2009-04-09

Σημαντική ήττα Σαρκοζί, μεγάλη νίκη των οργανώσεων

Μία σημαντική ήττα επιφύλασσε η σημερινή μέρα για τον Σαρκοζί.
"το Γαλλικό Κοινοβούλιο καταψήφισε το Νόμο Σαρκοζύ για την πάταξη της πειρατείας. To νομοσχέδιο προέβλεπε μεταξύ άλλων ότι οι Γάλλοι χρήστες του διαδικτύου θα ελέγχονταν από τους ISPs τους για τυχόν παράνομη ανταλλαγή περιεχομένου και σε περίπτωση που βρίσκονταν υπόλογοι μέχρι και τρεις φορές, θα διακοπτόταν η διαδικτυακή τους σύνδεσή για διάστημα μέχρι ένα έτος
[...]
Η αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του Γαλλικού κοινοβουλίου δείχνει την αντιδημοφιλία του εν λόγω μέτρου, αποτελεί νίκη των ανθρώπων και των οργανώσεων που αντιτάχθηκαν σε αυτό και καταφέρει προσωπικό πλήγμα προς το πολιτικό image του Σαρκοζύ."
γράφει το in love with life.

Σύμφωνα με τον Νίκο Σμυρναίο, "Οι σοσιαλιστές πετύχανε μεγάλη μπλόφα είχανε κρύψει βουλευτές στο διάδρομο που βγήκαν την τελευταία στιγμή για να ψηφίσουν!" κάτι που μάλλον είναι πολύ κοντά στην αλήθεια.

Τίποτα δεν εμποδίζει βέβαια την Γαλλική κυβέρνηση να ξαναφέρει το νομοσχέδιο και να το ψηφίσει τελικά. Ή μπορεί η πολιτική διάσταση του θέματος να το βοηθήσει να ξεφύγει από τα όρια των πιο συνειδητοποιημένων και "ειδικών" χρηστών, να αγγίξει περισσότερο κόσμο και τελικά να δημιουργήσει τόσο μεγάλες αντιδράσεις που να μην ξαναέρθει προς ψήφιση.

Αλλά όπως και να το κάνουμε, οι παρακάτω στιγμές είναι ιστορικές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: