2009-02-18

"Από το παράθυρο τα μαύρα του Τύπου";

από το skai.gr:
Απίστευτη αθλιότητα χαρακτηρίζει ο Στέφανος Μάνος την παράταση ισχύος διάταξης, που παρέχει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες Τύπου να διαχειρίζονται το 2% του τζίρου τους χωρίς παραστατικά.

Όπως είπε ο κ. Μάνος, σύμφωνα με έγκυρες δικές του πληροφορίες, επίκειται η κατάθεση τροπολογίας, ώστε να παραταθεί η ισχύς της διάταξης.

Πρόσθεσε οτι η εν λόγω διάταξη αποτελεί θεμέλιο της διαφθοράς και διερωτήθηκε τι κάνει ο κ. Καραμανλής που καμώνεται - όπως είπε - οτι ειναι ο αμείλικτος διώκτης της.

Παράλληλα κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να αντιδράσει.

Ετοιμάζεται ο Καραμανλής για "bailout των ΜΜΕ" a la Σαρκοζί; Ελπίζω όχι! Τα ελληνικά ΜΜΕ όχι μόνο αποτελούν μέρος του πολιτικού μας προβλήματος, αλλά είναι και ανίκανα να ακολουθήσουν τις τεχνολογικές και επιχειρηματικές εξελίξεις του χώρου τους.

Η προσωπική μου άποψη; Ας κλείσουν.

Και αν είναι να στηρίξουμε κάποιους, ας στηρίξουμε τους δημοσιογράφους, όχι τους εκδότες. Ας δούμε τί χρειάζεται για να αποκτήσουμε 10,20,30 (τυχαίο νούμερο) TVXS.gr και ας δώσουμε τα κίνητρα στους δημοσιογράφους που θα απολυθούν να στήσουν παρόμοιες προσπάθειες. Ας φροντίσει η ΕΡΤ να κάνει διαθέσιμο μέσω internet σε πραγματικό χρόνο όλο το οπτικοακουστικό υλικό που συγκεντρώνει, ώστε να μπορούν με μηδενικό κόστος να έχουν οι μικρές μονάδες ΜΜΕ πρόσβαση σε αυτό, ανεξάρτητα με το που έχουν την έδρα τους. Ας πάμε επιτέλους σε ψηφιακές συχνότητες και ας μοιραστούν αυτές σε νέα μέσα ή σε συμπράξεις μικρών μέσων [*].

Μερικές σκέψεις. Διορθώστε με αν κάνω πολύ λάθος...

--
[*] από κάτι σκόρπιες πληροφορίες που έχει πάρει το αυτί μου, φοβάμαι ότι ετοιμάζεται το έδαφος ώστε οι ψηφιακές συχνότητες να μοιραστούν σε αυτούς που έχουν ήδη άδειες τηλεόρασης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: