2008-02-29

η επίμαχη δήλωση

Από λάθος; Από ασχετοσύνη; Από σκπιμότητα; Δεν ξέρω.

Πάντως η σημερινή δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου στην Βουλή,"βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή, ως έναν εν δυνάμει blogger, και αυτό, το θεωρείτε επικίνδυνο", μεταφέρθηκε από κάποια ΜΜΕ ως "βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή, ως έναν εν δυνάμει blogger", που έχει βέβαια τελείως διαφορετική σημασία, που δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα!

7 σχόλια:

Oneiros είπε...

Την άκουσα τη δήλωση στη Βουλή, κι η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε ελαφρώς διφορούμενη, αν και είμαι σίγουρος ότι δεν το εννοούσε όπως μεταφέρθηκε. Πάντως, είναι αναμενόμενο τέτοιες δηλώσεις να παρεξηγούνται και να διαστρεβλώνονται απ' τα ΜΜΕ, θα βοηθούσε ίσως μιά διευκρινιστική δήλωση.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@oneiros: Μα το διφορούμενο, αν δεις και στο video, προκύπτει από το ότι έβαλαν το μισό!

Θεωρώ αδιανόητο να παρεξηγηθεί ο ΓΑΠ σε αυτό το θέμα, όταν ήταν αυτός που το 2006 έφερε το θέμα του blogme.gr στην Βουλή, ήταν ο πρώτος που έδωσε διαδικτυακή συνέντευξη σε bloggers και έχει στο site του αυτή την σελίδα (και όχι μόνο).

Δηλαδή αν άκουγες ότι εγώ είπα πως το Δημόσιο δεν πρέπει να χρησιμοποιεί Open Source, δεν θα έλεγες ότι μάλλον κάτι άλλο είπα;

Στέλιος είπε...

Επρεπε να τα περιμένετε αυτά! Θα γίνουν κι άλλα χειρότερα. Οι εκδότες δεν ξέχασαν τη νίλα που έπαθαν.

blogger είπε...

Άντε μπράβο ρε Παναγιώτη. Το βίντεο βοηθά περισσότερο. Από το πρωί με αυτό ασχολούμαι και προσπαθώ να τους δώσω να καταλάβουν πόσο κουτόχορτο τρώνε μερικοί...

Oneiros είπε...

Μα το εξήγησα νομίζω ότι δεν τον παρεξήγησα, όμως μου ακούστηκε κι εμένα παράξενη η δήλωση' ίσως παρερμηνεύτηκε από κάποια ΜΜΕ που δεν γνωρίζουν τις απόψεις του για τα blogs.

Ανώνυμος είπε...

Για μένα η δήλωση παραμένει προβληματική διότι πρόκειται για cop out ουσιαστικά. Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία ο ΓΑΠ να δείξει, απευθείας μέσω στη Βουλή, το πόσο καταρτισμένος είναι σε θέματα νέων τεχνολογιών. Καθάρισε με μια εύκολη και ανούσια κινδυνολογία και άφησε την κυβέρνηση στο απυρόβλητο.

blogger είπε...

@ λη:ρ
τι να πρωτοπορεί σε τόσο περιορισμένο χρόνο μέσα στην Βουλή ένας αρχηγός;
Το θέμα ήταν "Απαξίωση της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης".
Και μέσα σε αυτό το χρόνο, πρέπει να τοποθετηθεί και για την επικαιρότητα.