2007-03-12

Θεσσαλια - Μερα #2

(Νεράιδα, υψόμετρο 1200+ μέτρα, σήμερα το πρωί.)

Κρίμα που δεν είχαμε λίγη ώρα να χαζέψουμε γύρω. Ευτυχώς ο δρόμος δεν είχε πάγο το πρωί, οπότε φύγαμε κανονικά.

Ο Παπανδρέου πήγε στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε για τους πεσόντες για την απελευθέρωση της Καρδίτσας (δεν ήξερα ότι ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που απελευθερώθηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο!) και μετά σε εκδήλωση που έγινε στο μηνμείο πεσόντων, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Μετά η (συνηθισμένη πια) βόλτα στον πεζόδρομο της Καρδίτσας όπου είναι όλα τα καφέ, μπαρ κ.λ. Εμείς πεινάγαμε και βιαζόμασταν, ο ΓΑΠ είχε πιάσει την συζήτηση με τους θαμώνες. Όσο καθόταν τόσο ερχόντουσαν κι άλλοι, στην αναμονή την πεινασμένη δημοσιογραφική αποστολή που μετά τα πρώτα 10-20 λεπτά είχε όλα τα πλάνα, φωτογραφίες κ.λ. που χρειαζόταν... Τελικά μετά από 1,5-2 ώρες φύγαμε, ο ΓΑΠ πήγε για φαγητό με τοπικά στελέχη (αν κατάλαβα σωστά) και εμείς το ρίξαμε στα καλαμαράκια, χταποδάκια κ.λ.

Μετά, καθίσαμε καμιά ώρα στην εφημερίδα "Αλήθεια" της Καρδίτσας, όπου μας επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουμε υπολογιστές και internet -το laptop ήταν στον σάκο μου και δεν το είχα μαζί οπότε η προσφορά ήταν περισσότερο από καλοδεχούμενη.

Στις 19:00 πήγαμε στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση όπου μίλησε ο Παπανδρέου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας. Χαμός. Όταν λέω χαμός, το εννοώ! Κάποια στιγμή είχε τόσο κόσμο που ζητούσαν από τα μεγάφωνα να μην μπαίνει άλλος κόσμος στο Κλειστό, αλλά να παρακολουθήσει την ομιλία από την οθόνη που είχε στηθεί έξω.

Η ομιλία είχε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά είχε εξίσου και παρουσίαση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ και παρουσίασε μία αντίληψη για την αγροτική ανάπτυξη που μου άρεσε. (μπορείτε να την ακούσετε στο radiopod.pasok.gr). Γενικά εγώ δεν είμαι της κριτικής στα λάθη των άλλων όσο των προτάσεων για το τί θα μπορούσε να γίνει. Ο ΓΑΠ κράτησε μία ισορροπία ανάμεσα στα δύο.

Μετά την ομιλία (και αφού οι δημοσιογράφοι έκαναν τα link τους και έδωσαν τα ρεπορτάζ τους στα κανάλια τους) πήγαμε Καλαμπάκα όπου και διανυκτερεύουμε σήμερα. Το ξενοδοχείο ωραίο, αλλά θα ήμουν διατεθειμένος να χάσω αρκετή από την πολυτέλεια για (έστω και επί πληρωμή) γρήγορη πρόσβαση στο Internet -η μόνη λύση και πάλι η Vodafone Mobile card με το μίζερο GPRS (μα πού έχει τελικά 3G;)

Πέφτω για ύπνο, μπορεί από την παραπάνω περιγραφή να ακούγεται σαν μία διασκεδαστική μέρα, αλλά είχε πολύ τρέξιμο και πάρα πολλή ορθοστασία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: