2007-12-02

κυβερνητική συναταγή Ν.Δ. για το Ασφαλιστικό

Η Ν.Δ. ακολουθεί στο Ασφαλιστικό την ίδια συνταγή που ακολούθησε για τα θέματα της Παιδείας:

1) Προσχηματικός διάλογος, χωρίς να έχει διευκρινιστεί η βάση στην οποία γίνεται. Δεν υπάρχουν (και αν υπάρχουν δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα) τα στοιχεία του προβλήματος, παρά μόνο αοριστολογίες. Δεν ξέρουμε ποιά ταμεία έχουν πρόβλημα, ποιο πρόβλημα ακριβώς αντιμετωπίζει κάθε ταμείο, σε τί οφείλονται τα προβλήματα του κάθε ταμείου. Φαντάζομαι, ότι σε άλλα χρωσταει το ίδιο το Κράτος χρήματα, σε άλλα οι εργοδότες, σε άλλα έχει αλλάξει η αναλογία εργαζόμενων-συνταξιούχων. Υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις, προνόμια, περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις. Δεν πρέπει να δημοσιευθεί μια σοβαρή έρευνα για όλα αυτά πριν συζητήσουμε;

2) Εκβιάζουμε τις αντιδράσεις και τις αντιμετωπίζουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε δημιουργώντας ένταση και δυσφορία στην κοινωνία.

3) Φορτώνουμε όλο το πολιτικό κόστος σε ένα πρόσωπο της Κυβέρνησης. Ο Μαγγίνας θα είναι η Κουτσίκου της φετινής σεζόν.

4) Όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, ο Καραμανλής αποσύρει το συγκεκριμένο πρόσωπο. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και βέβαια, κανένα πολιτικό κόστος για τον ίδιο.

Το μόνο πρόβλημα: φοβάμαι ότι τελικά, δεν θα αλλάξει τίποτα. Όσο "μεταρυθμίστηκε" η Παιδεία, άλλο τόσο θα "λυθεί" και το Ασφαλιστικό.

Παράπλευρες απώλειες: κοινωνικές εντάσεις, σύγκρουση κοινωνικών ομάδων, ενίσχυση του αστυνομικού κράτους, ακόμη μεγαλύτερη αναξιοπιστία την πολιτικής.

(Αξίζει να ακούσετε την τελευταία εκπομπή του Ανδρουλάκη, που μιλάει και για το θέμα του Ασφαλιστικού)

1 σχόλιο:

Grammateas είπε...

Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα. Εκει θα πρέπει να βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο να τα καταγγέλλει αλλά και να προτείνει. Γιατί δεν πάει άλλο με τους ανίκανους που κυβερνούν τώρα