2007-03-05

070305 REC(on) #5 - Καστορια, βραδυ

Μ' αυτά και μ' αυτά, πού χρόνος να επεξεργαστώ τα video από την επίσκεψη του ΓΑΠ στην Καστοριά (24/2)... Ευτυχώς ο Γιώργος Οικονόμου που ήταν μαζί κάθησε όλο το ΣΚ και έκοψε-έραψε (πρέπει να είχαμε 2-3 ώρες video) και κατέληξε τελικά με 3-4 λεπτά από την βραδινή έξοδο σε μπαράκι της Καστοριάς.

Βέβαια, κάποιος το είχε σφυρίξει εκαί στους νεολαίους, και είχαν φροντίσει να βάλουν δύο πανό, αλλά κατά τα άλλα το κλίμα ήταν χαλαρό και ευχάριστο -η μουσική όχι και τόσο του γούστου μου, γούστα είναι αυτά θα μου πεις..



Download .MP4

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μουσική υπόκρουση είναι μούρλια :)

Πάντως η όλη φάση φαίνεται στημένη κι αυτό το βρίσκω απογοητευτικό. Είναι δυνατόν να γίνει συζήτηση με το artificial sun να τυφλώνει από απέναντι, το μαρκούτσι πάνω από τα ποτήρια, και τη μουσική να παίζει δυνατά;

Κι αν ο ΓΑΠ έχει χρόνο και κέφι να κάνει διάλογο με την διασκεδάζουσα νεολαία δεν γίνεται να βρει λίγο χρόνο να κάνει διάλογο και με τη νεολαία του Web2.0;

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Ήταν "στημένη" στον βαθμό που οι κάμερες των τοπικών καναλιών ήταν εκεί. Για την ακρίβεια, δεν ήταν εκεί παρά μόνο στην αρχή (οι δημοσιογράφοι δεν κάθονται δέκα ώρες για να πάρουν πλάνα για 3 λεπτά, κάνουν την δουλειά τους και φεύγουν), αλλά όταν έφυγαν (μαζί με τα φώτα τους), τα πλάνα μας... ήταν κατάμαυρα! Οπότε, από τις 3-4 ώρες, επιλέχθηκαν κυρίως πλάνα από το μέρος που ήταν και οι (υπόλοιπες) κάμερες.

Αυτό το "αν έχει χρόνο..." καταλαβαίνει ότι μπορείς να το πεις για ο,τιδήποτε. Και εσύ, και εγώ, αν έχουμε χρόνο να γράφουμε βλακειούλες στο Internet, δεν θα μπορούσαμε να αφιερώνουμε 1-2 ώρες την ημέρα για εθελοντική εργασία; (Εγώ δεν το κάνω, δεν είμαι περίφανος για αυτό).

Θεωρείς ότι ένας πολιτικός κάνει άσχημα που αφιερώνει 1-2 ώρες για να μιλήσει με νέους (και αρκετούς φοιτητές ανάμεσά τους), την στιγμή που υπάρχει τέτοια ένταση στην Παιδεία; Που το κάνει σε ένα φυσικό για αυτούς χώρο, αντί σε κάποιο χώρο φυσικό για αυτόν (π.χ. "να έρθουν οι εκπρόσωποι στο γραφείο του");

Το καλό με την "νεολαία του Web 2.0" είναι ότι μπορεί να του στείλει ένα mail...

(παρατήρηση: γενικά σήμερα όλο απογοητευμένος είσαι!)

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι η μουσική είναι μούρλια :) Σε λίγο περίμενα να ακούσω Olympians και Πασχάλη, Παραδώσου Λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

Να του στείλει mail??? Γιατί του τα προωθεί η γραμματέας του?? Εχω δοκιμάσει και ξέρω.....

Ανώνυμος είπε...

Να του στείλει email; Άσε βρε Παναγιώτη τώρα. Του έστειλα κι εγώ για να τον δω κι από κοντά το Νόεμβριο που μας πέρασε. Και δεν περίμενα φυσικά να με βγάλει για καφέ στο Κολωνάκι αλλά τουλάχιστον μια απαντησούλα θα ήταν καλοδεχούμενη. Σε τελική ανάλυση, κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο του Economist ήμουν, διακεκριμένος επιστήμονας είμαι σε ένα από τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, και έχω 5 ιδέες που ίσως αξίζουν.

Δεν ήταν στημένο; Δηλαδή το συγκεκριμένο μπαράκι έχει εντάξει στη διακόσμησή του αφίσες και πανώ της ΠΑΣΠ;

Όσο για εθελοντισμό, στο βαθμό που με αφορά μιας και αναφέρθηκες σε α' πληθυντικό: κλείνω φέτος 15 χρόνια ευδόκιμης προσφοράς σε εθελοντικές υπηρεσίες κάθε είδους. Δεν θα γράψω εδώ τι έχω κάνει, τι κάνω, κτλ, αλλά με έθιξε η παρατήρησή σου και θέλησα να το ξεκαθαρίσω.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@anonymous: τί να απαντήσει κανείς σε ένα anonymous;

@λ:ηρ : Δυστυχώς μόνο με εικασίες θα μπορούσα να απαντήσω σχετικά με το email σου -και θα ήταν μεγάλη μου βλακεία να το κάνω. Η μόνη εμπειρία που έχω εγώ στο θέμα είναι ότι συχνά μου προωθούνται emails που έχουν σχέση με την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στο Internet και τα οποία, στον βαθμό που μπορώ, τα απαντάω ως Παναγιώτης -μία διαδικασία που θεωρώ λογική: έρχεται ένα ερώτημα, το προωθεί σε κάποιον συνεργάτη του που έχει σχέση με το θέμα.

Προσπαθώ να καταλάβω τί εννοείς "στημένο". Αν εννοείς ότι εκεί που καθόταν στο ξενοδοχείο του είπε, "δεν πάω μία βόλτα στα μπαρ", ναι είναι στημένο. Αν εννοείς ότι έβαλαν 2-3 νεαρούς να κάτσουν δίπλα του για 5 λεπτά, αρκετά για να πάρουν οι φωτογράφοι 3 φωτογραφίες και οι κάμερες 1 λεπτό video, όχι δεν ήταν.

Η απλή πραγματικότητα είναι ότι ήταν στο πρόγραμμά του να επισκεφθεί το συγκεκριμένο μπαρ (φαντάζομαι κάποιος από την Καστοριά θα το είχε κανονίσει), κάτι που ξέραμε τόσο εμείς, όσο και οι δημοσιογράφοι και η τοπική ΠΑΣΠ που έβαλε τα πανώ της. Προσωπικά δεν μου αρέσουν, αλλά προτίμησα να μην τα κόψω από το video γιατί... ήταν εκεί. Εσύ δέχεσαι αυτά που σου δείχνω στο video, αλλά δεν δέχεσαι αυτά που σου λέω ότι είδα.

Για τον εθελοντισμό, απορώ πως κατάλαβες την αυτοκριτική μου ως κριτική προς το πρόσωπό σου.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙΟΠΑΣΟΚΙ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΤΕ τον κόσμο.

λ:ηρ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ, αλλά ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ με το ίντερνετ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ. Μου έμαθαν και νέες τεχνολογίες τα ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, για τον εθελοντισμό σου εξήγησα: έγραψες σε α' πληθυντικό απευθυνόμενος σε μένα, λέγοντας:

Και εσύ, και εγώ, αν έχουμε χρόνο να γράφουμε βλακειούλες στο Internet, δεν θα μπορούσαμε να αφιερώνουμε 1-2 ώρες την ημέρα για εθελοντική εργασία;

Η παραπάνω παρατήρηση απευθύνεται και σε μένα και γι αυτό την σχολίασα.

Φυσικά και δέχομαι αυτά που λες γι αυτό και δεν συνέχισα τη συζήτηση περι των επισκέψεων στο μπαρ. Παρότι είμαι κριτικός σε πολλά θέματα έχω άφθονη καλή πίστη απέναντι στον ΓΑΠ και ακόμη αφθονότερη σε σένα.

Επιμένω πάντως πως καλό θα ήταν να γίνει κάτι και στο πλαίσιο το web2. Μια σειρά από focused chat conferences ίσως, καλά οργανομένων -- μη γίνει χάος -- με μικρές ομάδες ενδιαφερόμενων. Ίσως κι ένα skype conference με ομάδες 10-20 ατόμων από συγκεκριμένους χώρους (καινοτομία, e-gov't, κτλ), με τον ΓΑΠ να κάνει μια 10λεπτη τοποθέτηση-εισαγωγή και τον κάθε ενδιαφερόμενο να κάνει μια δίλεπτη τοποθέτηση-ερώτηση.

Ιδέες υπάρχουν. Ανταπόκριση κι ενδιαφέρον θα βρούμε;

Ανώνυμος είπε...

Sosto ti na mas pei ena vrypan.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@anonymous (1): αφήνω το σχόλιό σου γιατί είναι τόσο χαζό (τουλάχιστον για τους αναγνώστες αυτού του blog) που χάρη θα σου έκανα αν το έσβηνα. Παρακαλώ να μην ξεκινήσουμε τέτοιες τακτικές εδώ, αλλιώς θα αναγκαστώ να σβήνω σχόλια. Έχετε δεί ότι όχι μόνο αφήνω τα αρνητικά ή επικριτικά σχόλια, αλλά και απαντώ. Σεβαστείτε το για να σας σεβαστώ και εγώ.

@λ:ηρ : αυτό το κουσούρι με την πίστη στον ΓΑΠ το έχω και εγώ, για αυτό χτυπιέμαι :-) Όσο για τις συζητήσεις, νομίζω ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες.