2008-01-16

Βαρέθηκα

Βαρέθηκα.

Βαρέθηκα να βλέπω την πιο μίζερη εκδοχή της Ελληνικής κοινωνίας. Βαρέθηκα να παρακολουθώ την ομφαλοσκόπιση του εκδοτικού κατεστημένου, του πολιτικού κατεστημένου και των κρυμένων συμφερόντων.

Βαρέθηκα την έλλειψη σεβασμού σε ανθρώπινα δικαιώματα.

Βαρέθηκα τον πουριτανισμό που μετατρέπεται σε μία στιγμή σε χυδαιότητα.

Βαρέθηκα το σενάριο που παίζεται σε τηλεοράσεις, εφημερίδες και περιοδικά με τις ίδιες φάτσες σε ρόλο κατήγορου, κατηγορούμενου, αστυνομικού και δικαστή [*].

Βαρέθηκα την πολιτική ψευτομαγκιά-"στα εύκολα γαμάμε και δέρνουμε και στα δύσκολα κρυβόμαστε".

Βαρέθηκα τους "κερδοσκόπους της σύγκρουσης" που σπεύδουν να κερδίσουν από κάθε σύγκρουση, αλλά μόλις αυτή περάσει μετράνε τα πολιτικά οφέλη, βάζουν το θέμα στην άκρη και ψάχνουν για το επόμενο.

Βαρέθηκα όσους καταδικάζουν τον συντηρητισμό, αλλά ικανοποιούνται με το να μην αλλάξει τίποτα.

Βαρέθηκα τους ανεύθυνους εκ πεποιθήσεως (πολιτικούς και πολίτες) που απαντούν σε κάθε κατηγορία ή πρόκληση ρίχνοντας πάντα την ευθύνη σε κάποιον άλλο.

Ίσως και να άργησα.

Όσο λοιπόν όλοι αυτοί θα παίζουν το εργάκι τους και θα νομίζουν ότι είμαστε καθηλωμένοι στους καναπέδες μας, ας συζητήσουμε τί γίνεται με το Ασφαλιστικό, με την Παιδεία, με το Περιβάλλον, με την Υγεία, με την κοινωνική δικαιοσύνη, με τα δικαιώματα των μειοψηφιών, με το αναπτυξιακό μοντέλο που θέλουμε.

Αρκετά με την μιζέρια και όσους την εκφράζουν. Από δω και πέρα θα ασχολούμαι μόνο με την δημιουργικότητα. Με πρωτοβουλίες, με ιδέες, με προτάσεις, με δράσεις. Σας προτείνω να κάνετε το ίδιο.

--
[*] Παρασύρθηκα και εγώ σε ένα βαθμό στην πολιτική της κλειδαρότρυπας. Τί δείχνει το DVD, τί λέει, ποιός το λέει. Δεν με νοιάζει. Από πολιτική άποψη, όσα έχω δει ως τώρα μου φτάνουν. Τα δικαστήρια ας βρουν τα υπόλοιπα.

1 σχόλιο:

tsevis είπε...

Κι εγώ βαρέθηκα ακριβώς τα ίδια με σένα.
Δεν είμαστε μόνοι μας τελικά.