2009-02-13

Τα παραδοσιακά ΜΜΕ είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος.

Προχθές έγινε κάτι εκπληκτικό. Ένας βουλευτής δημοσίευσε ένα πολύ σκληρό άρθρο με τίτλο, Η πρετεντέρειος «επιστροφή στην πολιτική».... Ο Πέτρος Τατούλης, μεταξύ άλλων γράφει
Εμείς να επιστρέψουμε [στην πολιτική], όπως λέει ο τηλεσχολιαστής. Εκεί όμως ποιον θα βρούμε; Σίγουρα όχι την πλειοψηφία των επιφανών δημοσιογράφων που με περισπούδαστο ύφος περιφέρουν την αλαζονεία και την πληρωμένη τους πένα δεξιά και αριστερά, υπηρετώντας το κάθε αφεντικό: εκδοτικό συγκρότημα ή πολιτική πατρωνία.
[...]
Όπως μου ομολόγησε είχε κι εκείνος παραπλανηθεί, κυρίως από τη θετική στάση του κ. Πρετεντέρη απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Σημίτη, σε μια περίοδο, που (επειδή δεν γνωρίζαμε ότι τα χειρότερα έπονταν) όλοι τον λοιδορούσαν. «Πέτρο, συγνώμη, δεν είχα καταλάβει, ότι η αγάπη για τη σημιτική πολιτεία, ήταν τελικώς αγάπη για κάθε εξουσία»...
[...]
Κι εδώ θα προσθέσω εγώ ότι και ο κάθε χουλιγκάνος των γηπέδων, οσφυοκάμπτης και σεμνός υπηρέτης όλων των κυβερνήσεων δεν μπορεί να ενημερώνει την κοινή γνώμη και να θεωρεί μάλιστα ότι κάνει και κάποιου είδους παρέμβαση.

Ο Πέτρος Τατούλης είναι ένας έμπειρος πολιτικός. Την τακτική του, τις κινήσεις του και την ατζέντα του θα τις κρίνουν οι ψηφοφόροι του.

Το "εκπληκτικό", είναι ότι το κανάλι στο οποίο εργάζεται ο κ. Πρετεντέρης, "εξαφάνισε" την είδηση.

Υπάρχει κάποιος που να μην θεωρεί πολιτική είδηση ένα τόσο ευθύ και σκληρό κείμενο ενός βουλευτή; Ναι, το MEGA.[*]


Οι δημοσιογράφοι του που αφιέρωσαν περίπου 20 λεπτά από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην εκλογολογία και τα πολιτικά κουτσομπολία, δεν αναφέρθηκαν καν στο άρθρο Τατούλη. Δεν το σχολίασαν. Δεν απάντησε ο κ. Πρετεντέρης -σκληρά, ήπια, χλευαστικά, ειρωνικά ή σοβαρά. Απλά το εξαφάνισαν.

Ζούμε σε μία χώρα που τα ΜΜΕ δεν συνδιαμορφώνουν απλά την πολιτική ατζέντα, αλλά την επιβάλουν -και για αυτό είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού προβλήματος.

--
[*] ακόμη πιο ανησυχητικό, είναι ότι νομίζω πως και όλα τα άλλα ΜΜΕ το εξαφάνισαν (αλλά δεν είμαι σίγουρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: