2010-03-17

κύριοι στο ΒΗΜΑ θα σας πάρουν με τις πέτρες!

Σήμερα το ΒΗΜΑ έχει το παρακάτω εξώφυλλο προσπαθώντας, προφανώς, να δημιουργήσει κλίμα.

Και τι μας λέει; Ότι αν έχεις πρώτη κατοικία 120 τετραγωνικά στην Αγ. Παρασκευή, εξοχικό στον Κάλαμο 80 τετραγωνικά, ΙΧ 1600 κυβικά, SUV 3.700 κυβικά (!!!) οικιακή βοηθό και δύο παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο, πρέπει να φοβάσαι, διότι θα πρέπει να δηλώσεις τουλάχιστον 46.000 ατομικό εισόδημα.

Πρώτον. Αν ζεις έτσι, είσαι ένας πολίτης που τα καταφέρνει μία χαρά και μάλλον βρίσκεσαι στο άνω 5% των Ελλήνων. Και sorry, αλλά αποκλείεται να καταφέρνεις να τα συντηρήσεις όλα αυτά με λιγότερα από τα 46.000 που ζητάει να δηλώσεις ως εισόδημα η Εφορία. Καλά κάνεις και βγάζεις αρκετά χρήματα, μην τα κρύβεις όμως!

Δεύτερον. Αν αυτή είναι μία τυπική οικογένεια για το ΒΗΜΑ, τότε έχουν χάσει προ πολλού την επαφή τους με το τί συμβαίνει στην κοινωνία. Κύριοι, οι συμπολίτες σας δεν ζουν στην γυάλα των καλοπληρωμένων δημοσιογράφων.

4 σχόλια:

prokopisdoukas είπε...

Δεν ξέρω αν είσαι μόνο στο 5%, αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι οτι αν έχεις όλα αυτά - ΔΕΝ έχεις εισόδημα μόνο 46.000 ευρώ. Πολύ λίγα τους παίρνει...

Ορέστης είπε...

Καλά κάνεις Παναγιώτη και τα επισημαίνεις όλα αυτά γιατί αν διαβάσει κανείς άρθρα όπως π.χ. αυτό
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artID=4565539 ,
νομίζει ότι τελικά η σημερινή κυβέρνηση δε άγγιξε τίποτα παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες.

Πολίτης Ελλάδος είπε...

Εγώ λέω να παραθέσω αυτό το δημοσίευμα
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=142478

Και επίσης θα ήθελα το σχόλιο σου, και για την Αγλαϊα Μπαλαμάτση που προκειται να διοριστεί με το πλέον "βυσματικό τρόπο" ελέω ΠΑΣΟΚ και Γ. Παπανδρέου στη βουλή με τους 16 μισθούς.
Επίσης θα ήθελα να μάθω αν σου δοθεί η ευκαιρία να τρουπώσεις και εσύ στην βουλή με τον ίδιο τρόπο με αυτό της Αγλαϊας αν θα το κάνεις?

Επίσης πότε θα μας πεις τα συνολικά εισοδήματα σου(Γραφείο ΓΑΠ και ΔΣ Οπαπ), όπως έχεις υποσχεθεί...

Και ένα σχόλιο, όσα παιδιά είναι διοριστέοι σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα μεσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο και έχουν παγώσει οι προσλήψεις τους με το έτσι θέλω από την σοσιαλιστική κυβερνηση να ξέρεις ότι νιώθουν οργή μέσα τους για την κατάφορη αδικία.
Αυτά που βλέπουν και διαβάζουν πραγματικά τους εξαγριώνουν. Οπότε ναι, ίσως πέσει μέσα σε αυτό που γράφει το βήμα.

vrypan είπε...

Για την Αίγλη Μπαλαμάτση μπορώ να σου πω ότι:
1. Κάνει απίστευτη δουλειά, μέρα νύχτα -η δική μου παρότρυνση όποτε την βλέπω είναι "ξεκουράσου, γιατί θα αρρωστήσεις και μετά θα πάνε *όλα* πίσω" (όπως έχει γίνει αρκετές φορές).
2. Είναι ένας πολύ ικανός και νέος άνθρωπος, που θεωρώ ότι τιμάει τον Παπανδρέου που την έχει εμπιστευθεί.
3. Το "χώθηκε", μάλλον το λές διότι δεν γνωρίζεις ότι είναι μετακλητή υπάλληλος, όχι μόνιμη. Δηλαδή, ούτε πληρώνεται όσο θα πληρωνόταν οπουδήποτε στον ιδιωτικό τομέα, ούτε έχει την σιγουριά της μονιμότητας. Άρα;

Για εμένα: θα πω. Δεν κρύβω κάτι, αλλά δεν έχω καταλάβει ακριβώς τί γίνεται. Μην βιαστείς να βγάλεις συμπέρασμα, θα δεις όταν θα πω.

Το πάγωμα των προσλήψεων δεν έγινε με το "έτσι θέλω". Θεωρείς ότι μία κυβέρνηση δεν θα ήθελε αν μπορούσε να κάνει προσλήψεις και να δώσει αυξήσεις; Γιατί, στην τσέπη του θα τα βάλει ο Παπακωνσταντίνου;

Έγινε γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Και δεν νομίζω ότι κάποιο από τα παιδιά αυτά θα ήθελε, για να βρει δουλειά, να το πληρώνουν όλοι οι φίλοι και οι συγγενείς του που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα με ακόμη περισσότερους φόρους.

Την στεναχώρια την καταλαβαίνω. Αδικία όμως σε σχέση με τί; Θα ήταν πιο δίκαιο να γινόντουσαν προσλήψεις, να δήλωνε το Δημόσιο παύση πληρωμών, να έμεναν όλοι απλήρωτοι και να κατέρρεε όλη η οικονομία; Αν πρέπει να θυμώσουν με κάποιον, είναι με όλους (δεν κάνω κομματικές διακρίσεις, ας κάνει ο καθένας την κατανομή των ευθυνών ανάλογα με την κρίση του) όσους μας έφεραν ως εδώ. Όχι με αυτούς που προσπαθούν να μας βγάλουν.