2010-04-15

Μ. Ανδρουλάκης για το φορολογικόΑπό το mimisandroulakis.blogspot.com: "Πάγκαλε, όταν ξεπεζέψεις την τίγρη, θα σε φάει" :-)

5 σχόλια:

Ψηφοφόρος ΠΑΣΟΚ είπε...

Ε τι είπε ο ανδρουλάκης. Σφάζει με το γάντι την φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Για καλό το έβαλες?

Η βασική ιδέα είναι να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Πως όμως να περιορίσεις την φοροδιαφυγή?

1)Οι εφορίες υπολειτουργούν. Το προσωπικό σε πολλές από αυτές δεν φτάνει. Η αναδιοργάνωση που προκειται να γίνει αν γίνει είναι αμφίβολο αν θα φέρει αποτελέσματα. Η μετατάξεις δεν είναι λύση γιατί γίνεται με αδιαφανείς τρόπους με σκοπό το βόλεμα πρασινοφρουρών (όχι του "βαθέως" πασοκ αλλά του "ρηχού" μέλος του οποίου τυγχάνει να είσαι και εσύ)

2)Εχουν γεμίσει με μετακλητούς υπαλληλους (για επικοινωνιακούς σκοπούς) τα υπουργεία ενώ στους τομείς που χρειάζονται καταρτισμένα άτομα τους αποδυναμώνουμε. Πχ στο υπουργείο Οικονομικών έχει ανάγκη από 2 κύριες ειδικότητες οικονομολόγους και πληροφορικούς (με την 2η κατηγορία να είναι και η πιο σημαντική για τον εκσυγχρονισμό του Υπ Οικ.)
Θα μου πειτε η πρόσληψη μέσω του "αξιοκρατικού" ΑΣΕΠ παίρνει πολύ χρόνο. Ελα όμως που υπάρχουν 877 οικονομολόγοι, και γύρω στους 30 πληροφορικούς που αποτελούν την αφροκρεμα των οικονομολόγων και των πληροφορικών της δεδομένης στιγμής. Άτομα που πέρσαν γραπτό διαγωνισμό ή έχουν υψηλά αντικειμενικά προσόντα περιμένουν "παγωμένοι από τον τελευταίο νόμο ΠΑΣΟΚ" μόνο την υπογραφή του Παπακωσταντίνου. Αυτοί άμεσα θα μπορούσαν να βοηθήσουν το κρατος στον νευραλγικό αυτό τομέα.

3)Η εχθρική στάση του Παπακωσταντίνου απέναντι στους υπαλληλους του υπουργείου του. Ενας μανατζερ πρέπει να μπορεί να εμπνευσει το προσωπικό του. Με τσαμπουκα και με εχθρότητα δεν πετυχαίνεις τίποτα. Είναι γνωστή κυρίως στους κύκλους των υπαλληλων του υπουργείου οικονομικών η αρνητικότητα του Παπακωσταντίνου απέναντί τους. Αυτό όμως ενδεχομένως έχει ως αποτέλεσμα την αρνητικότητα και των υπαλληλων απέναντι στον υπουργό τους. Κάποιες γνώμες περί "λευκής" απεργείας ίσως έχουν βάση. Η λευκή απεργία δεν έχει να κάνει με την μη εκτέλεση των καθηκόντων αλλά με το κατέβασμα ταχύτητας από πλευράς υπαλλήλων σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, έπειτα και από την γενναία επίθεση στους μισθούς τους αλλά και της συμπεριφοράς του παπακωσταντίνου.

Αυτά είναι φίλε ... Αλλά η διάχυτη άποψη που υπάρχει τώρα στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι έχει πετάξει λευκή πετσέτα στο ΔΝΤ. Πλέον η χώρα θα κυβερνάται από τεχνοκράτες του ΔΝΤ αφού οι πολιτικοί μας απέδειξαν που δεν είναι τόσο ικανοί να σώσουν ένα κράτος από την χρεοκωπία ενώ ήταν ικανότατοι να το χρεωκοπήσουν τα τελευταία 30 χρόνια με ευθύνες που μοιράζονται εξίσου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

vrypan είπε...

