2008-09-04

Από την χθεσινή ομιλία Παπανδρέου


Χθές, με αφορμή την 3η Σεπτέμβρη, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ οργάνωσε μία όμορφη εκδήλωση στο Θησείο. Σε αυτή μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου. Αντιγράφω εδώ δύο από τα σημεία που με εκφράζουν ιδιαίτερα -ολόκληρη υπάρχει εδώ.

Πρώτος στόχος: Ο απελευθερωμένος πολίτης, ο απελευθερωμένος πολίτης, σε μια Πολιτεία απεξαρτημένη από τα διάφορα φέουδα στο κράτος, την ιδιοποίηση του δημόσιου πλούτου, την αντίληψη της παρασιτικής και κρατικοδίαιτης ανάπτυξης, της κομματικής αιχμαλωσίας των θεσμών.

Δεύτερος στρατηγικός στόχος: Ο κυρίαρχος πολίτης, μέσα από την αποκατάσταση και την εμβάθυνση της δημοκρατίας. Πολίτης που συμμετέχει πραγματικά στη λήψη των αποφάσεων. Για το πού επενδύονται τα χρήματά του, στην υγεία, στην παιδεία, στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην πρόνοια. Με δυνατότητα ν' αξιολογεί και να τηρεί, να ελέγχει την τήρηση των αρχών: Της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της χρηστής διαχείρισης των χρημάτων του.

Τρίτος στρατηγικός μας στόχος: Ο δημιουργικός πολίτης, η δημιουργική Ελλάδα, είναι η καινοτόμα Ελλάδα, είναι η ανταγωνιστική Ελλάδα, είναι η ισχυρή οικονομικά Ελλάδα. Και απαιτεί και σίγουρο, και δημιουργικό πολίτη. Που υποστηρίζεται από την Πολιτεία για την ανάπτυξη, την εργασία, την καινοτομία, την επένδυση, την επιχειρηματικότητα, την πρωτοβουλία, την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών του.

[...]

στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, θα αναπτύξουμε τις βασικές μας προτάσεις για την οικονομία, την ακρίβεια, την ανεργία, για την Περιφέρεια, για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από αυτό το αδιέξοδο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουάου, μέγας αγωνιστής, προσηλωμένος στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης ο GAP.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Ενα αρνητικο στοιχειο παναγιωτη

Η νεολαιοι μου θυμιζαν τα τσογλανακια της ΔΑΠ, πλεον πρεπει να αλλαξει η πολιτικη μας κουλτουρα και να εχουμε συγκεντρωσεις με ουσια και οχι ατμοσφαιρα ποδοσφαιρικου αγωνα. Αφηστε τα μαλακισμενα της ΔΑΠ να βριζουν και να λενε συνθηματα, εμεις ας κανουμε πολιτισμενο αγωνα