2008-03-21

Δεν το περίμεναν!

Νομίζω ότι σήμερα, το ΠΑΣΟΚ πέτυχε μία μεγάλη νίκη στην Βουλή, με δεδομένο τον αριθμητικό συσχετισμό των βουλευτών. Η ένσταση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής, ότι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό δεν μπορεί για τυπικούς λόγους να ψηφιστεί σήμερα στο σύνολό του βρήκε την υποστήριξη όλης της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα (με δεδομένο ότι την στιγμή εκείνη η ΝΔ δεν είχε αρκετούς βουλευτές στην αίθουσα...) η ψήφιση να αναβληθεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Είναι πραγματικά κρίμα (και αδυνατώ να κατανοήσω την λογική) που την ημέρα κατά την οποία συζητήθηκε το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, οι δημοσιογράφοι απεργούσαν -δηλαδή, για να καταλάβω, η απεργία τους βοήθησε ή διευκόλυνε την κυβέρνηση να περάσει σχετικά ανώδυνα την συζήτηση στην Βουλή;

Όπως και να έχει, θα έχουμε πλέον αρκετές μέρες για να δούμε όλοι αυτό που θα πάει για ψήφιση. Όχι ότι αλλάζει κάτι σημαντικό, αλλά τουλάχιστον να μην περάσει έτσι, σαν αν μην συνέβει. Εκτός και αν φροντίσουν τα κανάλια να μας "απασχολήσουν" με κάποιο θέμα του είδους "να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση Αλβανός μαθητής;"

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι μία μεγάλη νίκη σύντροφε που καταδεικνύει περίτρανα τις αλλαγές στους συσχετισμούς που επέφερε το συνέδριο του κινήματος! Ο σοσιαλισμός θα νικήσει!

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@ανώνυμος: Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι αποτέλεσμα του Συνεδρίου. Στο Συνέδριο έγιναν σημαντικά πράγματα, αλλά νομίζω ότι θα χρειαστούμε λίγο καιρό για να δούμε τα θετικά τους αποτελέσματα.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έκανε και κάνει πολύ ουσιαστική δουλειά που δυστυχώς δεν φαίνεται προς τα έξω, αφού δεν εμπίπτει στην κατηγορία "πολιτικό κουτσομπολιό".

Συμφωνώ μαζί σου όμως ότι το σημερινό ήταν μία σημαντική πολιτική νίκη.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει αντιπολίτευση είναι ένα ανέκδοτο...
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ γίνεται μέσα στους χώρους της Βουλής και όχι στα παράθυρα των καναλιών...
Αλλά για τα δεδομένα της χώρας μας η 4η εξουσία θεωρείται και η μοναδική, σωστά???

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@ανώνυμος: φίλε μου, έχεις δίκιο. Δες πώς παρουσιάστηκε το θέμα από το MEGA, εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη άλλη φορά όταν βάζεις τέτοιο θέμα βάζε τίτλο σαφή που να λέει ακριβώς αυτό που γράφεις για να μας πληροφορείς, διότι τώρα κατά τύχη το πήρα χαμπάρι με αφορμή το άλλο θέμα περί mega :-) Παρακολουθώ τη σελίδα σου και από τίτλους σε widget...

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@coolplatanos: σωστό.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως μην έχεις καμία αμφιβολία ότι οι ειδήσεις σε όλα τα κανάλια βγαίνουν με "γραμμή" και προσυνεννόηση (δεν έχω δουλέψει σε τηλεόραση, αλλά έχω ακούσει ανθρώπους που έχουν δουλέψει...), απλά δεν είναι πάντα καθαρή και αναγνώσιμη άμεσα η "γραμμή". Δηλαδή εσύ μπορεί να υποθέτεις ότι προβάλει σκόπιμα το Συνασπισμό για να "αφανίσει" πρωτοβουλίες του ΠαΣοΚ, ενώ δεν αποκλείεται να τον προβάλλει για να τον "κάψει" γρήγορα :-) Χρειάζεται να προσέχεις τις λεπτομέρειες στους σχολιασμούς για να αντιληφθείς ίσως - και όχι πάντα σίγουρα, διότι χρειάζεται κανονική ανάλυση περιεχομένου...- πού το πάνε. Είναι ολόκληρη "στρατηγική". Φουντώνουν αρχικά την πρόταση Αλαβάνου και στη συνέχεια την αφανίζουν με επαναλήψεις σχολιασμών ότι είναι αντιπαραγωγική, ενώ σημειώνονται τα "κέρδη" της κυβέρνησης και μόνο σαν ρωγμή υπογραμμίζεται το θέμα του δημοψηφίσματος...

Ανώνυμος είπε...

Με πιο ωμά λόγια: Σκασίλα τους ο ΣΥΝ ή το ΠαΣοΚ αυτό που τους ενδιαφέρει, όσους είναι πίσω από τους δημοσιογράφους είναι να μην πάψουν να ελέγχουν τις καταστάσεις, να μην υπάρξει ο,τιδήποτε πιο ουσιαστικά φιλολαϊκό (δεν εννοώ λαϊκίστικο) από όπου και αν προέρχεται. Αυτή η "γραμμή" κρατάει από πολύ παλιά :-)

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@coolplatanos:
Η προβολή του ΣΥΝ από κάποια μέσα είναι τόσο προφανής, που αν ισχύει το δεύτερο σχόλιό σου (το "σκασίλα τους..." με το οποίο συμφωνώ) θα πρέπει να βάλει κάποιους σε αρκετές σκέψεις...

Ναι, κρατάει από παλιά, ναι έχουν στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ για να πάρουν τα ανταλλάγματά τους.

Όχι, αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην διαμαρτύρομαι -ούτε έδωσα, ούτε πήρα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ότι δεν πρέπει να διαμαρτύρεσαι! Πολύ καλά κάνεις και το κάνεις και μάλιστα με το βίντεο που παρέθεσες και την περιγραφή που έκανες από τη βουλή και από τα πρακτικά που πήγα και είδα (επαγγελματική "διαστροφή" επιβεβαίωσης...) μου έδωσες, εμένα τουλάχιστον να παρατηρήσω μερικές λεπτομέρειες που διαφορετικά δεν θα τις παρατηρούσα και σε ευχαριστώ γι' αυτό. Δεν σε ειρωνεύτηκα, ούτε θεώρησα άτοπο που διαμαρτύρεσαι ή σε είδα σαν τον τρελό του χωριού όπως σημειώνεις στο άλλο ποστ. Απλά σημείωσα και άλλες παραμέτρους και μία πραγματικότητα χρόνων που για άλλους που διαβάζουν τα σχόλια ίσως δεν είναι γνωστό. Αν ήσουν από τους μερικούς -όχι τους πάντες - παλιούς του χώρου του ΠαΣοΚ, ίσως η στάση μου να ήταν διαφορετική απέναντί σου, αλλά εσύ θέλω να υποθέτω ότι έχω μάθει πλέον αρκετά καλά πώς λειτουργείς :-)

Ανώνυμος είπε...

@coolplatanos:
Η προβολή του ΣΥΝ από κάποια μέσα είναι τόσο προφανής, που αν ισχύει το δεύτερο σχόλιό σου (το "σκασίλα τους..." με το οποίο συμφωνώ) θα πρέπει να βάλει κάποιους σε αρκετές σκέψεις...

Εμένα πάντως με έβαλε σε σκέψεις..., ειδικά με το βίντεο που παρέθεσες :-) αλλά ακόμα μου είναι δύσκολο να αποσαφηνίσω το συνολικό παρασκήνιο που μπορεί να παίζεται.