Πάλι κλειστοί ήταν οι δρόμοι στο κέντρο. Κάθε μέρα σχεδόν, τον τελευταίο καιρό οι δρόμοι είναι κλειστοί -άλλες φορές από διαδηλωτές, άλλες από την αστυνομία, για να μην προλάβουν οι διαδηλωτές... Ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κανείς με τα αιτήματα ή όχι, το θέμα ότι οι δρόμοι είναι καθημερινά κλειστοί, κάτι δείχνει -μία κοινωνική αναστάτωση.
Τέλος πάντων, οι κλειστοί δρόμοι δεν μου αλλάζουν κάτι στην διαδρομή μου, αφού με ηλεκτρικό κατεβαίνω στην Ομόνια και μετά περπατάω ως την Χαρ. Τρικούπη. Το ipod στα αυτιά και catch-up με τα podcasts που δεν έχω ακούσει. Αφού τελείωσε λοιπόν το τελευταίο Daily SOurce Code, είχα μερικά λεπτά ακόμη και είπα να ακούσω τις τελευταίες δηλώσεις από το radiopod.pasok.gr.
Ακούω λοιπόν να μιλάνε για την ευρυζωνική πρόσβαση Ρόβλιας και Ευθυμίου. Έχουν λογική αυτά που λένε; Θα ήθελα και την γνώμη κάποιου που είναι πιο ειδικός με θέματα τηλεπικοινωνιών...
6 σχόλια:
Ακούγοντας τα feeds που παραθέτεις του Ρόβλια και Ευθυμίου , δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν αναρωτιέσαι αν έχουν λογική αυτά που λένε. Το μόνο που λένε είναι να κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση για χαμένο χρόνο και απραξία σχετικά με τις ευρυζωνικές υποδομές και ευρυζωνικότητα. Δεν κάνουν καμία πρόταση για τίποτα , πόσο μάλλον να τη θέσουμε για κρίση ως λογική ή όχι. Αν αναρωτιέσαι αν είναι λογικό το bashing που κάνουν στην κυβέρνηση φυσικά και είναι. Δε νομίζω να είναι ικανοί ή να έχουν όρεξη να κάνουν τίποτ'άλλο.
Είναι πολύ αστείο να ακούς βέβαια εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ να κατηγορούν την οποιαδήποτε κυβέρνηση για απραξία στην ευρυζωνικότητα :). Ακόμη δε πιο αστείο είναι να τους ακούς να μιλάνε για μη λειτουργία της ανταγωνιστικότητας στό χώρο της διαχρονικότητας σήμερα! Όπως είναι γνωστό, μέχρι που ήταν κυβέρνηση είχαν κάνει τα αδύνατα δυνατά να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός (μέσω της απελευθέρωσης της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και του περιορισμού του μονοπωλίου του ΟΤΕ/Intracom - πόσο καιρό κρατούσαν τις γραμμές ISDN είπαμε;) .. Έχουμε ξεπεράσει νομίζω τα όρια της τρέλας.
..Δαίμων του spellchecker. Όπου διαχρονικότητα βάλε ευρυζωνικότητα.. (Η διαχρονικότητα του παραλογισμού είναι δεδομένη βέβαια :)
pragmatika poia einai i aporia? Ares mares koukounares! amfoteroi den lene tipota para genikotites - kai o Petros pou einai sumpathestatos kai paneksipnos einai kai entelos upeuthinos gia tin mideniki penetration ton texnologion sta sxoleia mia kai itan sto timoni ta krisima xronia. Dustixos - para tis kales protheseis tou Giorgaki - den exo megales elpides apo to PASOK gia to sukegkrimeno thema (gia tin parousa kuvernisi oute logos) mia kai to uliko (potential upourgoi) eiani clueless
@manblog: ρωτάω αν όντως δεν έχει γίνει κάτι. Για πράγματα που δεν είμαι σίγουρος ρωτάω (τελικά για τα περισσότερα...) Όσο για την παραδρομή με την "διαχρονικότητα"... ακουσίως πετυχημένη :-)
@nikos: Και εγώ κάπως έτσι αισθανόμουν. Βλέποντας όμως τα πράγματα από μέσα, μπορώ να πω ότι έχω αρχίσει να έχω ελπίδες. Να αναφέρω τα μικρά, αλλά αναπάντεχα και στην τελική σημαντικά για όποιον είναι στον χώρο της τεχνολογίας:
1. Υπάρχει μία συνειδητή επιλογή από τους ανθρώπους στο ΠΑΣΟΚ να προωθούν το Open Source. Δεν μιλάω για θεωρητικά πράγματα, μιλάω π.χ. για developers που κυκλοφορούν στους διαδρόμους με laptops που τρέχουν Linux.
2. Όλο το κτίριο στην Χαρ. Τρικούπη έχει παντού WiFi.
3. Υπάρχει μία πολύ στενή συνεργασία στελεχών (όχι από αυτά που βλέπετε στην TV...) με τις κοινότητες που εργάζονται για τον εξελληνισμό του OLPC, των Creative Commons κ.λ.
4. Υπάρχει ένα πρόγραμμα με το οποίο διευκολύνονται οι τοπικές οργανώσεις να γίνουν WiFi access points για οποιονδήποτε βρίσκεται αρκετά κοντά, βλ. iliotopos.gr.
5. Με το 99% των ανθρώπων που επικοινωνώ, συνενοπούμαι με e-mail όταν δεν είμαι στο γραφείο.
Δεν λέω ότι αυτά θα λύσουν τα προβλήματά μας. Και σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνουν παρά μόνο σε ένα μικρό μέρος του ΠΑΣΟΚ. Όμως το ότι η κορυφή (γιατί τα παραπάνω οφείλονται σε επιλογές του Γιώργου) είναι τόσο κοντά σε αυτά τα πράγματα, ότι έχει επιλέξει να έχει αυτούς τους ανθρώπους γύρω του, εμένα με κάνει λίγο πιο αισιόδοξο.
Και, να σου πω και το άλλο που είδα. Τελικά μέσα σε αυτό το περιβάλλον, αυτά τα clueles στελέχη που λές (και σωστά λές), αρχίζουν και γίνονται πιο υποψιασμένα. Αρχίζω και ακούω π.χ. για "αυτά τα ανοιχτά λογισμικά, που είναι σημαντικά". ΟΚ, ο άνθρωπος συνεχίζει να μην ξέρει για τί πράγμα μιλάει, αλλά αν αύριο γίνει υπουργός και ζητήσει να του μιλήσει ένας σύλλογος που ασχολείται με ανοιχτό λογισμικό, π.χ. HELLUG, είναι πολύ πιο πιθανό να τους ακούσει.
Σου λέω, είμαι *λίγο* πιο αισιόδοξος.
Α, συνεπώς η απορία σου είναι αν αυτά για τα οποία κατηγορούν την κυβέρνηση είναι όντως έτσι όπως τα λένε. Νομίζω μόνο οι ίδιοι θα μπορούσαν να σου απαντήσουν. Αλλά με συγχωρείς δεν μπορώ να πάρω σοβαρά τα όποια λέει ο Ευθυμίου πχ για το "έτοιμο πρόγραμμα" που αφήσαν για τον ΟΤΕ το 2004 και δεν αξιοποιήθηκε από την επόμενη κυβέρνηση. Ο κόσμος σε ανατολή και δύση έβραζε στο ρυθμό του xDSL, Wi-Fi, fiber optics και broadband ήδη στην κατανάλωση πριν το '99 και το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε πρόγραμμα ευρυζωνικότητας στην επόμενη κυβέρνηση (αφού έχασε τις εκλογές το συνέταξε άραγε;) το 2004 μετά από 20 χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας με ένα διάλειμα 3 χρόνων... Με συγχωρείς όσο καλές και να είναι οι προθέσεις του Γιώργου (που δεν αμφιβάλω , απορώ μάλλον πώς κρατιέται εκεί μέσα) μου είναι δύσκολο να κρατήσω τα γέλια μου και να πάρω σοβαρά τα όσα ακούω ειδικά με το ύφος που τα ακούω.
Πάντως τα όσα γράφεις στο σχόλιό σου ακούγονται όντως ενθαρυντικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όντας στον πάτο ήδη μόνο να ανέβει κάποιος μπορεί.
Χαιρετισμούς.
Οι τοποθετήσεις του manblogg με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Οι κ. Ρόβλιας και Ευθυμίου χρησιμοποιούν το podcast για να αναπαράγουν την ξύλινη γλώσσα μιας λαϊκίζουσας πολιτικής η οποία δεν ανήκει στο Web 2.0.
Αν όντως τα κεντρικά γραφεία του Κινήματος Παναγιώτη είναι ανοιχτόμυαλα σε θέματα τεχνολογιών, τότε τι στην ευχή γυρεύουν οι ξύλινες κορώνες των Ρόβλια και Ευθυμίου στο podcast; Κάτι δεν κολλάει εδώ.
Όσον αφορά την υποδομή: ναι έχουμε ως χώρα τα μαύρα μας τα χάλια. Στο συνέδριο του Economist το Νοέμβριο του 2006, η αρμόδια επίτροπος της ΕΕ τα εψαλλε από την καλή και την ανάποδη στην Ελλάδα. Με αριθμούς και δεδομένα. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το χάλι μας.
Έχει ενδιαφέρον να αναζητήσουμε τα ιστορικά αίτια τους πώς βρεθήκαμε εδώ.
Αλλά έχει ακομη μεγαλύτερο ενδιαφερόν να δούμε πώς θα ξεφύγουμε από αυτή τη μιζέρια. Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από γκρίνια και ξύλινα λόγια. Χρειαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες αλλα δεν τις βλέπω.
Μην γελιέσαι επειδή έχεις βρει 10-20 ανθρώπους που έχουν τα ίδια μυαλά με σένα και με μένα. Η πραγματικότητα είναι άλλη: αυτή που βλέπεις στους δρόμους, τους κλειστούς. Όχι επειδή υπάρχει μια κοινωνική αναστάτωση αλλά επειδή έχουμε μάθει να διεκδικούμε ως αγενείς και ανάγωγοι.
Δημοσίευση σχολίου