Αν ως "εχθρική στάση" θεωρείς την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και τον περιορισμό των επιδομάτων των καλύτερα αμειβόμενων δημόσιων υπαλλήλων, έχουμε διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων.

Ψηφοφόρος ΠΑΣΟΚ είπε...

Οχι δεν εννοούσα τη μείωση μισθών τους. Αλλωστε σε όλους τους δημοσίους υπαλληλους έγινε μείωση ακόμα και σε αυτούς των 1000 ευρώ. Δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν αυτοί.
Απλά λέω πως ένας μάνατζερ θα πρέπει να εμπνέει και να στηρίζει ηθικά τους υπαλληλους του. Ε η κραταιά άποψη είναι ότι ο παπακωσταντίνου δεν το κάνει. Αλλωστε εμένα με ενδιαφέρει σαν έλληνα φορολογούμενο να τα βρει με τους υπαλληλους του και να φέρει έσοδα στο κρατος. Εκτός αν δεν άκουσες την είδηση ότι μόνο 3 εφορίες έπιασαν τους στόχους τους ενώ οι άλλες είχαν μείωση εσόδων 10-20%.

Πολίτης Ελλάδος είπε...

Να συνεισφέρω και εγώ στη συζήτηση.
Οι υπαλληλοι του υπουργείου οικονομικών αν και καλοπληρωμένοι δεν είναι οι πιο καλοπληρωμένοι.
Οι υπαλληλοι της βουλής είναι. Προσφάτως μπήκαν επιπλέον 232 την ώρα που για όλους του άλλους ισχύει το πάγωμα.

Από διαστροφή θες έχω το κακό να διαβάζω τα φεκ και τι βλέπω
στο ΦΕΚ Γ 268/01.04.2010:

"
Με την 4455/3044/30−3−2010 απόφαση του Προέδρου
της Βουλής των Ελλήνων διορίζονται σε υπάρχουσες
κενές οργανικές θέσεις ή σε συνιστώμενες, με την από−
φαση αυτή, προσωποπαγείς θέσεις κλάδων της Βου−
λής, μετά γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τους
υπαλλήλους της Βουλής (πρακτ. 4/26−2−2010), ως δόκιμοι
υπάλληλοι και εντάσσονται, κατά κλάδους, βαθμούς και
πλεονάζοντα χρόνο στο βαθμό, οι παρακάτω αναφε−
ρόμενοι, που έχουν τις κατά τις διατάξεις του άρθρου
39 της από 25−6−2008 απόφασης της Ολομέλειας της
Βουλής (Συν. ΡΟΓ, ΦΕΚ 126/Α΄/2−7−2008), με τις οποίες
τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 117 (πρώην
105) του Κανονισμού της Βουλής (ΦΕΚ 51/Α/1997), όπως
ισχύει, τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις:
.......
− Μπαλαμάτση Αγλαΐα του Λάμπρου, σε συνιστώμενη
προσωποπαγή θέση του κλάδου ΔΕ1 Διοικητικού−Λογι−
στικού, με Δ΄ βαθμό και πλεονάζοντα χρόνο στο βαθμό
αυτό την 31−1−2010, 0 έτη, 4 μήνες και 27 ημέρες.
(Αριθμ. εγκρ. δαπάνης Δ/νσεως Οικον. Υπηρεσιών της
Βουλής 4458/3047/30−3−2010). "


Είχαμε κάνει μια συζήτηση παλιά θυμάσαι ?
http://rec-on.blogspot.com/2010/03/blog-post_0.html

ex PASOK είπε...

Ασε πολιτη της Ελλάδος την κατάπιε την γλώσσα του. Εϊναι .. πως το είπε "έχει διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων"