2007-09-19

γιατί βιαστικές διαδικασίες;

Η διαδικασία είναι στην πολιτική πιο σημαντική και από το αποτέλεσμα. Σημασία δεν έχει μόνο να ψηφίσεις -μεγαλύτερη σημασία έχει να ακούσεις, να μιλήσεις, να αποφασίσεις.

Όσο με ενόχλησε η προκήρυξη των πρόσφατων εκλογών σε περίοδο που δεν μπορούσε να γίνει ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, άλλο τόσο με ενοχλούν όλοι αυτοί που θέλουν να γίνουν συνοπτικές διαδικασίες για την επανεκλογή ή εκλογή Προέδρου.

Στο κάτω-κάτω, είναι πιο σημαντική η συζήτηση για το τί φταίει και πώς μπορεί να διορθωθεί παρά για το ποιος είναι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θα μου πεις, ο καθένας με τις προτεραιότητές του -μερικούς το δεύτερο τους απασχολεί περισσότερο από το πρώτο.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tον Φεβρουάριο του 2004 ακούσαμε ή μιλήσαμε πριν να πάμε στις κάλπες; Είμαι υπέρ του να μιλάς και να ακούς αλλά όταν αυτό ισχύει "πάντα και για όλους" κι όχι επιλεκτικά και ξενέρωτα και για να εξυπηρετήσει τους βαρώνους του ΠΑΣΟΚ, εις βάρος μάλιστα του Παπανδρέου.

Unknown είπε...

Έγραψα το άρθρο που σου έλεγα...

Χρήστος Μυρωνίδης είπε...

ρε παιδιά ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω, μόλις βγήκαμε από τις πιο βουβές και τις πιο αιφνιδιαστικές εκλογές των τελευταίων δέκα ετών, Λαβωμένοι και Διασπασμένοι. Αλλά ακόμα και σήμερα υπάρχουν στον χώρο μας φωνές που υποστηρίζουν οτι πρέπει να πάμε σε λύσεις express για το καλό της χώρας (!)

Η λύση είναι μία, να κάτσουμε επιτέλους και να συζητήσουμε σοβαρά και ηλικρεινα για το τί έφταιξε και για το πώς ονειρεύεται ο καθένας μας αυτό το κόμμα...

Μόνο μέσα από τον Διάλογο και την Συμμετοχή θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την ενότητα του χώρου μας.

Ανώνυμος είπε...

http://demasamere.blogspot.com/2007/09/blog-b.html

Giannis Dramountanis είπε...

Τα πολιτικά αίτια της ήττας και η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ
http://politicalvigilance.blogspot.com/2007/09/blog-post_20.html

Ανώνυμος είπε...

Mα δεν θα είχε ουδείς αντίρρηση να καθίσουμε και να συζητήσουμε. Αν και εφόσον το είχε προτείνει ο Παπανδρέου και είχε προσδιορίσει το σώμα της συζήτησης. Αλλά ούτε το έκανε ούτε το υπενόησε. Ο Παπανδρέου πρότεινε με πολλή σαφήνεια μια διαδικασία ανανέωσης της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του. Αμεσα. Και δεν υπαρχει αμφιβολία ότι τις δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Κυριακής δεν τις έκανε υπό το κράτος εξωτερικής βίας έτσι ώστε να δικαιολογείται το να τις παίρνει τώρα τμηματικά πίσω. Ήταν 100% δικές του. Θα το είχαμε ακούσει αν είχε μπει κρυφά από την πίσω πόρτα ο Ψυχάρης για να τον υποχρεώσει με την απειλή περιστρόφου να πει αυτά που είπε. Εκτός και αν, την Κυριακή το βράδυ, ο Παπανδρέου ΔΕΝ εννούσε εκλογές για νέο Πρόεδρο, αλλά ένα ακόμα δημοψήφισμα ΜΕ ΕΝΑN ΥΠΟΨΗΦΙΟ. Τότε μάλιστα. Δικαιολογείται πλήρως η φοβερή έκπληξη όλων για την υποψηφιότητα Βενιζέλου.

