννη απευθύνεται στην ελληνική blogging κοινότητα, με στόχο τη ανταλλαγή απόψεων μέσω μιας διαδικασίας που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως ένα think tank.
Είναι δεδομένο πως μια τέτοια διαδικασία δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική έχοντας ένα διευρυμένο ακροατήριο. Τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία, όταν σε τέτοιας συζητήσεις συμμετέχουν πάνω από 15-20 άτομα, το αποτέλεσμα είναι πολλοί να φεύγουν «παραπονεμένοι» διότι δεν είχαν το χρόνο να αναπτύξουν τις θέσεις / απόψεις τους.
Απ’ ότι κατάλαβα η Υπ. Εξ. ανέθεσε στο «Dora Web Team» την οργάνωση αυτών των συναντήσεων λόγο της εξοικείωσης τους με το διαδίκτυο.
Το ότι δεν σε κάλεσαν Παναγιώτη σε αυτή τη φάση δε σημαίνει κάτι, ίσως τα παιδιά του «Dora Web Team» ασυναίσθητα να παρέταξαν κομματικά ανακλαστικά απέναντί σου, ίσως και όχι.
Μιας κι ο κόσμος δεν γυρίζει γύρο απ’ τον καθένα μας, κάνε λίγο υπομονή, μη βγαίνεις offside και το πιθανότερο είναι να είσαι σε κάποια από τις επόμενες ομάδες blogger που θα προσκληθούν.
Υ.Γ.: Αν μήτι άλλο ας εκτιμήσουμε το γεγονός πως σήμερα στο Υπ. Εξ. οι συναντήσεις και οι διάλογοι στους διαδρόμους γίνονται στα Ελληνικά…
@nicholas batsikouras:
Το ότι είναι θετικό, το έγραψα και εγώ. Προφανώς και είναι θετικό!
Το αρνητικό είναι αν η Υπουργός Εξωτερικών (ή η ομάδα της) έχει κομματικά αντανακλαστικά σε τέτοια θέματα.
Νομίζω ότι το άρθρο μου είναι πολύ μετρημένο και δεν σκοπεύει να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Αν επικρατούσαν κομματικά ανακλαστικά, τότε μάλλον θα έπρεπε να είχα εγώ παράπονο που δεν με κάλεσαν.
Να υποθέσω πως το «Dora Web Team» εκτός από την οργάνωση έχει και την ευθύνη να «προστατέψει» την κα Μπακογιάννη...
Κι όταν ως «social media consultant στο ΠΑΣΟΚ» δηλώνεις πως: «...κυρίως γιατί θεωρώ ότι όποιες και να ήταν οι απαντήσεις θα μπορούσα να τις χρησιμοποιήσω για να δημιουργήσω σοβαρά προβλήματα στην Ν.Δ.»
Μάλλον βάζεις σε πειρασμό τους οργανωτές να λάβουν σοβαρά υπόψη το ρητό που λέει: «το προλαμβάνειν εστί καλύτερο του θεραπεύειν»...
Τέλος πάντων, δεν αμφισβητώ πως το άρθρο σου είναι μετριοπαθές. Προσωπικά εύχομαι να σε προσκαλέσουν!
"Υ.Γ.: Αν μήτι άλλο ας εκτιμήσουμε το γεγονός πως σήμερα στο Υπ. Εξ. οι συναντήσεις και οι διάλογοι στους διαδρόμους γίνονται στα Ελληνικά…"
Στο ΥΠΕΞ μιλάνε ελληνικά και στο Εθνικής Οικονομίας, Γερμανικά, λόγω και του ξεπουλήματος του ΟΤΕ… ή μηπως αραβικά λόγω …MIG;
Μπατσικούρα, άσε σε έχουμε καταλάβει. Είσαι από την στρατιά των Γαλάζιων Μπλόγκερ, ε; Γιατί να σε καλέσουν εσένα, αφού μιλάτε ετσι και αλλιώς;
@gpapoul
Όταν μιλάς για «ξεπούλημα» του ΟΤΕ καλό είναι να αναφέρεσαι στο ΌΛΩΝ «ξεπούλημα» (κατά το «όλον ΠΑΣΟΚ») κι όχι επιλεκτικά.
Θυμήσου και το 62% της μετοχοποίησης που έκανε το ΠΑΣΟΚ, όπως και τους ΠΑΣΚίτες που συνυπέγραψαν την εθελούσια κτλ...
Δεν ξέρω τι μιλούν στο Υπ. Οικ. αλλά σίγουρα -στο εγγύς μέλλον- αποκλείεται να μιλούν Αγγλικά στους διαδρόμους του Μαξίμου.
Υ.Γ.: και ακόμα σιγουρότερο είναι πως ο Καραμανλής δεν «ευχαρίστησε» τους Αμερικανούς από το βήμα του κοινοβουλίου, κι έκανε το αυτονόητο, ενώ άλλοι παρακαλούσαν να πάρει τη σημαία ο αέρας ή το κύμα...
@Doritos
Μπράβο, μπαγάσα μας ανακάλυψες... τώρα πλέων μπορείς να κάνεις παρέα με τον επιθεωρητή Κλουζό!
@vrypan: Αγαπητέ Παναγιώτη έχω την εντύπωση πως πάνω κάτω περίμεναν "χτύπημα" σου. (Όπως μπορεί να περίμεναν -καποιοι- και συγκεκριμένη δική μου συμπεριφορά. ;-) Αλλα ... κλαιν μαιν!
@nicholas batsikouras: Είσαι πολύ λίγος που μιλάμε για ένα συγκεκριμένο θέμα και ρίχνεις σποντούλα που δείχνει μόνο το επίπεδό σου. Εμένα βασικά δεν με απασχολεί και πολύ αλλά δείχνει και λίγο ασέβεια προς τον κάτοχο του blog.
Eπίσης:
"Απ’ ότι κατάλαβα η Υπ. Εξ. ανέθεσε στο «Dora Web Team» την οργάνωση αυτών των συναντήσεων λόγο της εξοικείωσης τους με το διαδίκτυο."
Κάαααααπως έτσι έγινε...
...και συνοψίζοντας ενδιαφέρον έχει η αντικειμενικότητα της τοποθέτησης του Παναγιώτη που πληρώνεται από το ΠΑΣΟΚ, συγκριτικά με την «αντικειμενικότητα» άλλων που δεν πληρώνονται από τη ΝΔ...
Ορέστης
@nmpardakis
Ευχαριστώ για την επισήμανση. Πιστεύω πως ο κάτοχος του blog, κάνει κι αυτός την κριτική του από τη σκοπιά του και καλά κάνει. Τώρα αν υπάρχουν άτομα που δεν αντέχουν τις (αντί) σποντούλες, μπορούν να με αγνοήσουν. Γιατί δε σκοπεύω να σταματήσω να λέω αυτά που πιστεύω, αρέσουν δεν αρέσουν.
Στην τελική ακόμα κι αν όλος ο κόσμος με βρίζει δεν πρόκειται να χρεωθώ το «κόστος» των απόψεών μου, όπως ένας πολιτικός π.χ. άρα δε με ενδιαφέρει να χαϊδεύω αυτιά.
Όσο για το γεγονός αυτό καθ αυτό -όπως και να έγινε- βλέπω πως κάποιοι ίσως δεν αντέχουν ακριβώς το ότι έγινε… κι ενώ οι προθέσεις του «Dora Web Team» είναι αυτό να συνεχιστεί και με άλλους blogger νομίζω πως γίνεται έντεχνα μια προσπάθεια –αν όχι να ανασχεθεί– τουλάχιστον να περιοριστεί / απαξιωθεί το impact που αυτό θα έχει στην ελληνική blogging κοινότητα.
Αλλά βεβαίως αυτές είναι οι ενδόμυχες σκέψεις ενός «λίγου», «δεξιού», με χαμηλό επίπεδο…
@Ανώνυμος
Μα η άποψη μου είναι δεδομένο πως είναι υποκειμενική. Κι επειδή ακριβώς δεν είμαι στο payroll κανενός μπορώ και κάνω κριτική ΚΑΙ επώνυμα ΚΑΙ σε όλους. Άλλωστε δεν έκρυψα το γεγονός το ότι είμαι κοντά στη Νέα Δημοκρατία…
Το να κριτικάρεις με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν συνήθως οι ενταγμένοι στα payrolls και παράλληλα να μην πληρώνεσαι (όπως λες και το πιστεύω) είναι ίσως ένα δράμα. Δεν το έχω ζήσει και ούτε σκοπεύω στο μέλλον.
Ορέστης
Παιδιά, ας αποφύγουμε τις προσωπικές προσβολές και επιθέσεις -ή έστω ας έχουν περισσότερο τακτ :-)
(Και όχι ανώνυμα σχόλια, ανεξάρτητα με το αν είναι υπέρ μου ή εναντίον μου. ΔΕΝ μου αρέσουν τα ανώνυμα σχόλια.)
Δυστυχώς χρειάστηκε να είμαι αρκετές ώρες εκτός internet από χθες το απόγευμα και δεν έχω απαντήσει επί της ουσίας. Κάποιοι παρεξήγησαν λίγο και αυτά που λέω, αν και μπήκα στον πειρασμό να γράψω ένα μεγάλο post, κάτι που σπάνια κάνω, μόνο και μόνο για να αποφύγω παρεξηγήσεις.
Θα κάνω follow up σύντομα γιατί θεωρώ ότι όλη η ιστορία έχει βγάλει αρκετά θετικά πράγματα (διαβάζοντας και τα posts σε άλλα blogs).
@Ορέστης
Επίσης το να πρέπει -κατά τη γνώμη σου- να είμαι σε κάποιο payroll για να μπορώ να εκφράζω την άποψή μου, μάλλον είναι κατάντια παρά δράμα.
Συμφωνώ με τον Παναγιώτη περί προσωπικών επιθέσεων και δεν δίνω συνέχεια.
@ batsikouras
Σχολίασα τα περί "πληρωμών" επειδή συχνά το επικαλέστηκες ως επιχείρημα σου. Σημασία δεν έχει τόσο αν κάποιος πληρώνεται όσο το αν αυτά που λέει στέκουν. Και γω δεν πληρώνομαι απο κανένα όπως και οι περισσότεροι άλλωστε (σιγά το κατόρθωμα).
Λες..."Επίσης το να πρέπει -κατά τη γνώμη σου- να είμαι σε κάποιο payroll για να μπορώ να εκφράζω την άποψή μου, μάλλον είναι κατάντια παρά δράμα". Θα ήθελες ίσως να είχα τέτοιες "βολικές" για σένα απόψεις αλλά δυστυχώς ατύχησες...ξαναδιάβασε τι έγραψα.
Ορέστης
@Ορέστης
Πριν προσπάθησα μάλλον ατυχώς να λήξω το θέμα με μια απλή και λυτή φράση. Προφανώς δεν βοήθησε.
Εν κατακλείδα:
Δικαίωμα μου να κριτικάρω όπως θέλω, είτε είμαι – είτε δεν είμαι σε payroll, όπως και είναι δικαίωμα του Παναγιώτη να αναφέρετε σε θέματα που τον απασχολούν με το ύφος που κάθε φορά κρίνει ο ίδιος πως πρέπει.
Το να μην θες να ζήσεις μια τέτοια κατάσταση είναι δικαίωμα σου και δεν σε προσέβαλε κανένας για την επιλογή σου, καθότι είναι σεβαστή.
Πέραν των χαρακτηρισμών ή των «μπηχτών», εγώ εξέφρασα κάποιες απόψεις, για τις οποίες δεν αποδέχομαι το ότι δεν στέκουν. Όπως δεν θα πω στον Παναγιώτη πως αυτό που λέει δεν στέκει, απλά υπάρχει και άλλη οπτική.
Και για να ξεκαθαρίσω, πιστεύω πως και ο Παναγιώτης είναι από αυτούς που δεν περίμεναν να αποκτήσουν θέση για να εκφράσουν άποψη.
Καλό μεσημέρι σε όλους, τα ξαναλέμε σε κανένα 24ωρο από Manchester…
Αγαπητέ, είναι άλλο η μετοχοποίηση μέρους της επιχείρησης, και άλλο το ξεπούλημα του συνολικού managment. Άλλο η πολιτική του "πορεύομαι παράλληλα και με ιδιωτικές επενδύσεις, για να στηρίξω το άνοιγμα σε χώρες των Βαλκανίων και κάνω τον ΟΤΕ υπερκερδοφόρα δημόσια επιχείρηση" και άλλο, "ότι βρήκα, το απαξιώνω με εθελούσιες εξόδους και το υποβαθμίζω με κακοδιαχείριση προκειμένου να το πουλήσω, με τη μεσολάβηση μάλιστα κεφαλαίων αγνώστου προελεύσεως"
Τώρα τα υπόλοιπα νομίζω ότι τα λες στα πλαίσια πλάκας -όπως κι εγώ παραπάνω- γι’ αυτό τα ξεπερνάω, γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ ότι νέος άνθρωπος μπορεί να τα λέει και να τα πιστεύει...
@nicholas Batsikouras
Nα σε καλά για αυτό είμαι και εγώ εδώ για να σε διορθώνω.
Μπορώ πολύ άνετα να σε αγνοήσω είτε αντέχω τις σποντούλες είτε όχι. Αλλωστε δεν πήγαιναν καν σε εμένα απλά σαν εξωτερικός παράγοντας σου αναφέρω πως ήταν άκυρο στο θέμα και ανούσιο.
Να σταματήσεις λες αυτά που πιστευεις; Σου ζήτησε κανείς κάτι τέτοιο; Απλά αυτή είναι η άποψη σου; Για την ¨γλώσσα που μιλούσαν¨ στο Υπουργείο; Να σου θυμίσω πως παλαίοτερα (ήσουν και εσύ μικρούλης σαν και εμένα) στους διαδρόμους εκεί λέγανε ότι λέγανε -και έκαναν οτι έκαναν - και υποστήριζαν πως σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα το ... θυμάται! Πως σου ακούγεται, καλυτερο;
Το θεωρώ πολύ τραγικό για έναν νέο που ασχολείται και καλά με τα κοινά το μοναδικό που έχει να αναδείξει η συζητηση του και ο λόγος του να είναι οι σπόντες και το δήθεν ‘‘να δείξω κάτι‘‘ χωρίς όμως ουσιαστικά επιχειρήματα. Για αυτό και μπήκα στον κόπο να απαντήσω σε εσένα. Δεν με νοιάζει αν είσαι δεξιός, αριστερός ή λίγος με νοιάζει που μπαινεις κόντρα χωρις να έχεις κάτι να πεις απλά και μόνο επείδη η Ντόρα είναι Ν.Δ. και εσύ οφείλεις να την υποστηρίξεις ντε καλά.
Να σου ξεκαθαρίσω επίσης πως ο Παναγιώτης δεν στάθηκε στο γιατί κάλεσαν αυτούς που κάλεσαν (απ οτι κατάλαβα) αλλά ότι η ιδιότητα της Ντόρας ήταν ως Υπουργός .. στο Υπουργείο Εξωτερικών. Δεν ξέρω καν αν το κατάλαβες.
Τους χαιρετισμούς μου στο συννεφιασμένο Μαντεστερ και να τελειώσω λέγοντας πως όλο αυτό με την Ντορα, ναι, τελικά μου άρεσε και μακάρι να συνεχιστεί και από την ίδια και από άλλους (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και όχι μόνο). Είναι σπουδαίο βήμα να μπορεί ο πολίτης - blogger να έρχεται τόσο κοντα. Ακόμα πιο σπουδαιο είναι το ότι έχουν καταλάβει ΟΛΟΙ πως τα ΜΠΛΟΓΚΣ έχουν μεγάλη δύναμη.
Μα τί κάθεστε κι αναρωτιέστε? Δεν πήρατε χαμπάρι ότι οι άνθρωποι αυτοί που συνήθως τους θεωρούσαμε πιο "πολιτισμένους", τελικώς αποδεικνύονται τα μεγαλύτερα κομματόσκυλα και συνήθως οι πιο απετυχημένοι? Τι αποκομίσατε από την θητεία της ντόρας στο ΥΠΕΞ? Μία αποτυχία και πλήρης υπαγωγή μας στις ΗΠΑ.
@gpapoul
Εάν για εσένα η μετοχοποίηση από το ΠΑΣΟΚ του 66% του ΟΤΕ αποτελεί απλά «παράλληλη πορεία με ιδιωτικές επενδύσεις» ενώ η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή είναι «ξεπούλημα», στα μάτια μου η συλλογιστική σου είναι βασισμένη σε δυο μέτρα και δύο σταθμά.
Ακόμα κι αν δεχθώ πως αποτελεί ξεπούλημα -όπως λες- τότε γιατί η Νέα Δημοκρατία δε ξεπούλησε στη MIG αλλά περίμενε να βρεθεί ένας σοβαρός εταίρος όπως η Deutsche Telekom;
Αναλογιζόμενος πάνω στην ίδια παραδοχή -περί ξεπουλήματος- γιατί στον κρατικό προϋπολογισμό που σχεδίασε και ψήφισε το ΠΑΣΟΚ το 2001 αναφερόταν ότι «εισέρχεται σε τελική φάση η σύναψη στρατηγικής συμμαχίας του ΟΤΕ με διεθνή τηλεπικοινωνιακό φορέα»;
Για να μην μακρηγορώ, από την πώληση αυτών των σημαντικών ποσοστών του ΟΤΕ, το κράτος εξασφάλισε σημαντικά έσοδα. Το ερώτημα μου εμένα είναι -και προς το ΠΑΣΟΚ και προς τη Νέα Δημοκρατία- πού πήγαν τα χρήματα αυτά. Πήγαν για την κάλυψη τρεχουσών δαπανών, πήγαν για την κάλυψη μέρους του δημόσιου χρέους; που...;
Για εμένα αυτή είναι η ουσία, και όχι να χαρακτηρίζω τις μετοχοποιήσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ ως ξεπούλημα και να κάθομαι να λέω πως η Νέα Δημοκρατία θα τις έκανε καλύτερα...
@nmpardakis
Νομίζω πως πέραν από τις σπόντες μίλησα με επιχειρήματα ή βασισμένος σε γεγονότα.
Από εκεί και πέρα η Υπ. Εξ. είναι υποχρεωμένη να σέβεται τους θεσμούς και τις διαδικασίες που αυτοί προϋποθέτουν. Το να πάρει την πρωτοβουλία να αφουγκραστεί / συμβουλευθεί έναν αριθμό ανθρώπων για ένα θέμα και να αρχίσουμε να λέμε, «μα δεν υπήρχαν διαδικασίες», «μα δεν υπήρχαν κριτήρια», «μα είναι κυβερνητικό στέλεχος» κτλ… τα θεωρό ελαφρότητες εντυπωσιασμού, διότι με αυτή τη λογική για κάθε σύμβουλο υπουργού / υφυπουργού θα έπρεπε να ζητάμε διαγωνισμό μέσο ΑΣΕΠ…
«Να σου θυμίσω πως παλαίοτερα (ήσουν και εσύ μικρούλης σαν και εμένα) στους διαδρόμους εκεί λέγανε ότι λέγανε -και έκαναν οτι έκαναν - και υποστήριζαν πως σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα το ... θυμάται! Πως σου ακούγεται, καλυτερο;»
με τη σειρά μου να σου θυμίσω τι είχα γράψει λίγο παλιότερα:
«το 1995 φτάνουμε στην Ενδιάμεση Συμφωνία. Η οποία προβλέπει τον σεβασμό των υπαρχόντων συνόρων. Την υποχρέωση από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τα Σκόπια με την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Αλλαγή του συμβόλου που υπάρχει στη σημαία της και πως η ΠΓΔΜ θα πρέπει να διακηρύξει ότι η ερμηνεία των επίμαχων άρθρων στο Σύνταγμά της δεν ερμηνεύονται ως διεκδίκηση ελληνικού εδάφους αλλά ούτε και ως ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας…
Δηλαδή από εκεί που ο Ανδρέας δήλωνε: για μένα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να δεχθώ τον όρο Μακεδονία. Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει 3 χρονάκια, το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί -προσωρινά- να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Κι όπως ο πάνσοφος λαός λέει ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!
Πως μετά να μην βγει ψεύτης ο Μητσοτάκης;!»
:)
ΣΧΕΔΟΝ τα πάντα για το Σκοπιανό μπορείτε να τα βρείτε στο αρχείο του http://macedonia-greece.blogspot.com
ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ σήμερα έχει να κάνει με ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμφέροντα εταιριών που ελέγχονται από τα γεράκια της κυβέρνησης Μπους που βιάζεται να κλείσει τις συμφωνίες πριν την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ
Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ...ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ τα ΣΚΟΠΙΑ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !
Δημοσίευση σχολίου