2008-09-14

άλλο ένα "άρθρο Τατούλη"

Ο Πέτρος Τατούλης είναι σε μία θέση που κάθε φιλόδοξος πολιτικός θα ζήλευε: μπορεί να κάνει την διαφορά. Μπορεί να σπρώξει τα πράγματα προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση. Μπορεί αυτό να οφείλεται στην πολιτική συγκυρία, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι και άλλοι 151 βρίσκονται στην ίδια συγκυρία, αλλά ελάχιστοι "σηκώνουν το γάντι" που τους έριξε η ιστορία.

Μερικές μέρες πριν, ο Πέτρος Τατούλης τάραξε τα νερά με ένα άρθρο "έξω από τα δόντια" που κατηγορούσε ευθέως τα πολλά φαινόμενα διαφθοράς που βλέπουμε όλοι στην κυβέρνηση του Καραμανλή (εκτός από τον ίδιο, άλλη συζήτηση αυτή).

Βέβαια, από τα λόγια ως τις πράξεις υπάρχει μεγάλη απόσταση. Κάποιοι του πρότειναν να ρίξει την κυβέρνηση -προτροπή χωρίς αντίκρυσμα, ποιος θα περίμενε κάτι τέτοιο;

Εγώ του πρότεινα κάτι πολύ πιο απλό, αλλά ρεαλιστικό και πολύ πιο ουσιαστικό, κάτι που θα έριχνε φως στα φαινόμενα διαφθοράς, κάτι που θα επέτρεπε στον πολίτη να ασκήσει καλύτερη κριτική σε βουλευτές και υπουργούς:
Θα ήθελα να τον παρακαλέσω να μας δοθεί πρόσβαση (όσο και αν έψαξα δεν τα βρήκα on-line) στα Πόθεν Έσχες των βουλευτών, για τα τελευταία 3-4 χρόνια, ώστε να συγκρίνουμε την μεταβολή των "αντικειμενικών τεκμηρίων διαβίωσής τους". Αν υπάρχουν κάποιοι που πλούτισαν κατά την διάρκεια της υπουργικής τους θητείας, νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να κρυφθούν.

Ουσιαστικά, ζήτησα να μεσολαβήσει για να μπορέσουμε να ασκήσουμε ως πολίτες ένα δικαίωμά μας, αλλά και να στηρίξουμε αυτά ακριβώς που αναδεικνύει στο άρθρο του. Με email του ο Πέτρος Τατούλης μου είπε ότι "θα απαντήσει".

Με μεγάλη μου λύπη, δεν είδα να γίνεται τίποτα. Αντί για αυτό, ο Πέτρος Τατούλης αποφασίζει σήμερα να μπει στην "πολιτική επικαιρότητα" με άλλο ένα "άρθρο-καταγγελία", αυτή την φορά εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Ίσως την επόμενη εβδομάδα να γράψει εναντίον της Εκκλησίας ή των ΜΜΕ ή για κάτι άλλο.

Θεμιτό. Αλλά, από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας περιμένουμε κάτι περισσότερο από λόγια. Προσωπικά, είχα βάλει τον Πέτρο Τατούλη σε ξεχωριστή κατηγορία από τους Μιχαλολιάκους και τους Μανώληδες. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, φαίνεται να αναλώνεται και αυτός σε λόγια.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ασχολείσε με τον Τατούλη-ρόδα-τσάντα-και-κοπάνα; Παίζει και αυτός το ρολάκο του. Στηρίζει Καραμανλή με τον τρόπο του.

Στέλιος είπε...

Μα έχει δίκο ο GGD. Δεν καταλαβαίνετε ότι κάνετε τον τρελό του χωριού τιμητή όλων μας?

blogger είπε...

Το ζήτημα του Τατούλη ας το λύσει η ίδια η Ν.Δ.
Το σημερινό του άρθρο δεν το έγραψε για να κάνει "ζημιά" στο ΠΑΣΟΚ, αλλά για να "ξεβρακώσει" και την τακτική του Ρουσόπουλου.

αντωνης είπε...

Εμενα μου φαινεται πως ετοιμαζεται να την κανει απο τη ΝΔ με την πρωτη ευκαιρια. Και να παει στο κομμα του οποιου Ελληνα "Μπερλουσκονι".

Αλλά σαν πολυ δεν ασχολουμαστε;

Εγω προσωπικα διαφωνω οτι ειναι αλλο ο Τατουλης απο τους Μανωλη-Μιχαλολιακο. Ισως να ειναι διαφορετικο το υφος τους, αλλά στην ουσια ιδιοι ειναι. Την ιδια κυβερνηση στηριζουν ΟΛΟΙ τους.

Ανώνυμος είπε...

Καλός ήταν όταν έκανε κριτική στο κόμμα του και τώρα που τα είπε και για το ΠΑΣΟΚ έγινε ξαφνικά γραφικός;

Ωραίος είσαι. Αυτό είναι το νέο ΠΑΣΟΚ;;;;;;

ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ.ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΤΕ, ΠΑΛΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ.