2009-05-28

debate αρχηγών κομμάτων

Πριν από λίγη ώρα τελείωσε το debate των αρχηγών των κομμάτων. Ναι, το παρακολούθησα. Μπορεί να μην θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος τρόπος συζήτησης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν με ενδιέφερε να δω τί θα πει ο καθένας από τους πολιτικούς που ήταν εκεί.

Πολιτικά, δεν με ενθουσίασε -ούτε και περίμενα, βέβαια.

Στην συζήτηση "πώς τα πήγε ο καθένας", θα έλεγα ότι
- ο Καραμανλής ήταν πιο πεσμένος από το προηγούμενο debate (δεν παύει να με εκπλήσσει πάντως η άνεσή του να λέει ψέματα χωρίς δισταγμό)
- ο Παπανδρέου έδειξε σε κάποιες ερωτήσεις ότι είναι το προνομιακό του πεδίο, στο οποίο μπορεί να απαντήσει οποιαδήποτε ερώτηση, π.χ. εξωτερικά, πράσινη ανάπτυξη, παιδεία, διαφάνεια. Η παρουσία του, σημαντικά βελτιωμένη, σε ένα είδος "συζήτησης" που δεν του ταιριάζει.
- ο Αλαβάνος θεωρώ ότι ήταν σημαντικά πιο πεσμένος από το 2007. Φαντάζομαι ότι έπαιξε ρόλο ότι ήταν για πρώτη φορά στριμωγμένος, με το άγχος της κατακόρυφης πτώσης των ποσοστών του ΣΥΝ.
- Παπαρήγα και Καρατζαφέρης έχουν πάντα ο καθένας το δικό τους στυλ, που ακολουθούν πιστά. Παρέμειναν πιστοί, ο καθένας στο είδος του.

Προσωπικά προτιμώ 1000 φορές τις συνεντεύξεις τύπου, όπως αυτή που έδωσε προχθές ο Γιώργος Παπανδρέου στους πολιτικούς συντάκτες. Σε αυτές υπάρχει χρόνος τόσο για τους δημοσιογράφους, όσο και για τον πολιτικό, να συζητήσουν και να αναλύσουν -δεν βλέπω πώς μπορεί κάποιος να απαντήσει ουσιαστικά στην ερώτηση "πώς θα αλλάξετε την οικονομία" σε 90''.

Αλλά δεν βλέπω κάποιο λόγο να έχουμε μόνο το ένα είδος ή μόνο το άλλο. Περιμένω με ενδιαφέρον και το debate που είδα στο twitter ότι οργανώνει το deb8.gr (παιδιά, κάποια ανακοίνωση στο site ώστε να βάλουμε link;;;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: