2008-10-06

θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν το CNN;

Το CNN γράφει:
"Earlier Sunday, Germany joined Ireland and Greece in taking drastic independent measures to protect its private citizens by guaranteeing all private bank and savings accounts as well as time deposits, or CDs."¨
"Νωρίτερα, την Κυριακή, η Γερμανία ακολούθησε την Ιρλανδία και την Ελλάδα, λαμβάνοντας δραστικά μέτρα για να προστατέψει τους ιδιώτες, εγγυόμενη όλες τις ιδιωτικές καταθέσεις αποταμίευσης όπως και τις προθεσμιακές καταθέσεις".

Ισχύει κάτι τέτοιο για την Ελλάδα; Δεν θα έπρεπε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει μία τέτοια είδηση (ή διατύπωση, αφού όντως η διατύπωση του CNN είναι λίγο παραπλανητική)η Ελληνική κυβέρνηση, ειδικά όταν δημοσιεύεται σε ένα μέσο με τόσο μεγάλο κοινό όπως το CNN;

Υποψιάζομαι ότι το CNN μπερδεύτηκε παίρνοντας κατά γράμμα αυτά που λέει ο Καραμανλής ("δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις"). Φοβάμαι ότι θα καταφέρουμε και φέτος να μπούμε στην λίστα του CNN με 101 γκάφες στην οικονομία -το 2007 ο Αλογοσκούφης κατάφερε να είμαστε η μόνο χώρα στην λίστα όταν για να αυξήσει το ΑΕΠ περιέλαβε σε αυτό και οικονομικές δραστηριότητες όπως η... πορνεία.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

“Πολιτική Δέσμευση” η εγγύηση των καταθέσεων:

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/03/1572079.htm

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Σπύρο, δες όλο το άρθρο που παραθέτεις. Μιλάμε για την απίστευτη γελοιότητα χειρισμών. Ανώνυμες πηγές και σε επίσημο επίπεδο ΤΙΠΟΤΑ!

[...] δήλωσε στο Reuters το στέλεχος του υπουργείου, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί από την Ελλάδα για κανένα σχέδιο εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων στη χώρα και ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Ως δείγμα γελοιότητας το παρέθεσα.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

:-)

(αν και είναι για κλάματα...)

Ανώνυμος είπε...

Έχεις μια μοναδική ικανότητα να σε διαψεύδει πάντα η ίδια η πραγματικότητα μια-δυο μέρες μετά...

Αναρωτιέμαι αν αυτό οφείλεται στην βιασύνη του νεαρού της ηλικίας σου, στην πολιτική σου απειρία, στα κομματικά μυωπικά γυαλιά σου ή και στα τρια μαζί...

Για την ιστορία λοιπόν, δες εδώ την πραγματικότητα... http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/07/1573682.htm

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Επειδή δεν θεωρώ ότι έχω κομματικά μυωπικά γυαλιά, μπορείς να ρίξεις οποιοδήποτε φταίξιμο σε πολιτικη απειρία. Για το "νεαρό της ηλικίας": δυστυχώς είμαι στην φάση (35...) που δέχεται συζήτηση και εξαρτάται από την ηλικία αυτού που κρίνει.

Για την ουσία πάντως, χαίρομαι που έγινε αυτό που ζητούσα και εγώ, ότι δηλαδή οι αόριστες δεσμεύσεις απέκτησαν πιο συγκεκριμένη μορφή και σταμάτησαν οι "ανώνυμες πηγές".

Αν διαβάσεις το άρθρο μου θα δεις ότι η κριτική μου δεν είναι για το αν θα καλύψουν ή όχι ή με ποιο τρόπο. Η κριτική μου είναι ότι η ΝΔ εδώ και χρόνια βασίζει τους πολιτικούς της χειρισμούς σε διαρροές, φήμες και δηλώσεις "κλυκλων"και αοριστολογίες, δηλ. αποφεύγει να αναλαμβάνει ρητές δηλώσεις και να παίρνει την ευθύνη για αυτές. Αυτό εμένα με εξοργίζει. Όπως εγώ (που στο κάτω-κάτω ποιος νοιάζεται για το τί πιστεύω) γράφω την άποψή μου και με κρίνετε θετικά ή αρνητικά, έτσι θέλω να κάνουν και οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός.