2009-05-05

ΕΠΕΙΓΟΝ: Κίνδυνοι για τα θεμελιώδη δικαιώματα των Ευρωπαίων στη δεύτερη ανάγνωση του “τηλεπικοινωνιακού πακέτου”

Απειλή για τα ατομικά δικαιώματα και την ουδετερότητα του διαδικτύου ενδέχεται να αποτελέσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη δεύτερη ανάγνωση του Ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου για τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και υπηρεσιών -γνωστού και ως “τηλεπικοινωνιακού πακέτου”- που διεξάγεται την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαίου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Υποκύπτοντας σε πιέσεις ειδικών συμφερόντων, το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται να επικυρώσει αλλαγές στο ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο που θα περιορίσουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο και θα επηρεάσουν δυσμενώς τις ατομικές ελευθερίες, την κοινωνικοποίηση και την επιχειρηματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου του digitalrights.gr.

Διαβάστε το προσχέδιο επιστολής σε Ευρωβουλευτές και στείλτε το σε όσους περισσότερους μπορείτε. (οι διευθύνεις τους υπάρχουν στο τέλος της επιστολής)

Η ψηφοφορία διεξάγεται την Τετάρτη, 6/5/2009! Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο! Δράσε τώρα! Μπορεί να μοιάζει λίγο, αλλά μερικά emails από τον καθένα μας μπορεί να κάνουν διαφορά. Πολύ περισσότερο, μερικά τηλεφωνήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: