2007-12-05

η καλύτερη απάντηση σε ένα φίλο

Χθές, με ρώτησε ένας καλός φίλος: "δηλαδή βλέπεις να υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται να ασχοληθούν με το ΠΑΣΟΚ χωρίς να προσβλέπουν σε κάποιο δικό τους κέρδος;"

Νομίζω ότι η καλύτερη απάντηση είναι ένα email που έλαβα προ ημερών από κάποιον άγνωστο σε εμένα:
hello

εαν ενδιαφερει μπορω να βοηθησω εθελοντικα να στηθει ενα δικτυο debian υπολογιστων στην νομαρχιακη επιτροπη της περιοχής μου.

μπορουν να ειναι φτηνοι μεταχειρισμενοι μιας και ενα setup με twm (με πληρες openoffice/mozilla/xchat/nedit/xterm) δεν απαιτει δυνατο μηχανημα.

μπορω να κανω και καποια σεμιναρια σε οσους απο την νεολαια μπορει να ενδιαφερει.

θα με ενδιεφερε και σε αλλα μερη της ελλαδας.

8 σχόλια:

scorpios είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

...ώστε μετά να μπορέσω να βρω μια δουλειά στο ΠΑΣΟΚ...προσθέτω...

Elli είπε...

Παναγιώτη καλημέρα.
Κι όμως υπάρχουν πάρα πολλοι οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν στο ΠΑΣΟΚ αλλά απέχουν λόγω του ότι έχουν σιχαθεί τις αποσαθρωμένες κομματικές δομές. Είναι πιο πολλοί από αυτούς που φαντάζονται οι κομματάρχες....

Σπύρος Ντόβας είπε...

Technically, η ερώτηση απαντήθηκε - βρήκαμε έναν! (Αν και από το email αυτό δεν προκύπτει ή τεκμαίρεται η ανιδιοτέλεια, οπότε βάστα και μικρό καλάθι).

Το ουσιαστικό ζήτημα παραμένει, και η ερώτηση που καλύτερα το εκφράζει είναι: "ποιο ποσοστό -σύμφωνα με την δική σου αντίληψη των πραγμάτων- από τους δραστηριοποιούμενους στο κόμμα το κάνει ανιδιοτελώς (και μόνον για να προωθήσει τις πολιτικές του απόψεις)?"

Ανώνυμος είπε...

ανιδιοτέλεια?
τι είναι αυτό?

ότι κάνουμε το κάνουμε για την πάρτι μας...
τώρα αν αυτό βοηθάει τους γύρο μας ακόμα καλύτερα
.. μπορεί να κερδίσουμε και την εκτίμηση τους..

Χρήστος Μυρωνίδης είπε...

@Σπύρος

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν λόγο αντιμετωπίζεις τόσο τεχνοκρατικά το θέμα και περιορίζεσαι μονο στην αναζήτηση ποσοστών ??

Αν και κατ’ αρχήν θα διαφωνήσω με τον ορισμό σου σχετικά με την ανιδιοτελή ενασχόληση των πολιτών με τα κοινά, ρε γαμώτο μου ακούγεται κάπως...
Τί πάει να πει προωθώ τις πολιτικές μου απόψεις ?? Τι είναι προϊόν και τις πουλάω ?? Δεν ξέρω… Η δικιά μου θεώρηση είναι διαφορετική ! Προτιμώ αντί του προωθώ το Συμμετέχω, το Διαβουλεύομαι, το Συνδιαμορφώνω, το Διεκδικώ…

Τώρα όσο αφορά τον κόσμο που δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο ΠΑΣΟΚ μέσα από τέτοιες διαδικασίες Συμμετοχής και Διαλόγου ένα έχω να σου πω, εκεί τα ποσοστά ’σκοτεινών προθέσεων’ και διαφθοράς είναι μηδενικά. Αν πάλι εσύ ως δραστηριοποιημένους ορίζεις τα στελέχη και τους κομματικούς παράγοντες εκεί ναι, θα συμμεριστώ πλήρως τις ανησυχίες σου…

Αν και πάλι πιστεύω πως με την ουσιαστική συμμετοχή μας μπορούμε να αλλάξουμε την υπάρχουσα νοοτροπία, όχι μόνο μέσα στο κόμμα αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία!!! Ο Παπανδρέου με τις κινήσεις του δείχνει αποφασισμένος να έρθει σε ρίξεις για να διαφυλάξει αυτόν τον ζωτικό χώρο πολιτικής συμμετοχής… όπως είχε γράψει και παλαιότερα ο Παναγιώτης, Ίσως πρέπει και εμείς ως πολίτες να γίνουμε πιο ενεργοί, να μην δεχόμαστε μοιρολατρικά ότι "στην Ελλάδα δεν αλλάζει τίποτα". Ελπίζω, κάποιοι να "βάλουν πόδι" στην χαραμάδα και να μείνει ανοιχτή η πόρτα. Αυτό είναι ευθύνη όλων μας… Και επιτέλους, αρκετά ασχοληθήκαμε με τα ποσοστά και τους αριθμούς τώρα πρέπει να βλέπουμε μπροστά...άλλωστε αρκετά καθυστερήσαμε...

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@geekay: νομίζω ότι... μετά θα τον προσλάμβανες εσύ...

@Σπύρο, ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του κίνητρα. Προσωπικό κέρδος μπορεί να είναι και η ηθική ικανοποίηση, η αναγνώριση, ένα καλύτερο βιογραφικό, καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους, καλύτερο ασφαλιστικό σύστημα ή ένας καλύτερος κόσμος. Φαντάζομαι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δύσκολα κατηγορείς κάποιον ότι "τελικά θα βγει και αυτός κερδισμένος".

Για εμένα η παράμετρος που έχει σημασία είναι όχι αν αυτός που εμπλέκεται με την πολιτική ή με ένα κόμμα θα βγει κερδισμένος από την προσφορά του, αλλά αν το υπόλοιπο σύνολο θα κερδίσει.

Σε αυτή την βάση, ναι, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά και με το ΠΑΣΟΚ και το κάνουν γιατί θέλουν να κερδίσουν μέσα από το γενικότερο κέρδος της κοινωνίας. Προσωπικά έχω γνωρίσει πολλούς.

@ellie: έχεις δίκιο. Το να αλλάξει αυτό, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ σήμερα. Ίσως το πιο μέγάλο.

Elli είπε...

Σίγουρα το πιο μεγάλο θα πώ εγώ...