2008-08-26

DNC08 - Δευτέρα, 25/8

Η Δευτέρα ξεκίνησε λίγο πολύ όπως και η Κυριακή. Πήγαμε για πρωινό αφού είχαμε όλοι μας προλάβει να περάσουμε 1-2 ώρες στο internet γράφοντας και διαβάζοντας. Μετά πήραμε ένα από τα πούλμαν που κάνουν διαδρομές μόνο για όσους παρακολουθούν το συνέδριο. Μπήκαμε στην "περίμετρο" (τον γενικότερο χώρο που έχουν αποκλείσει οι αστυνομικές και άλλες δυνάμεις) και αφού περάσαμε από ανιχνευτές μετάλλων κ.λ. μπήκαμε στον χώρο.

IMG_0137

Ο κυρίως χώρος στον οποίο γίνονται οι ομιλίες είναι το PEPSI Center, ένα μεγάλο κλειστό γήπεδο. Γύρω από αυτό υπάρχουν διάφορα άλλα κτίσματα που χρησιμοποιούνται με τον Α ή Β τρόπο.

Για παράδειγμα, το CNN έχει πάρει ένα εστιατόριο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο του PEPSI Center και το έχει ονομάζει CNN Grill. Για να μπεις χρειάζεται κάποια ειδική πρόσκληση που την δίνει το CNN. Ο John γνώριζε κάποια που είναι υπεύθυνη για αυτά στο CNN και βρήκε προσκλήσεις για όλους μας. Το CNN Grill ανοίγει όμως μετά τος 15:00, η ζέστη ήταν ανυπόφορη και ομιλίες και τέτοια πράγματα δεν είχαν ξεκινήσει ακόμη στο Pepsi.

IMG_0096

Οπότε κινηθήκαμε προς το Big Tent. Νόμιζα ότι είναι ο χώρος που έχει το DNC για τους bloggers και εντυπωσιάστηκα. Όπως ανακάλυψα μία μέρα αργότερα, ο επίσημος χώρος δεν λέει τίποτα. Είναι ένα δωμάτιο, χωμένο στο πρώτο υπόγειο του Pepsi, στο οποίο φτάνεις αφού περάσεις μέσα από τον χώρο των "unassigned journalists". Δεν θα καθόταν κανείς εκεί, εκτός και αν δεν είχε να πάει αλλού. Στην δική μας περίπτωση είχαμε το Big Tent που είναι ο χώρος που δημιούργησαν διάφορες εταιρείες όπως η Google, το Digg και το skype για τους bloggers του DNC08 -και όλοι είναι βέβαια εκεί.

IMG_0102

IMG_0104

IMG_0112

Σχετικά με το Big Tent: απίθανες δωρεάν γρανίτες από την Google :-) Το wifi έπαιζε, αλλά είχαμε πρόβλημα με το ρεύμα με αποτέλεσμα κάποια στιγμή πολλοί να μείνουν από μπαταρία. Αυτά στο ισόγειο. Στον πρώτο όροφο υπήρχε αίθουσα στην οποία γινόντουσαν διαδοχικά panels. Από αυτά να ξεχωρίσω ένα στο οποίο μίλησε και ο Moulitsas (βλ. dailykos.com). Ο Moulitsas είναι πραγματικά ενδιαφέρων τύπος και αυτά που λέει είναι στην καρδιά του τί σημαίνει το internet για την πολιτική -ελάχιστους άλλους έχω ακούσει να μιλάνε με τόσο πραγματιστικό αλλά μαζί και οραματικό και πολιτικό τρόπο για το πώς το internet αλλάζει την πολιτική. Σε ένα άλλο panel συμμετείχε και η Adriana Huffington από το HuffingtonPost.com

IMG_0116

IMG_0121

Στις τηλεοράσεις παρακολουθήσαμε και την ομιλία της Caroline Kennedy (κόρη του JFK) που μίλησε με θερμά λόγια για τον Obama. Με πολύ θερμά λόγια μίλησε και ο Ted Kennedy. Είναι γεγονός ότι όλη η οικογένεια Kennedy υποστηρίζει με τον πιο θερμό τρόπο τον Obama, κάτι που έχει μεγάλη σημασία για ένα μέρος του εκλογικού σώματος.

