2009-12-11

η τότε "καταστροφολογία" μοιάζει σήμερα όνειρο!

Με τις καταιγιστικές εξελίξεις στην οικονομία και με την αποκάλυψη των πραγματικών στοιχείων για χρέος και έλλειμμα, έχουμε ξεχάσει με βάση ποια νούμερα μιλούσαν όλα τα κόμματα προεκλογικά -συνηθισμένοι στην χρόνια πολιτική απραξία των κυβερνήσεων Καραμανλή, οι τελευταίοι δύο μήνες, μετά τις 4/10, μοιάζουν σαν αιώνες.

Διαβάζω στον Βασικό Σχολιασμό (18.9.2009), στην μέση της προεκλογικής μάχης, τα πράγματα για τα οποία το ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε την κυβέρνηση της ΝΔ:

1. Όταν το ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας, θα έχει ως αποτέλεσμα το έλλειμμα του ΑΕΠ να φτάσει το 7-8%, ο υπουργός οικονομίας μας έλεγε ότι καταστροφολογούσαμε, ότι υπονομεύαμε την οικονομία και ότι είμαστε ...πράσινα παπαγαλάκια που βλέπουν παντού συμφορές, την ώρα που όλα πάνε μια χαρά.

2. Χθες, ο -«όλα πάνε μια χαρά»- υπουργός Οικονομίας, παραδέχθηκε δημόσια ότι το έλλειμμα θα φτάσει το 6%. Καμία σχέση με τις εκτιμήσεις του για έλλειμμα 3,7% στο τέλος του χρόνου. Και καμία σχέση με τις εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών που προβλέπουν ότι το έλλειμμα μπορεί να φτάσει ακόμη και σε διψήφιο αριθμό.

Τελικά, η "καταστροφολογία της αντιπολίτευσης" ακούγεται σήμερα ως όνειρο μπροστά στην πραγματικότητα που έκρυβε επιμελώς από όλους η ΝΔ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: