2008-11-25

η ασφαλιστική μεταρύθμιση συνεχίζεται...

«Παρακαλώ περάστε από το ταμείο σας»: με αυτή τη φράση θα υποδέχονται από τις 15 Δεκεμβρίου τους ασφαλισμένους της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, που αποφάσισαν την αναστολή των συμβάσεών τους με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (πλην ΟΓΑ). Ειδικά οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα ακούν την ίδια φράση από την 1η Δεκεμβρίου και από τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, ενώ από την 1η Ιανουαρίου και από τους ιδιώτες γιατρούς, έπειτα από την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αντιστοίχως να διακόψουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ. Αιτία, οι πολύμηνες καθυστερήσεις στην εξόφληση των υποχρεώσεων των ταμείων.

Για τον ίδιο λόγο, τα φαρμακεία όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά στις 26 Νοεμβρίου, έπειτα από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

ΤΑ ΝΕΑ, 24/11/2008


Είναι κρίμα που σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, το σύστημα υγείας (τόσο από την πλευρά των ασφαλιστικών ταμείων, όσο και από την πλευρά υπηρεσιών υγείας) δείχνει διαλυμένο και αδύναμο να παρέχει αυτά που θα έπρεπε να παρέχει. Τί νόημα έχουν τα "μέτρα στήριξης των αδυνάτων" (αν και όταν αποφασίσει να τα υλοποιήσει η κυβέρνηση) όταν ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν τα έξοδα που σχετίζονται με την υγεία τους;

Πώς μπορεί να υπάρξει αντιστροφή του κλίματος στην αγορά όταν αισθανόμαστε ανασφάλεια, όταν γνωρίζουμε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν να μας παρέχουν ούτε καν αυτή την στήριξη που παρείχαν ως σήμερα (που ομολογουμένως, συχνά ήταν ακόμη και αυτή ανεπαρκής);

Την ευθύνη για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης δεν την έχει μόνο ο Αλογοσκούφης. Ευθύνη έχει και η υπόλοιπη κυβέρνηση -η ("very funny") Πετραλιά και ο ("κύριος Τίποτα") Αβραμόπουλος σε αυτή την περίπτωση. Και βέβαια ο Καραμανλής που ηγείται μίας τέτοιας κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: