2008-03-12

bloggers-παρατηρητές στο Συνέδριο

Τα ονόματα των bloggers που είναι καλεσμένοι ως παρατηρητές να παρακολουθήσουν και να καλύψουν μέσα από τα blogs τους τις εργασίες του Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο synedrio.pasok.gr.

Σε αυτά περιλαμβάνονται όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον, εκτός από 2-3 περιπτώσεις στις οποίες ΔΕΝ αναφέρονταν κάποιο blog ή ενεργός διαδικτυακός τόπος. Καταλαβαίνω ότι οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας μπορεί να έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν το Συνέδριο από κοντά, αλλά για λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορούν να προσέλθουν ως παρατηρητές μπορούν να μάθουν τηλεφωνώντας στο τηλ. κέντρο του ΠΑΣΟΚ, στο 210-3665000.

Αν έχετε ενεργό blog, στείλατε email και δεν βλέπετε το όνομά σας, παρακαλώ προωθήστε το αρχικό email στο panayotis.vryonis@pasok.gr.

Την επόμενη φορά, φοβάμαι ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να περιλαμβάνει κάποια κριτήρια επιλογής, κάτι που δεν είναι εύκολο. Είναι λογικό να αναμένει κανείς (με δεδομένο ότι είμαστε ακόμη στην αρχή σε θέματα internet στην Ελλάδα) ότι την επόμενη φορά θα υπάρχουν 50, 100 ή περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, που και μόνο για χωροταξικούς λόγους θα είναι δύσκολο να είναι όλοι παρατηρητές. Πώς μπορεί κανείς να επιλέξει με αντικειμενικό τρόπο ανάμεσά τους;

Με πρόσκληση σε συγκεκριμένους bloggers; Με πρόσκληση σε όποιον θέλει και μετά επιλογή των 20-30 με βάση κάποια κατάταξη όπως του sync.gr; Ποια κριτήρια ή διαδικασία θα προτείνατε εσείς;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα βασικό κριτήριο είναι αυτό της κατάταξης πχ στο sync.gr, αλλά ίσως κάτι τέτοιο αποκλείσει bloggers που μπορεί να μην έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά να έχουν μεγαλύτερο "ταλέντο" στη γραφή, την αντίληψη κλπ, δηλαδή bloggers λιγότερο "εμπορικούς" (ας μου επιτραπεί η έκφραση) ή κάτι τέτοιο.

Κάτι άλλο που θα μπορούσε να γίνει ίσως είναι το εξής: Να έρθουν ας πούμε 100 bloggers, οι 50 δύο συγκεκριμένες ώρες και οι άλλοι 50 δύο άλλες ώρες, έτσι ώστε να λυθεί το χωροταξικό πρόβλημα.

Η άλλη λύση είναι να γίνει το συνέδριο σε πολύ μεγάλο χώρο και να διατεθεί χώρος 500 ατόμων σε bloggers, χεχε :p (αστειεύομαι)

Ανώνυμος είπε...

εδώ που έχει φτάσει το πράγμα, ψηφοφόροι να'ναι κι ότι να'ναι. Ζήτω τα μικρά κόμματα, ζήτω το πασόκ.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@ανώνυμος: Νομίζω ότι η πολιτική των συνθημάτων έχει περάσει, έχεις μείνει πολύ πίσω φίλε μου.

Nicolas Vavatsiklis είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ WiFi...
ΦΟΡΗΤΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ?
ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ,ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@Nicko Vavatsiklis:

wifi θα έχει. Έχω ζητήσει μία αίθουσα όπου θα μπορούμε να καθήσουμε και να αφήσουμε τα πράγματά μας, αλλά θα την δώ σήμερα το απόγευμα-βράδυ από κοντά.

Υπολογιστές θα υπάρχουν σίγουρα αρκετοί στο internet cafe, αλλά είναι λογικό πολλοί να θέλουν να φέρουν το δικό τους laptop.

ManBlogg είπε...

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται να υπάρχει κατηγορία "Bloggers" ξεχωριστά προσκεκλημένη σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Το ρώτησα και στο προηγούμενο ποστ σου και ακόμα απορώ. Από τι στιγμή που ο καθένας μπορεί να παρευρεθεί με σχετικό αίτημα στο συνέδριο. Ποια η διαφορά ενός που θα δηλώσει "blogger" από έναν οποιοδήποτε άλλο ο οποίος βρίσκεται στο συνέδριο και έχει και μπλογκ;
Μήπως για να υπάρχουν σχετικά οργανωμένοι χώροι για να γράφουν από το συνέδριο όπως ο τύπος; Νομίζω ένα wireless network θα ήταν αρκετό.
Πιστεύω ότι ξεχωρίζοντας εξ'αρχής και κατηγοριοποιόντας εν δυνάμει citizen journalists, αυτό τους αποχαρακτηρίζει και από την ιδιότητα αυτή. Το "αυθόρμητο" και μη "επίσημο" είναι βασικό συστατικό νομίζω της συνταγής. Αλλιώς εμένα τουλάχιστον μου φέρνει ως, "από δω οι δημοσιογράφοι και από κει οι μπλογκερς".
Προσωπικά εξακολουθώ να μένω με την εντύπωση ότι ένα κόμμα προσπαθεί να προσεγγίσει μια κατηγορία ανθρώπων που τα media τους κάνουν έχουν κάνει "celebrities" τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. Όχι απαραίτητα κακό...

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί ρε παιδιά αν δεν απευθυνόταν η πρόσκληση προς bloggers κάποιοι να μην είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουν.

Όλα πια να τα βλέπουμε με καχυποψία...

@ανώνυμος για να παρακολουθήσεις ένα συνέδριο κόμματος δεν είναι απαραίτητο να είσαι ή να προσπαθούν να σε κάνουν ψηφοφόρο τους...