Κάποια στιγμή (μείναμε και εμείς από μπαταρία...) μαζέψαμε τα πράγματά μας με τον John και τον Chris και πήγαμε στο CNN Grill. Εκεί φάγαμε, μετά από όλα αυτά τα υπέρ-παχυντικά που είχα φάει λαχταρούσα μία ωραία σαλάτα, χωρίς μπέικον ή κρέας, κάτι που δεν υπήρχε βέβαια, οπότε καταλήξαμε πάλι σε διάφορα που δίνουν δουλειά στους καρδιοχειρουργούς. Εγώ ήθελα να μπούμε στο Pepsi Center να παρακολουθήσουμε την ομιλία της Michelle Obama, αλλά υπήρχε μία ατελείωτη ουρά για να μπούμε, αφού όλοι όσοι έμπαιναν περνούσαν από έλεγχο και πάλι.

IMG_0141

Οπότε είδαμε την ομιλία στις πολλές οθόνες που είχε το CNN Grill. Το πώς θα τα πήγαινε με την ομιλία της ήταν κάτι που τους απασχολούσε όλους. Η Michelle Obama είναι μία δυναμική γυναίκα με δική της καριέρα κ.λ. και έχει δεχθεί συχνά τα πυρά τόσο της καμπάνιας της Hillary στο παρελθόν όσο και των Ρεπουμπλικάνων -που για κάποιο λόγο οι υποψήφιοι πρόεδροί τους έχουν πάντα για γυναίκα την καλή-άχρωμη-αδιάφορη νοικοκυρά η οποία ποτέ δεν έχει κάτι για να ασχοληθούν αντίπαλοι και τύπος.

IMG_0147

Η αίσθηση ήταν ότι η Obama τα πήγε πολύ καλά. Το αμερικάνικο κοινό που περίμενε να δει κάτι συγκινητικό, ανθρώπινο, την γυναίκα που υποστηρίζει τον άνδρα της (και, δική μου εκτίμηση, δεν τον επηρεάζει)μ πήρε αυτό που ήθελε. Για να είμαι ειλικρινής και εμένα μου άρεσε η ομιλία της, είχε συναίσθημα, αλλά έδειχνε και μία γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα. Στην σκηνή εμφανίστηκαν και τα δύο παιδιά τους, σε ζωντανή σύνδεση ο Obama που μίλησε μαζί τους και το show απογειώθηκε. Είδα πολλά πρόσωπα πολύ ενθουσιασμένα, γνήσια και πολύ ενθουσιασμένα.

Νομίζω ότι γενικά η χθεσινή βραδιά ήταν μία βραδιά που η καμπάνια των Δημοκρατικών τα πήγε πολύ καλά και κέρδισε πόντους.



Αργότερα πήγαμε σε ένα event (δεν ξέρω ποιος το διοργάνωνε) στο οποίο έγινε και μία μικρή παράσταση από μία γνωστή κωμική ομάδα που ανήκει στο Second City. Το κοινό περιλάμβανε γερουσιαστές, δημοσιογράφους και πολλούς διάφορους τυχαίους όπως εγώ -αλλά θα έλεγα ότι περισσότεροι ήταν οι πρώτοι.

Chicago Night in Denver

Senator Casey (Pennsylvania)

Second City

Έκπληξη ήταν η εμφάνιση της Michelle Obama στην σκηνή, λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση (αυτό μάλλον δεν θα το δείτε στις ειδήσεις :-).



Οι συζητήσεις που άκουσα γύρω μου είχαν ένα και μόνο θέμα: τί γίνεται στην Α ή Β πολιτεία, που θα παιχτεί, τί θα κάνουν για τον Χ ή τον Ψ από του Ρεπουμπλικάνους.

Κάπως έτσι κύλησαν περίπου 2-3 ώρες και μετά βγήκαμε στο κυνήγι για ταξί που αυτές τις μέρες είναι αδύνατο να βρει κανείς, αφού αυτό το μεγάλο πλήθος τείνει να μετακινείται τις ίδιες ώρες από ή προς το κέντρο της πόλης. Ήμασταν τυχεροί και βρήκαμε σχετικά εύκολα οπότε δεν αργήσαμε να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο μας.

(περισσότερες φωτογραφίες, στο flickr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: