2008-09-10

επίσκεψη bloggers στο Ευρωκοινοβούλιο

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σταύρο Λαμπρινίδη και Μαίρη Ματσούκα που οργάνωσαν την επίσκεψη bloggers στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο [1]. Τα συγχαρητήρια πηγαίνουν τόσο στην οργάνωση και την πρωτοβουλία, όσο και το πολιτικό παράδειγμα που έδωσαν προσκαλώντας bloggers που έχουν εδώ και χρόνια δράση και ενασχόληση με τα θέματα που μας παρουσιάστηκαν στις Βρυξέλλες, ανεξάρτητα με τις πολιτικές τους προτιμήσεις.

Οι "αγανακτισμένοι bloggers" που άρχισαν να πετάνε λάσπη και υπονοούμενα για τους προσκεκλημένους:
- ή πρέπει να επιλέξουν άλλες πηγές πληροφόρησης γιατί έχουν παραπληροφορηθεί
- ή έχουν περίσσευμα χολής
- ή σαν άλλοι "αγανακτισμένοι πολίτες" προσπαθούν να σταματήσουν οτιδήποτε θα αμφισβητήσει την δύναμη και την εξουσία των "δικών μας παιδιών", των "κολλητών" και των διαπλεκόμενων.

Σε αντίθεση με την λασπολογία, θεωρώ πολύ πιο έντιμη την κριτική που κάνει ένας πολύ δύσπιστος blogger απέναντι στο ΠΑΣΟΚ:
Διάβασα σε ένα Μπλογκ το: http://www.pestaola.gr/ ότι υπήρξε πρόσκληση από τους ευρωβουλευτές στο ΠΑΣΟΚ για τριήμερη εκδρομή 50 bloggers στις Βρυξέλλες.
Έψαξα πολλά από τα blogs που συμμετέχουν σ’ αυτή την πρόσκληση. Είναι διαφόρων ειδών… Πολιτικά,(έως και το g700-αλήθεια δεν είναι το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του, που δημιούργησε αυτή τη γενιά των 700 ευρώ;;;) Φιλοσοφικά. λογοτεχνικά, νεολαιίστικα… κ.αλ. Είναι blogs με αναγνωσιμότητα και έχουν επιλεγεί με προσεκτικό τρόπο, ώστε να υπάρχουν (κατά την άποψή μου) και αποτελέσματα… Δε λέω… οι συνάδελφοι bloggers έκαναν το ταξιδάκι τους στις Βρυξέλλες , αλλά το ΠΑΣΟΚ γιατί το έπιασε τέτοια πρεμούρα;; Μήπως σιγά-σιγά θέλει να αλλοιωθεί η άποψη (η κακή) που υπάρχει για το ένα κόμμα του δικομματισμού στο Δίκτυο;; Μήπως το: «εγώ δεν ανήκω σε κανένα κόμμα , που διάβασα σε μία από τις ιστοσελίδες που συμμετέχουν μετά από λίγο θα αρχίσει να γίνεται «το ΠαΣΟΚ μας καλεί, ενδιαφέρεται για μας κλπ, κλπ»
Το να εξαργυρώσεις μία συνείδηση μπορεί να το κάνεις με πολλούς τρόπους, Ο καλύτερος είναι εκείνος όταν κάποιος εξαγοράζεται χωρίς να το καταλαβαίνει… υποσυνείδητη εξαγορά. Εύχομαι να βγω ψεύτης…. αλλά θα περίμενα και αρνήσεις σε μία τέτοια πρόσκληση.

Το ότι κάποιος που φαίνεται ορκισμένος εχθρός του ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται να εξηγήσει μία παρόμοια δράση, εγώ το θεωρώ θετικό. Ελπίζω όσοι έχετε αμφιβολίες για τις προθέσεις των συγκεκριμένων ευρωβουλευτών, με την πάροδο του χρόνου να πειστείτε για το γνήσιο των προθέσεών τους, ανεξάρτητα αν συμφωνείτε ιδεολογικά μαζί τους.

Θα ακολουθήσει πιο ουσιαστικό post για το τί ακούσαμε και είπαμε στις Βρυξέλλες.

---
[1] Επειδή μερικοί έχουν πάθει παροξυσμό γκρίνιας, η ακριβής και επίσημη διατύπωση της πρόσκλησης:
Οι ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε σε μία διήμερη ενημερωτική επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, μεταξύ 7-9 Σεπτεμβρίου 2008 (Κυριακή με Τρίτη), με ευρύτερη θεματική την ελευθερία έκφρασης, πρόσβασης και δράσης στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης , προγραμματίζουμε μία σειρά συναντήσεων με, μεταξύ άλλων, τους Ευρωπαίους Επιτρόπους που είναι υπεύθυνοι για τις Πολιτικές Ελευθερίες και τα πνευματικά δικαιώματα, τον Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Προστασίας Δεδομένων κ. Π. Χιούστινξ, τον εκπρόσωπο του Statewatch κ. Τ. Μπάνιαν, εκπροσώπους άλλων σχετικών ΜΚΟ καθώς και ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες με ιδιαίτερη ενασχόληση με τα παραπάνω θέματα.

Επιδίωξή μας είναι να υπάρξει μία ανοικτή ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση που να οδηγήσει σε απτές προτάσεις για τη θωράκιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών στο διαδίκτυο, που σήμερα, δυστυχώς, αμφισβητούνται ολοένα και περισσότερο από κυβερνήσεις και ιδιώτες εντός και εκτός ΕΕ.

Παρακαλούμε θερμά να επικοινωνήσετε, το συντομότερο δυνατόν (ως τις 30 Ιουλίου), με [...] για να επικυρώσετε τη συμμετοχή σας και να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες της επίσκεψης. Τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής σας στις Βρυξέλλες καλύπτονται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς να σας υποδεχτούμε στις Βρυξέλλες. Προσβλέπουμε στη θετική σας ανταπόκριση.

Με εκτίμηση,

Σταύρος Λαμπρινίδης
Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

Μαίρη Ματσούκα
Μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη να δώσω και εγώ τα συγχαρητήριά μου στην κίνηση των ευρωβουλευτών.
Θα περίμενα ότι τέτοιες κινήσεις να έιχαν οργανωθεί πολυ νωρίτερα όταν στην ΕΕ διακυβεύονταν σημαντικά ζητήματα... έστω κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανεβάζουν το επικοινωνιακό προφίλ της κ. Ματσούκα από την συνηθισμένη εικόνα ασήμαντης έως ανύπαρκτης(δηλ. το απόλυτο μηδέν) πολιτικής παρέμβασης της. Δες τα σχόλια στο μπλόγκ του Λαζαρίδη για την εν λογω κυρία(http://axiologisibouleytwn.wordpress.com/).
Απόδειξη τραγικού πολιτικού κριτηρίου από τον ΓΑΠ. Για να δούμε το '09 ποιόν θα έχει επικεφαλής.

Τώρα όμως επίτρεψε μου όμως να εκφράσω την απορία μου για την αντίδρασή σου για μερικούς "αγανακτισμένους" όπως αναφέρεις μπλόγκερς.
Για ποιό λόγο απορείς φίλε μου? Για διαβασε την δική σου αντίδραση στην συνάντηση της Doras Bacoyannis με μπλόγκερς ! (Η αναρτηση που αναζητάς ειναι η REC(on) της 16-04-2008).

Ασε λοιπόν την υπεράπιση του αγνού των προθέσεων και του αδιάβλητου της επιλογής κατα μέρος... Τέλος - τέλος θα περίμενα ότι σαν social media consultant στο ΠΑΣΟΚ θα ήσουν ο τελευταίος που θα λαμβανες πρόσκληση για δωρεάν ταξίδι από στυελέχη του ΠΑΣΟΚ!
(Στις κληρώσεις εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις των δωροθετών :-) )

Κατα τα άλλα περιμένω την αναλυτική παρουσίαση του τί συζητήσατε.

Δημήτρης

ΥΓ.Γνωρίζεις να στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν προσκλήσεις από άλλους ευρωβουλευτές της σοσιαλιστικής ομάδας σε μπλόγκερς των χωρών τους...?

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@Ανώνυμος:

1) ναι, ξαναδιαβάζω την τότε αντίδρασή μου. Δεν βλέπω να λέω πουθενά για "άλλα κόλπα", "εξαγορά συνειδήσεων" ή "λαμογιές". Υπάρχει διαφορά μεταξύ κριτικής και λάσπης, ενημέρωσης και παραπληροφόρησης.

2) Ταξιδάκι-δώρο αναψυχής στις Σεϋχέλες, θα έπρεπε να είμαι ο τελευταίος που θα πήγαινα. Γιατί να μην πάω όμως στο συγκεκριμένο ταξίδι εργασίας; Δεν πήγαμε για διασκέδαση. Πέρα από το γεγονός ότι έχω ασχοληθεί πολύ με τα συγκεκριμένα θέματα, ήμουν και ο συνδετικός κρίκος για bloggers που δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Το να παρουσιάζεται ένα ταξίδι εργασίας ως αναψυχή, είναι σαν να λέω ότι σε ζηλεύω που θα κατέβεις για δουλειά στο κέντρο της Αθήνας αύριο το μεσημέρι (α, θα δεις στο βάθος και τον Παρθενώνα, τυχεράκια, άλλοι κάνουν χιλιάδες μίλια για να τον δουν!)

3) Δεν γνωρίζω αν έχουν υπάρξει αντίστοιχες προσκλήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη επανέρχομαι,
1) Τότε είχες γράψει "Αυτό όμως δεν αλλάζει την αίσθηση που μου αφήνει ο χειρισμός του θέματος". Πιστεύω ότι οι μπόγκερς που έμειναν απο την απ'έξω έχουν ακριβώς την ίδια αίσθηση...

2) Δεν χωρά αμφιβολία ότι έπρεπε να πας με την΄έννοια ότι ασχολείσαι με συνέπεια , με τα ζητήματα αυτά.
Η ένστασή μου έιναι ότι ήσουν ο μοναδικός (?)μπλόγκερ που έχεις ΚΑΙ επαγγελματική σχέση με το κόμμα.
Ημουν με την εντύπωση ότι η πρόσκληση είναι σε ακομμάτιστους bloggers στα πλαίσια γενικότερου προβληματισμού και συζήτησης.

Δημήτρης (όχι ανώνυμος :-) )

ΥΓ Παρεπιπτόντως η πρωτοβουλία δεν παρουσιάστηκε στα mainsteam media... Κρίμα.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Εχοντας δουλέψει με ευρωβουλευτη για την συλλογη πληροφοριων, ειχαν καλεσει ενα αριθμο bloggers και συνεργατων στις Βρυξελες. Δενειναι κατι το καινουριο.