Επειδή επίσης αναφερόμαστε και στην έννοια της λέξεως "άμεσα" μόνο με τους ρυθμούς του Θόδωρου Αγγελόπουλου "άμεσα" σημαίνει "κατά τα Χριστούγεννα".

Ανώνυμος είπε...

http://social-liberals.blog.com/

Χρήστος Μυρωνίδης είπε...

agapite a.k.

Pos mporei kaneis na katalavei pos kai esi ola afta ta xronia eisoun osi paron, sto PASOK ?

8a i8ela loipon na se rotiso kai ego kati, to INSTITOUTO EPIMORFOSIS to exeis akousei pote ? sou exei milisei kaneis gia tin simmetoxiki dimokratia kai ton dialogo mesa sto kinima mas?

Episis, den ftaiei o Papandreou pou o Venizelos den i8ele na katevei ipopsifios to 2004 !!!
Logiko den sou akougete ?

Oso afora tin amesotita tora, 8a i8ela na sou ipen8imiso oti i politiki (kai o erotas) prepei na diarkoun poli kai na ekselisontai se ena ba8os... xronou

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς, ένα κόμμα χωμένο στις υποσχέσεις ξαναβγήκε την στιγμή που δεν είχε ουτε κάν πρόγραμμα (όπως έλεγε και ο ΓΑΠ).

Η εξήγηση απλή και χωρίς Χαριποτερισμούς. Τα σαράκια του παρελθόντος....

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι Vrypan συμφωνώ μαζί σου, προσέχουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Τα πράγματα με το όνομά τους, όχι "στρουθοκαμηλισμοί".

Ανώνυμος είπε...

myron, δεν απάντησες στις ερωτήσεις μου. Θέλει ή δεν θέλει ο Παπανδρέου άλλους υποψηφίους σε αυτές τις εκλογές; Κι αν θέλει εκλογές ο Παπανδρέου τοτε γιατί όλους εσάς σας ενοχλεί ακόμα κι η αναπνοή του Βενιζέλου; Ποιον ακριβώς πείραξε; Ασκεί το καταστατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τού εκλέγεσθαι. Δεν νομίζω ξέρεις ότι αυτό ενόχλησε τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον οποίο διακρίνουν άλλα ήθη αλλά τους γνωστούς-άγνωστους που θέλουν να γυρίσει το ΠΑΣΟΚ στο 81. Μόλις κι αν ποτέ τους πετάξει όλους αυτούς έξω ο ΓΑΠ τότε σου το υπόσχομαι myron θα πάω να ψηφίσω δαγκωτό ΓΑΠ στις 11/11. Διαφορετικά φοβούμαι ότι θα απέχω. Διότι συμμετέχω μόνον σε "εγγυημένα" δημοκρατικές διαδικασίες (έλαβες το μήνυμα ή να το κάνω λιανά;) και όχι σε στημένα φιάσκο.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Η "συζήτηση" έχει δύο διαστάσεις:

- Η μία είναι η θεσμική που, αν κατάλαβα καλά, ορίστηκε χθές. Εθνικό Συμβούλιο 6-7/10, Εθνική Συνδιάσκεψη 3-4/11 και εκλογή προέδρου στις 11/11. Χρόνος αρκετός και ευκαιρίες πολλές για να τοποθετηθούν δημόσια όλοι και να ακούσουμε τις θέσεις και τις απόψεις τους.

- Η άλλη είναι αυτή που θα γίνει στις τηλεοράσεις, τις εφημερίδες, τα blogs, τις παρέες. Όπως γίνεται εν μέρη και εδώ. Και πάλι θεωρώ ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να διατυπωθούν ερωτήματα, απόψεις και θεωρίες.

Χαίρομαι που δεν πέρασε η άποψη για εκλογές express.

@a.k.: καταρχήν θα προτιμούσα αφού συμμετέχεις με τόσα σχόλια να φαίνεται το όνομά σου ή ένα link προς το blog σου ή κάτι.

Δεύτερον δεν νομίζω ότι κανένας θέλει να πάει σε εκλογές που θα είναι μόνος του. Το πέρασε ο Παπανδρέου μία φορά και αναγκάστηκε να υποστεί τις συνέπειες: ποιούς και τί να αλλάξει όταν όλοι (τουλάχιστον δημόσια) τον υποστήριξαν; Νομίζω ότι όλοι θέλουμε να εκφραστούν οι διαφορετικές τάσεις ώστε να ξέρουμε και πια επικράτησε στο τέλος.

Ανώνυμος είπε...

"@a.k.: καταρχήν θα προτιμούσα αφού συμμετέχεις με τόσα σχόλια να φαίνεται το όνομά σου ή ένα link προς το blog σου ή κάτι."

Άκουσε Παναγιώτη, στην μπλογκόσφαιρα δεν είναι απαραίτητη ούτε η επωνυμία ούτε το να είσαι ήδη ιστολόγος για να σχολιάσεις. Αν στους διαδικτυακούς χώρους όμως του ΠΑΣΟΚ ειδικά, απαγορεύεται η ανωνυμία ή επιτρέπται μόνον ένας περιορισμένος αριθμός σχολίων με ψευδώνυμο τότε δεν έχετε παρά να μας το πείτε. Θα συμμορφωθούμε πάραυτα και δεν θα σας ξαναενοχλήσουμε ποτέ, ούτε καν με την ψήφο μας.



Στις Δημοτικές οργανώσιες λέμε ό,τι έχουμε να πούμε επώνυμα

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@a.k.

- αυτός είναι ο ΔΙΚΟΣ μου χώρος όχι του ΠΑΣΟΚ.
- εδώ επιτρέπεται να γράφεις με ή χωρίς ψευδώνυμο, αλλά εξήγησα ευγενικά ότι θα προτιμούσα να μην το κάνετε. Καταλαβαίνω αυτό που περνάει μία φορά από ένα blog και αφήνει ένα χαλαρό σχόλιο ή μία πληροφορία και δεν μπαίνει στον κόπο να δώσει το όνομά του, αλλά προτιμώ όταν συζητάω με κάποιον να το ξέρω. Όχι απαραίτητα το όνομα, αλλά κάτι που να μου δίνει μία πιο πλήρη εικόνα του πιος είναι, να μπορώ να τον αναγνωρίσω και σε σχόλια σε άλλα blogs κ.λ.
- Δεν είναι αδικία εσύ να λές "άκουσε Παναγιώτη" και να μην μπορώ και εγώ να σου γράψω "ναι, Αμαλία, αλλά..." Είναι θέμα επικοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την άποψή σου. Ο καθένας στο ιστολόγιό του θέτει κανόνες που οι σχολιαστές οφείλουν να σεβαστούν αν θέλουν να συνεχίσουν να σχολιάζουν. Αν όντως όμως είναι έτσι, τότε γιατί όλοι οι παπανδρεϊκοί μπλόγκερς ξεσηκωθηκαν όταν ο Βενιζέλος κράτησε για ένα δεύτερο κύκλο moderation ένα σαφώς ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ σχόλιο στο ιστολόγιο του; Το θέμα έφτασε μέχρι την τηλεόραση!!! Είναι ΔΙΚΟ του το ιστολόγιο,, σύμφωνα με αυτά που μας λες. Είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ δουλειά να μην ανέχεται στο ιστολόγιό ΤΟΥ κάποιος να βρίζει τριτους όπως πχ τον Παπαντωνίου. Το ίδιο θα είχα κάνει κι εγώ και πολλοί άλλοι.

Φιλικά,

Αμαλία

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@αμαλία: που να ξέρω εγώ; Προσωπικά όταν κόβω κάτι προσπαθώ να εξηγώ γιατί. Ο καθένας είτε blogger είτε πολιτικός βάζει τους κανόνες του και κρίνεται για αυτούς και σύμφωνα με αυτούς.

Καλή συμβουλή θα ήταν να εμφανίζονται οι κανόνες πριν εφαρμοστούν, όπως προσπαθώ (με αμφιλεγόμενη επιτυχία) να κάνω και εγώ εδώ.

Χρήστος Μυρωνίδης είπε...

@a.k.

Re a.k. den mporo na se katalavo me tipota...

Ego to mono pou eipa einai pos 8elo prin pame se kalpes gia proedro na sizitisoume, na milisoume, na doume ti 8a kanoume, na vroume ta la8i mas kai tis adinamies mas kai kirios na ''omologisoume'' ti exei o ka8enas kata nou gia to avrio tis parataksis mas.

Me tromazei o k.Venizelos pou dilonei ''avrianos igetis mou'' xoris kan na me rotisei oxi mono emena, alla kai esena... Nomizo pos den prepei na ksanadosoume lefki epitagi se kanenan, oute kai na apodektoume kanenan san sotira mas...afta ginontai mono stis podosfairikes omades (tis Elladas, oxi stin Evropi).

Troei mia pentara o Pamvlaxikos,kai tin epomeni mera apolioune ton couch ! kai meta ola OK !

Katste re file paiktes eixe o an8ropos? to gipaido pos itan? oi opadOi stiriksane? Oi vendetes ti kanane? Ta kanalia ? H diaitisia? H paranga? akadimia exoume?

Den einai omos etsi ta pragmata !
Afta mporei na ginontai sto elliniko podosfairo, alla den 8a epitrepsoume na ginoun kai sto PASOK.

Gia na epanel8o omos sto 8ema, an 8eleis me pligonei kai me tsatizei taftoxrona afti i stasi tou Venizelou... Nio8o pos eksafna oloi mas vgikame sto peri8orio, kai perimenoume ta kanalia na ekleksoun ton neo Hgeti tis parataksis mas...

8elo na pistevo (eimai sigouros diladi ;-) pos kai esi to agapas afto to rimadi to PASOK kai 8a i8ela na sou zitiso signomi ean imoun ligo eristikos sto proigoumeno post mou.

Alla i texniti krisi kai to sigrousiako klima pou epikratei tis teleftaies meres me agxonei...

Telos, se rotisa gia to Iistitouto Epimorfosis gia na sou po pos mia apo tis liges idees tou k.Papandreou pou petixe sto Neo PASOK itan to Institouto Epimorfosis...

Alla esi distixos protimises o erotas sou me to PASOK afta ta 3.5 xronia na minei ka8ara platonikos ...

Χρήστος Μυρωνίδης είπε...

proponitis apo ton kanape ginese efkola...

Ego omos se rotao, ta evales ta podia sou stin fotia otan se xreiastike i omada ???

Ανώνυμος είπε...

Myron, έχεις δίκηο. Το Αμαλία μόνον σε πλατωνικές σχέσεις παραπέμπει το άτιμο αλλά τα παράπονα στο νονό.
Στο πολιτικό τώρα. Διακρίνω μια ελαφριά μανία καταδίωξης και τάση για αυθαίρετα συμπεράσματα.
Δεν αναφέρθηκα πουθενά στον Βενιζέλο ως άτομο και υποψήφιο αρχηγό. Δεν αναφέρθηκα καν στον Παπανδρέου γενικώς κι αορίστως ως ηγέτη. Δεν με ενδιαφέρουν τα άτομα. Παρατηρώ αρχικά αντιδράσεις και προτεινόμενες διαδικασίες. Και το πώς και αν όλα αυτά κολλάνε με μια πλατιά δημοκρατική αντίληψη. Ε, δεν κολλάνε. Τι να κάνουμε;;; Δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλο σοκ από όλους επειδή εμφανίστηκε 'αλλος' ως υποψήφιος ούτε δηλώσεις του τύπου "θα ζητήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου" αντί για μια ευθεία δήλωση "θα κάνουμε εκλογές για νέο Πρόεδρο και θα ξαναείμαι υποψήφιος". Το πρώτο είναι μακιαβελλλική δήλωση ενός ατόμου, το δεύτερο είναι δημοκρατική δήλωση αρχηγού κόμματος. Ρώτα στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης να σου πούνε τη διαφορά.
Για να μην μου λες τώρα πάλι ότι σε αποφεύγω κι άλλες συνομωσιολογίες περί καναπέ και ξέρω 'γω, δεν μπορεί να γίνει τώρα η κριτική για την νοοτροπία και το έργο του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης. Θα 'ταν άδικο. Να κάνει πρώτα ο σημερινός και πιθανόν και αυριανός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την αξιολόγηση του έργου του αυτά τα τριάμισυ χρόνια και να τον ακούσουμε. Αν διαφωνούμε ή έχουμε αντιρρήσεις θα το πούμε. Σωστά; Ελπίζω να μην το ξεχάσει μονάχα.

Χρήστος Μυρωνίδης είπε...

@ a.k.
Emena prosopika den me apasxolei toso poli i apopsi tou Papandreou gia ta la8i tou. Oute i apopsi tou Venizelou gia ta dika tou. Afto pou exei pragmatiko endiaferon einai i diki sou kai i diki mou apospi ! Oi apopseis dio an8ropon pou eno epidiokoun ton idio stoxo (enotita,endinamosi kai niki tou PASOK stis erxomenes ekloges) simera vriskontai antipaloi, etoimoi na ximiksei o enas ston allo... -sxima logou-

To provlima loipon, etsi opos to entopizo ego, einai pos eno stin pragmatikotita noiazomaste gia to idio apotelesma, oi dromoi pou 8eloume na akolou8iseme gia na ftasoume ston stoxo mas den sinantiountai pou8ena !

kai gia na min pareksigi8o 8a sou eksigiso akrivos ti 8elo na po.

Proton esi (an katalava kala) ipostirizeis pos sto provlima mas prepei na do8ei mia lisi amesa.
Ego pali oxi! Opos sou eksigisa loipon i dimokratia 8elei an8ropous nimfalious kai enimeromenous, kai i idea na kanoume ekloges 10 meres meta apo mia odiniri itta den plirei tis en logo proipo8eseis.

Defteron, ego milao gia mia odiniri ita kai perigrafo mia katastasi entona sinais8imatika fortismeni. Apo tin alli esi antimetopizeis to provlima stigna texnokratika, les kai 8a allaksoume diaxeiristi stin oikodomi mas...Lipame alla sta SocialoDimokratika kommata logikes tou tipou ''autos exase kapoios allos 8elei na igi8ei, orea as tous valoume na palepsoun kai ipoloipoi apla as giouxaroume'' den exoun kamia 8esi! kai se afto to simeio 8a i8ela na sou ipen8imiso kai to paradeigma ton Gallon socialiston pou meta tin tragiki itta tou Zospen den katsane pote eos simera sovara na sizitisoun gia to x8es kai to avrio tous, kai des ta xalia tous... kanane ton Sarkozi magga, san kati allous pou kanane ton Karamanli manga.

H dikia mou protasi loipon einai, ektos apo xrono na dosoume kai ena politiko xroma se aftes tis diadikasies. Ksereis opoios milaei gia Aristera kai Simmetoxi den einai kat anagki apoli8oma tou parel8ontos. Gia mena to mellon tou PASOK den vriskete sta deksia !
To apediksan kai oi ekloges alloste. O kosmos sinexizei na mas taftizei me tin N.D. Analiontas ta apotelesmata 8a katalaveis pos ta duo megala kommata moirastikan tis apolies apo tis pirkagies isoposa... o kosmos ta ekrine san aplous diaxeiristes, ksexnontas to ideologiko xasma pou iparxei anamesa tous. Alla kai pali ton katalaveno kai afton ton kosmo, pos na min mas taftizei me tous Deksious otan oi praktikes pou akolou8oume den exoun mesa tous ixnos politikis. Kai se rotao i igemoniki emfanisi tou k.Venizelou sto Zappeio Megaro to vradi ton eklogon ti Politika minimata perase ? etsi kanoun oi Socialistes Hgetes? Otan o Che ir8e se riksi me ton Castro, zitise debate me ton Castro? 2 epistoles egrapse kai apoxorise...etsi einai oi igetes! Gia afto tous grafei i istoria.

Triton, ego epeleksa na po kai na kata8eso grapta tin apopsi mou ka8ara kai dimosia eponima. Xoris ipenigmous kai iponooumena, xoris ipekfiges kai 8oloures. Otan oi dimoskopiseis edinan ston Venizelo 71% kai ston Papandreou 15%. Fantazomai katalavaineis ti simainei afto gia ena kommatiko stelexos... Apo tin alli esi protimises kai protimas na aftoapokalise Amalia kai agnoontas tin diakritiki paratirisi tou oikodespoti mas sinexizeis aka8ekstos na commentareis se ena blog pou oloi exoume onoma kai dieu8insi ektos apo esena! Akoma kai afto gia emena empairiexei politika minimata kai apokaliptei stoixeia tou xaraktira sou...

Tetarton, grafo kai ksanagrafo gia afto to rimadi to Institouto kai esi to mono pou exeis na mou peis einai pos otan el8ei i ora 8a krineis tin leitourgia tou kai tis politikes tou. Kai sou ksanaleo pos tora ir8e i ora! Sou to zitao san xari, san elegxo re gamoto gia tin doulia mou (THN E8ELONTIKH). Sto kato-kato, ti fovase? oi dio mas eimaste (o eksis enas, ego) ekfrasou, mila... Mexri tis 11 Noemvriou prepei ola afta ta provlimata na ta exoume lisei ean 8eloume na sinexisoume mazi! As ksekinisoume apo afto, pou einai kai efkolo ! Kai as afisoume ton tropo eklogis tou arxigou gia argotera. Den sou krivo pos ego den exo kataliksei akoma, gia to pos 8a itan kalitero na pame stin eklogiki diadikasia, 8a proigi8oun Dimotikes olomelies?, kikloi mathiseis?, sinedriaseis periferiakon organon?,H anasigrotoumeni neolaia pos 8a ekfrastei? H imiaftonomi PASP ti 8a kanei? H mipos protimas na pame se mia stigmi sigrousi mixanismon opos to 1996? Hlikrina, se rotao giati ego den ksero kai esi mou akougese poli apofasismenos kai kala diavasmenos.

Alla gia na telionoume, me pligonei re gamoto i parakato frasi sou: Δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλο σοκ από όλους επειδή εμφανίστηκε 'αλλος' ως υποψήφιος. File mou gia na eisai PASOK prepei na exeis mesa sou PSIXH. Emeis oi PASOKOI exoume ma8ei na AGAPAME kai MISOUME, na GOUSTAROUME kai na KSENERONOUME, na EPEFIMOUME kai na KRAZOUME, na PANHGYRIZOUME kai na 8RHNOUME...

...kai oi meres aftes, einai meres varies kai asikotes gia olous mas. Epitelous dikse ligo sevasmo, esi kai ka8e allos mellontikos igetis mas... Ti skata sintrofoi imaste ???????


(panagioti sorry gia to makroskeles tis apantisis alla...)

Ανώνυμος είπε...

Myron said:

Kai se rotao i igemoniki emfanisi tou k.Venizelou sto Zappeio Megaro to vradi ton eklogon ti Politika minimata perase ? etsi kanoun oi Socialistes Hgetes? Otan o Che ir8e se riksi me ton Castro, zitise debate me ton Castro? 2 epistoles egrapse kai apoxorise...etsi einai oi igetes! Gia afto tous grafei i istoria.

ΜΥRON!!!!! Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι έγραψες!

Αν οι γιγαντοοθόνες με τα βιντεο του Προέδρου και τα τραπέζια σε πι του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης σας θολώσανε τόσο πολύ το μυαλό που να μην μπορείτε να ξεχωρίσετε μια δημοκρατία από μια δικτατορία και να μου λέτε ότι ο Παπανδρέου είναι κάποιο είδος Κάστρο τότε τι άλλο να μου πείτε για την Επιμόρφωσή σας; Τα άκουσα OΛΑ!

Περιττεύει η παραπέρα αξιολόγηση του Ινστιτούτου.

Φιλικά,

Αμαλία (...πάω να φορέσω λίγο κοκκινάδι!)

Χρήστος Μυρωνίδης είπε...

Ειλικρινά λυπάμαι για τον χρόνο που δαπάνησα για να μιλήσουμε... Πίστευα ότι σε ενδιέφερε η αντίθετη άποψη.

Αποδεικνύετε τελικά πως εσύ ως διάλογο αντιλαμβάνεσαι την επιβολή της άποψής σου στον άλλο, λυπάμαι.