2009-08-11

μπορεί ο Χριστοφοράκος να οδηγήσει τον Καραμανλή σε εκλογές;

"Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Γερμανία, που έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο της ελληνικές Αρχές και για πρώτη φορά αποκαλύπτουν παράνομη χρηματοδότηση ελληνικών πολιτικών κομμάτων από τα μαύρα ταμεία της Siemens κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της Ν.Δ. [...]" (enet.gr)

Μπορεί να είναι αυτός λόγος για να πάει ο Καραμανλής σε εκλογές πριν ανοίξει η Βουλή; Καθόλου απίθανο.

Διαβάστε ένα άρθρο, που γράφτηκε πριν από ένα χρόνο, θα μπορούσε να είχε γραφτεί σήμερα. Παραθέτω απλά τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ που συγκέντρωσε τότε ο Γ. Ασημακόπουλος:

Ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, εκτιμά ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να βγει αλώβητη από το σκάνδαλο... ο προσθέτοντας με έμφαση ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να σταθεί στη Βουλή και στην κοινωνία, εάν στους κόλπους της αποδειχθεί τελεσίδικα ότι υπάρχουν βουλευτές ή υπουργοί που θα έχουν λαδωθεί».
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080626&nid=8999571&sn=&spid=876

«Να κρεμαστεί στο ψηλότερο κατάρτι κάθε εμπλεκόμενος» ζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος θεωρεί ότι οι εκλογές είναι αναπόφευκτες στην περίπτωση που προκύψει ευθύνη κεντρικών στελεχών της Ν.Δ. Και αυτό γιατί, όπως τόνισε, «η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών είναι μείζον ζήτημα δημοκρατίας και υπερέχει της επιβίωσης μιας κυβέρνησης».
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080626&nid=8999571&sn=&spid=876

Αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν πρόσωπα στην κυβέρνηση που έχουν πάρει μίζες και χρήματα από της Siemens «εγώ θα φύγω … Εγώ με τέτοιους δεν συνυπάρχω ούτε δευτερόλεπτο», τόνισε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 . «Αν μείνει αυτός, φεύγω εγώ και δεν θα φύγω εγώ μόνο, δεν ξέρω πόσοι θα μείνουν, παρατήρησε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις εξελίξεις με την υπόθεση Siemens. Σε ερώτηση αν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τίθεται σε κίνδυνο η κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Σούρλας απήντησε αρνητικά λέγοντας πως υπάρχουν και επιλαχόντες βουλευτές. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/26/1530932.htm

Βγήκε ... ο στυλοβάτης της κυβέρνησης Ι. Βαρβιτσιώτης και είπε από την ΝΕΤ ότι «ουδείς εμπλεκόμενος στην υπόθεση δεν μπορεί να μείνει στη ΝΔ» και συμπλήρωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η οριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή. «Εάν χαθεί, ας γίνουν εκλογές» πρόσθεσε. http://www.antinews.gr/?p=2523

Ο δε βουλευτής Ι. Μανώλης... πρότεινε ακόμα και τη διάλυση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών. «Κανείς δεν μένει έστω και αν από την ψήφο του εξαρτάται η κυβέρνηση, πέφτει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης ο οποίος κάθε άλλο παρά απέκλεισε εμπλοκή και «γαλάζιων βουλευτών».
http://www.antinews.gr/?p=2523M

Και ο ίδιος ο Καραμανλής δήλωνε στις 20/6/2009: "Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή"...

Βέβαια, θα μου πείτε, όλοι οι παραπάνω δεν φάνηκε να ιδρώνουν καθόλου ούτε με το Βατοπέδι, ούτε με τις άγονες γραμμές.

Γιατί να ευαισθητοποιηθούν τώρα; Ο μόνος πιθανός λόγος που βλέπω είναι για να γλυτώσουν τα στελέχη τους που θα φανούν να εμπλέκονται σε σκάνδαλα της SIEMENS (σύμφωνα με την γερμανική δικαιοσύνη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: