2010-04-01

επιτέλους κάποιος κάνει κάτι

Είναι γνωστό ότι αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι για ένα πρόβλημα, μπορείς απλά να πεις ότι αναζητάς την ιδανική λύση, ότι το μελετάς, ότι δημιουργείς επιτροπές που θα υποβάλουν προτάσεις κ.λ.

Η βία στον χώρο του αθλητισμού σίγουρα δεν είναι Ελληνική ιδιαιτερότητα. Άλλα κράτη όμως έχουν για τον Α ή Β λόγο καταφέρει να την περιορίσουν σημαντικά. Στην χώρα μας κάθε τόσο έχουμε φαινόμενα που συμβαίνουν μέσα ή γύρω από τα γήπεδα που μας κάνουν όλους (ή θα έπρεπε να μας κάνουν) όχι μόνο να ντρεπόμαστε, αλλά και να απελπιζόμαστε.

Σε σοβαρούς τραυματισμούς, ακρωτηριασμούς και θανάτους απαντάμε με θεωρητικές συζητήσεις και μέτρα που ελάχιστα αποτελέσματα είχαν ως τώρα.

Μπορούμε να κάνουμε (και έχουμε κάνει) πολλές θεωρητικές συζητήσεις για τα "βαθύτερα αίτια" στης βίας στα γήπεδα, το νομικό πλαίσιο, το οργανωτικό πλαίσιο κ.λ. Καλά όλα αυτά, αλλά ΣΗΜΕΡΑ τί κάνουμε;

Ο ΟΠΑΠ συντάχθηκε με την απόφαση του Γ.Γ Αθλητισμού να ανασταλούν προσωρινά οι χορηγίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να είναι από τις πιο δύσκολες που πήραμε ως ΔΣ, αλλά προσωπικά με κάνει περήφανο: επιτέλους κάποιος κάνει κάτι χειροπιαστό.

Είναι μία απόφαση σκληρή, αλλά και μία απόφαση που θα ασκήσει την μεγαλύτερη δυνατή πίεση σε όλους όσους εμπλέκονται να βρουν ουσιαστικές λύσεις.

2 σχόλια:

ΓΛΙΓΛΗ ΚΑΡΜΕΝ ΛΟΥΚΙΑ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα! Μπράβο! Ας γίνει επιτέλους κάτι που θα τους τραντάζει. Ο αθλητισμός είναι προς καλυτέρευση της ανθρώπινης υπόστασης και ποτέ το αντίθετο! Ας το καταλάβουν επιτέλους. Αυτοί οι κακομαθημένοι του αθλητισμού. Ας αναρωτηθούμε όλοι γιατί δεν γίνεται κάτι τέτοιο σε άλλα αθλήματα. Απλά θα έχουμε πάρα πολλά να πούμε. Μα πάρα πολλά.

en voz baja είπε...

Αν ο ΟΠΑΠ δεν θέλει να σπονσοράρει τη βία μέσω χορηγιών σε συλλόγους που την υποθάλπτουν θα έπρεπε να τερματίσει κάθε σχέση μαζί τους, συμπεριλαμβανομένης και της αφαίρεσής τους από το κουπόνι του Στοιχήματος. Όμως με τζίρο κάτι εκατομμύρια Ευρώ από τους αγώνες των ελληνικών ομάδων αμφιβάλλω αν θα το κάνει.